Bērniem mašīnā jābūt piesprādzētiem! (+ video) 31

 
13.aprīlis 2006 17:43

Kādu vakaru stāvot neraksturīgi lielajos korķos aiz garlaicības sāku pievērst pastiprinātu uzmanību apkārtējās mašīnās notiekošajam.

Tā nu sanāca, ka vairākās mašīnās, kas gadījās man blakus, atradās arī bērni. Diemžēl nācās novērot arī to, ka bērneļi brīvi pārvietojas pa automašīnas salonu. Attiecīgi bērni neatradās savā sēdvietā un nebija piesprādzēti.



Ar nožēlu jāatzīst, ka tā ir ļoti izplatīta prakse Latvijā un pasaulē – ļaut bērnam brīvi dzīvoties pa salonu. Ļoti bieži šādu situāciju izraisa divi faktori, kuri viens otru papildina:
1) klasiskā doma – ar mani tas (avārija) nekad nenotiks.
2) Bērnu ir grūti „piespiest” sēdēt savā krēslā – viņš/a raud, dīdās utt.

Dārgie vecāki – teikšu nu kā ir
1) Jūs varat braukt cik uzmanīgi gribat, bet vienmēr var trāpīties kāds neuzmanīgāks braucējs, kurš izraisīs avāriju.
2) Kas ir grūtāk – noturēt savu bērnu piesprādzētu, vai noturēt viņa sakropļoto ķermeni pēc avārijas?

Lūk, arī divi video, kur var redzēt atšķirību starp piesprādzētiem un nepiesprādzētiem bērniem!

Video1
Video2

vieZ, iAuto lasītājs
 
Visi komentāri
 
197999. viesis 13.aprīlis 2006 18:23
0 0 Atbildēt

Bet protams ka jāsprādzē!

198000. viesis 13.aprīlis 2006 18:45
0 0 Atbildēt

Oi, tiešām. Personīgi pietika ar vienu vienīgu mini-reizīti. Vajadzēja tikai apbraukt kvartālam no otras puses, max 300 metri, pa vidu luksofors. Sīkā špicka taisa ļembastu pie katras sprādzēšanās, tāpēc izdomāju ka tepat vien ir, un pirmo reizi atstājām nepiepsrādzētu. Pie sarkanās gaismas priekšā auto, krusts diezgan pagarš. Pie zaļās gaismas priekšā stāvošais normāli uzsāk braukt, bet krustojuma vidū pēkšņi apstājas, un tā ka stāvēs un domās, brauk vai nebraukt. Es aiz muguras gluži ne pa mēmiem (ātrums vēl nekās nebija), bet tuvu tam. Neviens pat nepamanīja to mirkli, kad sīcis no pakaļējā sēdekļa bija aizlidojis, un ar galvu bija atsities pret radio. Sestdienas rīts, saulīte spīd, ātrums nekāds un uz ielas viena vienīga cita mašīna, bet aizlidoja kā... Kopš tās reizes, ja sākas kārtējais tracis ka negrib sprādzēties sēdeklīti, tad vienīgā opcija tiek piedāvāta palikt mājās, BEZ VARIANTIEM.

198001. viesis 13.aprīlis 2006 20:25
0 0 Atbildēt

pat Britniju njem ciet par beerna nepiespraadzeeshanu.

198003. viesis 13.aprīlis 2006 22:19
0 0 Atbildēt

Mans piedzīvojums- braucu ar MB300 pa Bauskas šoseju, uz Rīgu ,drusku pirms Baldones ceļa(pirms Ķekavas apļa) ,ātrums 90-95 , aiz muguras Neoplāns,kādu gabaliņu aiz ,taču lēnām tuvojas , ceļa otrajā pusē tantuks ,skatās uz automobīļiem,kas no Rīgas(tipa ,sev aiz muguras),viens auto aiziet , šī nesās pāri, un skrienot pāri, skatās TIKAI uz aizmuguri ,sev pāri plecam, es sāku bremzēt ,kaut gan pieredzes mākts kāju no gāzes noņēmu agrāk, redzu ka tantuka -matrosova tēls tuvojas MB tēmeklim ,spiežu riktīgi (asfalts mitrs ,pat ABS uzrauj), pēc gaitas un somas vicināšanas redzu (varbūt izlikās),ka pālī. Nu ko, bremzēšanas laikā sīkais ,kuram nepatika sprādzēties ,izlidoja no benķa un pa elkoņa balstu šlūca līdz pat rādiņam ,es pat vēl pspēju ar roku pieturēt ,kaut gan tas diez vai ko deva, es apstājos ceļmalā ,sievasmāte (cilvēka labākais draugs-lai vieglas smiltis viņai),kliedz -nesit,nesit!!!! Es ,paklausīgs znotiņš būdams, pagrābju akmeņus no šosejmalas un tā teikt tiešā tēmējumā ,tantuks sāpēs izliecoties ,pamet somu un mizā cik jaudas .Morāle- sīkajam tika iestāstīts ,ka īstie rallisti vienmēr piesprādzējas , tantuks aizskrēja nelabi bļaudams-nevajag sist,nevajag ,igauņu Neoplāna šoferim atkārās apakšžoklis ,bet šī teksta autors ļoti nožēlo vardarbību pret vecu tantuku un cenšas vairāk nenokļūt līdzīgās situācijās .Mīļie līdzcilvēki ,esiet prātīgi pie stūres... :) :)

198004. viesis 13.aprīlis 2006 22:33
0 0 Atbildēt

nez, es būtu paķēris riteņatslēgu. man tā zem sēdekļa mētājas . cimdi ar turpat, lai nospiedumi nepaliek

198009. viesis 14.aprīlis 2006 1:27
0 0 Atbildēt

Par tantukiem - nevajag nemaz Bauskas šosi - tepat pie VEF kultūras pils, uzbraucot uz Vairogu pārvada, večiņa šķērsoja 3 joslas un zaļo pļavu - sadalošo joslu - mierīgā gaitā mašīnu straumes vidū tieši manas mašīnas priekšā. Vilku strīpas ka maz neliekas un jau cauri smadzenēm skrēja ainiņas ar tantuka bērēm, manu tiesu un cietumu... Tantuks pat nesarāvās, kaut riepas pa sfaltu čīkstēja nežēlīgi un visu laiku burtiski ar abām rokām biju atspiedies pret skaņas signāla slēdzi... Apstājos pāris metrus no 70-gadīgās būtnes, un kamēr atsprādzējos, ieslēdzu avārijas gaismas un izkāpu no auto, ņiprā kundzīte jau bija aiztipinājusi līdz sadalošās joslas vidum. Piegāju viņai un jautāju, kamdēļ viņa tā absolūti visu ignorē un metas zem riteņiem. Viņa vēsā mierā, ar inteliģentu izteiksmi sejā, atbild, ka slikti redzot, tādēļ, lai piedodot viņai... Un, neapstājoties, dodas tālāk - pāri otrām 3 joslām.

Patīkami, vai ne? :)

P.S. Vienmēr piesprādzējos pats un lieku to darīt arī visiem saviem pasažieriem - par bērnu nepiesprādzēšanu vispār nevar būt ne runa. Un tas pāris reizes ir izglābis manā mašīnā esošo dzīvību un pasargājis veselību...

198011. viesis 14.aprīlis 2006 9:52
0 0 Atbildēt

par beernu nespraadzeeshanu vajadzeetu sodiit kaa par slepkaviibas meegjinaajumu ar ieprieksheeju nodomu.

198020. viesis 14.aprīlis 2006 12:16
0 0 Atbildēt

Jums jau visiem viegli teikt, bet ir cilvēki (rados), kas sadzīvojuši bēbiu un pat nedmā par autosēdeklīti, kad prasa lai es viņus vedu... un ja neve;'dis, tad atkal būšu lielā ienaidniece!

198023. viesis 14.aprīlis 2006 12:44
0 0 Atbildēt

Labāk lielā ienaidniece, nevis savainots bērns uz sirdsapziņas...

198033. viesis 14.aprīlis 2006 13:55
0 0 Atbildēt

galu galaa, cik tad maksaa tas seedekliitis. Cenas saakas ar ciparu, kas liidzveertiigs ar summu, kas vajadziiga, lai uzpildiitu baaku ar degvielu.

198035. viesis 14.aprīlis 2006 15:57
0 0 Atbildēt

Piekriitu raksta autoram, es treshdien apm. 18.30 staaveeju uz Peernavas ielas , gaidiiju autobusu un ta kaa bija korkjis, veeroju - cik to beernu kuuljaajas pa salonu. Nospriedu, ka lielaakaa dalja laikam ir darba vaagji, jo tajos laikam nedriikst likt beernu seedekli. Sestdien vispaar labais, maate visu laiku luur mobilajaa, tad runaa braucot, pagriezienus neraadot un pat nesabremzeejoties, laizh kaa no shljuutenes manaa joslaa iekshaa , apdraudot veel mani, un beerns starp abiem beenjkjiem pa vidu tirinaas.. nav vaardu..

198036. viesis 14.aprīlis 2006 15:58
0 0 Atbildēt

Un vispaar kaapeec policija nesoda par beenru seedeekliisha nelietoshanu, liekas tachu ka taa ir obligaata prasiiba , taapat kaa piespraadzeeshanaas..

198038. viesis 14.aprīlis 2006 18:11
0 0 Atbildēt

nu moins, ja ir tādas reizes, ka nu sanāk pārsēsties citā vāģī, kur nav ielikts bērnu sēdeklītis, ta es savu sīci hoķ ar lielo sprādzi pieštepselēju - vienu siksnu laižot pār vēderu, otru aiz muguras (lai nenožņaudzas). nav jau tas ideālākais variants, bet enivej avārijas gadijumā traumu būs mazāk nekā kasot bērnu nost no rādžiņa

198048. viesis 15.aprīlis 2006 10:49
0 0 Atbildēt

Manam mazajam arī nepatika sprādzēties, bet pie pareizas audzināšanas ar laiku viņš saprata, ka cita varijanta nemaz nevar būt!!! Droši varu teikt, ka esmu starp dzīvajiem jo biju piesprādzējies.......

198050. viesis 15.aprīlis 2006 11:06
0 0 Atbildēt

Veretu vienreiz izbeigt vienvriziena demagogiju un paradit kadus video par cita veida avarijam. Savukart par frontalajam sadursmem tomer deretu pastastit patiesibu - tas ir launakais, ko vari sev un pasazieriem nodarit, lai gan iespeja izvairities ir gandriz vienmer, tikai... Pateicoties parasto jostu (kas ir paredzetas tikai frontalajam sadursmem) propogandai, lielaka dala cilveku uzskata, ka frontala sadursme ir normala paradiba.

198055. viesis 15.aprīlis 2006 12:52
0 0 Atbildēt

Seene, tev visi mājās?

198060. viesis 15.aprīlis 2006 13:39
0 0 Atbildēt

Nu, nezinu, ko tur Sēne gvelž, bet jostas man ir glābušas dzīvību pāris "novākojumos" caur jumtu, nevis frontālajās sadursmēs, tā ka Sēne lai iet un iemarinējas ar savu nihilismu...

Pats esmu bērnībā ar brāli kopā braukājis aizmugures sēdeklī. Reiz ziemā mašīna saslīdēja un sāka virpuļot pa ceļu. Atceros, kā es ķēru garām lidojošo brālīti, kurš nebija piesprādzējies. Un nekādas sadursmes vispār nebija, tikai sniega valni ceļa malā pašķūrējām, un jau... Vienmēr un visur sprādzējamies un esam dzīvi un veseli. Un bērnu sēdeklīši 3+ gadīgiem sīčiem maksā, sākot no 9.- Ls...

198062. viesis 15.aprīlis 2006 14:18
0 0 Atbildēt

espešalī sēnem

drošības jostas mēdz palīdzēt arī sānu triecienā, pagalvji triecienā pa pakaļu...

un vai ta vienmēr vari izvairīties no frontālās sadursmes? vienmēr, vienmēr?

labi - esi nostradama un izvairies no trieciena pa muti. un ko tālāk - cik gadījumos dabū ieslīpi pa sāniem? a?

un kas notiek, ja nespēj?

dabū pa sāniem, dabū pa pākaļu, pakūleņo pa grāvjiem, ko tad?

bet vispār - lai jau nesprādzējas. Jau sen padaulē ir izsludināta Darvina prēmija...

198074. viesis 15.aprīlis 2006 17:44
0 0 Atbildēt

Esmu palicis dzivs un vesels tadel, ka reiz nebiju piespradzejies. Ta ka darvina premiju nebus gluzi korekti pieminet.

Bet par jostu palidzesanu citos apstaklos - ludzu pastasti, no kurienes sada informacija. Atsuti linku uz kadu petijumu, ar nopietniem testiem sanu triecieniem un kulenosanai pa gravjiem. Domaju, ka tev nav ne mazakas nojausmas, vai tadi vispar ir veikti. Es, piemeram, zinu to, cik sarezgiti ir veikt sanu trieciena testu, jo esmu painteresejies par Volvo petijumiem saja joma... Rezultati ir interesanti - pec siem testiem vini pasi parstaja razot masinas ar SIPS.

Bet lai izvairitos no frontalas sadursmes nav jabut nostradamusam, bet gan kritiska situacija jaatceras, ka masina ir vadama, nevis tikai histeriski bremzejama. Visi atceras tikai bremzesanas celu, kas ir merams metru desmitos, bet, lai izvairitos no frontalas sadursmes ir nepieciesams izmainit kustibas trajektoriju par 1-2 metriem.

198083. viesis 15.aprīlis 2006 19:51
0 0 Atbildēt

tas, ka esi starp tiem 0,7%, kuriem ir izdevies palikt dzīvam tieši tāpēc, ka neesi piesprādzējies, neliecina par to, ka tā būtu bijis pareizi rīkoties atlikušajos 99,3% gadījumu? statistiķis ibio!

atradies ģēnijs - Seene... smiekli pašam nenāk? euroncap testu rezultātus esi vērojis, lasijis pētījis? googli lietot proti?

foršāk taču ir kuleņot pa salonu nepiesprādzējoties? drošības jostām tavuprāt nav nekādas vajadzības sānu triecienā, ja ir SIPS stieņi durvīs? Interesanti kas tavus gurnus noturēs pret trircienu pret šīm pastiprinātajām durvīm, a?

reizēm izvairīšanās no frontālās sadursmes ar citu auto noved pie koka taranēšanas ar muti ja man ir jāizvēlas bremzēt un likt muti mutē ar citu auto, pat peiņemem ka sadursmes ātrums pēc kārtīgas bremzēšanas ir 60 + 60 km/h => 120 km/h labāk izvēlēties frontālo sadursmi, nevis ar mazāk sabremzētiem 70 km/h ielikt kokā, kas pie šāda ātruma pārvēršas par nazi un griež mašīnu kā sviestu...

kur likties ja tev mutē uz 2 joslu šodsejas nāk golfs, kas apdzen smago? a? nomale šaura un dziļa, golfs apdzen smago. ko nu? kurā ******* likties? pat ja aizskarsi ar stūri kādu autiņs uzvirpuļos ka maz neliksies?

ko darīt ja pretīm viens smagais apdzen citu? dzīvojam taču Latvijā!

198087. viesis 15.aprīlis 2006 22:27
0 0 Atbildēt

Viennozīmīgi sīkie jāsprādzē! Močīt vajadzētu tos "vecākus", kas krutam auto naudu atrod, bet sīkie dzīvojas pa salonu, kā pa mājām, jo sēdeklītim naudas žēl!

198088. viesis 15.aprīlis 2006 22:32
0 0 Atbildēt

var jau nesprādzēties, bet nezkāpēc Vācijā pie daudz lielākiem ātrumiem ir daudz mazāk ievainoto un bojāgājušo, ja proporcionāli rēķina avāriju skaitu un cietušo procentuālo attiecību

laikam tomēr piesprādzējas...

198089. viesis 15.aprīlis 2006 22:37
0 0 Atbildēt

A kur Jūs izlasījāt ka Sēne ir pret sprādzēšanos? Viņš tikai apgalvoja ka jostas ir pamatā pret frontālo sadursmi. Bet tas ir fakts, ka lai notiktu frontālā sadursme, ir jāgrib gan tam kurš apdzen, gan tam kuru apdzen un galvenokārt tam kurš nāk pretī! Nomale pa šauru, golfs par lielu- pilnīgas muļķibas. Ar citiem vaig rēķināties, tai skaitā arī ar idiotiem kas apdzen neskatoties, un būs viss kārtībā.

198090. viesis 15.aprīlis 2006 22:49
0 0 Atbildēt

siksnas palīdz arī nesalauzt iegurni, kad audo dabū bliezienu pa sāniem, siksnas palīdz noturēties vietā, kad auto tiek novākots, siksnas palīdz negūt sekundārās traumas pēc tam, kad dabūts pa pakaļu, un sēdeklis pēc trieciena met pasažierus atkal uz priekšu...

198091. viesis 15.aprīlis 2006 22:53
0 0 Atbildēt

Sēne, diemžēl viss nav tik vienkārši. Tas par izvairīšanos no frontālām sadursmēm. Mēģinot strauji griezt stūri un izvairīties, var gadīties , ka mašinu sanes un tad frontāla trieciena vietā būs sānu , kas ir daudz bīstamāk. To var atļauties izveikt tiešām aukstasinīgi cilvji ar lielu pieredzi. Vidējam braucējam gandrīz labāk bremzi "do upora".

198126. viesis 18.aprīlis 2006 1:03
0 0 Atbildēt

Man tik patīk dažreiz redzēt tādus vecākus, kuri paši piesprādzējas, bet sīkais ne, - sēž pavidu starp sēdekļiem. Laikamjau tie vecāki nelasa šo saitu, jo citādi būtu interesanti uzzināt, kāpēc tā?

198152. viesis 18.aprīlis 2006 10:07
0 0 Atbildēt

SĒNEI. Ņemot vērā tavu teoriju, es tev turpmāk ierosinu lēmumu par sprādžēšanos pieņemt brīdī, kad redzi vai atdursies frontāli, vai kā savādāk! Tas jau nekas, ka visādi ADAC un autogiganti tērē miljonus, lai izgudrotu drošākus auto. Atnāk Sēne un paziņo, ka miljoni iztērēti pa *******anu!

198153. viesis 18.aprīlis 2006 10:08
0 0 Atbildēt

Starp citu - žiguļos joprojām neviens nesprādzējas, lai gan tur ir jostas! :O

Un vēl apbrīnoju dažus tēvus, kas ne tikai atļauj bērniem braukt nepiesprādzētiem, bet paši vēl automašīnā pīpē - tipa, ja sīcis nenosītīsies avārijā, tad vismaz es to noindēšu! Stulbi!

198166. viesis 18.aprīlis 2006 10:23
0 0 Atbildēt

SĒNEM taisnība par to, ka uz fronālu sadursmi ar autiņu labāk neiet, bet meklēt mīkstāko grāvi, pat koks var nebūt tik bīstams, ja tev pretī izbrauc smagāks un augstāks auto. Vienīgi šādam manevram jābūt gatavam, jo savādāk frontālas sadursmes vietā var dabūt sānos, kas ir daudz bīstamāk. A par jostām galīgi garām - vienmēr var atrast izņēmumgadījumus, jo neviens līdzeklis nevar visos gadījumos garantēt drošību, bet tas ja 5% gadījumu drošības jostas nepalīdz galīgi nav argumets lai nenodrošinātos pret pārējiem 95%.

Par bērniem salonā - ārprāc cik cilvēki ir stulbi un bezatbildīgi, tik daudz var redzēt, kad sīcis pa salonu ņemās, it sevišķi aizmugurē starp abiem priekšējiem benķiem lūr - pati bīstamākā vieta, pie avārijas ar 100% garantiju caur priekšējo stiklu izlido no salona... Un tas, ka sīči čīkst - tā ir tikai audzināšanas vaina, ja mazais pat nezinātu, ka var arī tā nepiesprādzēties, nekādu problēmu nebūtu, jebkurā gadījumā tā ir vecāku atbildība - pie sarkanā luksafora signāla jūs taču neļautu bērnam iet pāri ielai, tad kādēļ var atļaut braukt bez sēdeklīša un nepiesprādzējoties.

198240. viesis 18.aprīlis 2006 14:38
0 0 Atbildēt

198166. viesi, nav jau tikai audzinaashana- kad siicis tiko sak rapot un celties staavus, vinam veel neko daudz ieaudzinaat nevar- nu negrib vinsh sedet mierigi benkii. Sha iemesla delja braucam lielus gabalus (200-300 km) pa naktiim kad siicis gulj, tad nav problemu jamo benkii iesedinaat.:)

200767. viesis 10.maijs 2006 2:33
0 0 Atbildēt

ja sīci no pirmā autobrauciena piesprādzē, tad viņš pats sāks brēkt, ja būs aizmirsts piesprādzēt. tā vismaz ir ar maniem 2 gab.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti