Mākslas darbu izstādes auto tirdzniecības centrā

 
12.aprīlis 2006 13:09

SIA Domenikss Auto tirdzniecības telpās, Rīgā, Krasta ielā 2 skatāma izstāde no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijas.

Izstādē ir eksponētas Rūdolfa Piņņa, Ģirta Muižnieka, Ievas Iltneres, Sandras Krastiņas, Jura Baklāna, Vijas Maldupes, Ausekļa Baušķenieka, Birutas Delles, Daces Lielās, Intas Celmiņas, Aijas Jurjānes, Dainas Dagnijas, Lidijas Dombrovskas Larsenas, Andra Vītoliņa piecpadsmit gleznas.

„Jebkura radoša darbība realizē mūsu eksistenciālo brīvību un arī bizness ir radošs! Taču māksla kā augstākā radošās darbības forma dzīvo, ja mēs to baudām, tāpēc es priecājos, ka sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju ir izdevies atlasīt un mūsu auto tirdzniecības centrā izstādīt tiešām izcilu mākslinieku gleznu izlasi,” saka SIA Domenikss direktore Benita Sadauska, izsakot pārliecību, ka „šis ir ļoti labs atspēriena punkts tradīcijas iedibināšanai, un turpmāk regulāri savus klientus un centra apmeklētājus sagaidīsim ne tikai ar kvalitatīviem un drošiem automobiļiem, bet arī ar interesantām ekspozīcijām un ievērojamiem mākslas darbiem”.

Jāatzīmē, ka jau iepriekš SIA Domenikss Auto tirdzniecības centrā notikuši dažādi kultūras un valstiski nozīmīgi pasākumi, to skaitā Raimonda Paula un Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts, Latvijas Lepnuma noslēguma pasākums, taču mākslas darbu ekspozīcija ir jaunievedums.

Pirmās mākslas darbu izstādes autoru loks pārstāv latviešu glezniecības virsotnes. Taču mākslinieku biogrāfiskie dzīves gājumi un mākslas pieredzes bijušas tik atšķirīgas, ka izstāde ieguvusi nosaukumu „Kontrastējošās pieredzes”, kas akcentē mākslinieku dažādos dzīves ceļus, kas galu galā satiekas visnozīmīgākajā latviešu mākslas kolekcijā – Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

Izstāde pretendē uz neapstrīdamām glezniecības kvalitātēm. Ekspozīcijai atlasītās piecpadsmit gleznas dod pamatu runāt par latviešu mākslas attīstību gandrīz pēdējo simts gadu laikā, kaut arī izstādītie mākslas darbi gleznoti 20. gadsimta 70., 80., un 90. gados, bet jaunākais 2004. gadā. Autoru biogrāfijas pašas par sevi atklāj Latvijas sarežģīto vēsturi 20. gadsimtā. Rūdolfa Piņņa trīsdesmito gadu Parīzes skolas pieredze un pēckara centieni integrēt modernismu arī padomju mākslā. Padomju stagnācijas perioda eksistenciāli noskaņotās Birutas Delles, Jura Baklāna, Vijas Maldupes gleznas vai sirsnīga humora pilnie Ausekļa Baušķenieka darbi. Izstādē piedalās arī perestroikas laika zvaigžņu komandas pārstāvji Dace Lielā, Ģirts Muižnieks, Ieva Iltnere, Sandra Krastiņa un šobrīd uzlecošā jaunā zvaigzne Andris Vītoloiņš. Arī Dainas Dagnijas no Amerikas un Lidijas Dombrovskas-Larsenas no Austrālijas veidošanās Rietumu intelektuālajā vidē un pēc 1990. gada vēlāka atgriešanās Latvijā, uzsver gan Latvijas saistību gan nošķirtību ar daudzām pasaules mākslas tendencēm. Šie visi ir izcili gleznotāji, kuru labākie darbi, kādi ir LNMM kolekcijā arī izvēlēti šai izstādei.

Izstādes sagatavošanu pēc SIA Domenikss aicinājuma veica LNMM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja, mākslas zinātniece Elita Ansone.

Jāatgādina, ka SIA Domenikss ir DaimlerChrysler AG Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar Mercedes-Benz vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, kā arī Mercedes-Benz un Mitsubishi Fuso Canter smago automobiļu tirdzniecību, Maybach automobiļu tirdzniecību, oriģinālo Mercedes-Benz rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu.


 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti