Atklāta Latvijas čempionāta motokrosā sezona

 
2.maijs 2006 10:13

Nedēļas nogalē 29. un 30. aprīlī līdz ar oficiālo motociklu sezonas atklāšanu, Ķegumā "Zelta Zirga" trasē starts tika dots Latvijas čempionāta motokrosā sezonai, pirmajā čempionāta posmā piedaloties vairāk kā 230 motosportistiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Krievijas.

Divas dienas Ķegumā motociklu rūkoņa, sportistu cīņa trasē un skatītāju līdzdalība sezonas atklāšanas svētkos bija neatņemams notikums azartiskās motokrosa sezonas atklāšanas svētkos.

Šogad mainīta čempionāta norises formula, sestdienā startējot 50cmm, 65cmm, 125cmm, kvadri 100cmm un veterānu klasēm. Un svētdien 85cmm, Open, blakusvāģu un Open kvadru klases braucējiem. Paralēli Latvijas čempionātam motokrosā norisinās arī 2006. gada klubu čempionāts, kur tiek vērtēti katra kluba sportisti 65 cm3, 85 cm3 un b/v klasēs klubam ieskaiti dodot labākajam sportistam, bet 125 cm3 un OPEN klasēs ieskati dodot diviem labākajiem sportistiem. 50 cm3 klases sportists klubam dod 10 punktus neatkarīgi no izcīnītas vietas, ar nosacījumu, ka viņš ir piedalījies vismaz vienā braucienā. Pēc pirmā posma lielāko punktu skaitu ieguva klubs "Elkšņi".

Kā norādīja Kaspars Cveiģelis, Latvijas Motosporta Federācijas (LaMSF) prezidents, šogad īpaši svarīgs ir tieši klubu čempionāts un jūtami klubi domājuši par saviem komandas sastāviem, kas vien attīsta efektīvu un veselīgu konkurenci un azartu.

Sestdien viskuplāk pārstāvēta bija 125cmm klase, kur piedalīties bija ieradies arī viens no jaunajiem Igaunijas motosportista talantiem Ediks Kūsks, izcīnot 1. vietu kopvērtējumā. 2005. gada Open klases čempions Ivo Šteinbergs ierindojās trešajā vietā.

50cmm un 65cmm klasēs, kur piedalās jaunākie motokrosa pārstāvji, sīvu konkurenci Latvijas sportistiem parādīja Igaunijas pārstāvji.

Pirmo reizi Latvijas čempionātā iekļauta veterānu klase. Dalībnieku atsaucība ir kā pierādījums faktam, ka motosportā aktīvi tiek pavadīti vidēji 15 gadi un vecums nav šķērslis, lai cīnītos smilšainajā trasē.

Šogad Latvijas čempionātā sekmēts dalībnieku skaita pieaugums, svētdien Open klases braucienos pie starta barjeras stājoties 43 sportistiem un "aiz borta" paliekot diviem rezervistiem. Kvadrociklu klasē, kurai šogad piedēvēts Latvijas čempionāta statuss, piedalījās 26 sportisti no Baltijas valstīm, kas arī ir liels sportistu skaita pieaugums, salīdzinot ar 2005. gada sezonu.

Motokrosa "smagākajā klasē" – blakusvāģiem, piedalīties braucienos bija ieradusies pasaules līmeņa ekipāža Māris Rupeiks/Haralds Kurpnieks ekipāža un jaunie talanti Jānis un Lauris Daideri, kopvērtējuma izcīnot pirmo vietu.

Sīvā konkurence trasē liecina, sportisti gatavojušies sezonai un pieaugošais dalībnieku skaits vien ļauj secināt, ka sporta veids, kas raksturojams ar lielu adrenalīna devu attīstās, piesaistot jaunus dalībniekus motosportā.

Līdzšinējais motokrosa komisijas darbs redzams sacensībās, mūsu komisijas mērķis saskaņā ar kopējo federācijas pamatmērķi ir sekmēt masveidību motosportā un viennozīmīgi tas ir piepildījies, norāda Oļegs Jurenko, LaMSF motokrosa komisijas vadītājs.

2006. gada motokrosa sezonā pieci posmi, veiksmīgi aizvadīts pirmais, nākamie: 27. – 28 05 – Gulbene 22.- 23.07 – Stelpe 05. – 06.08 - Limbaži 09. – 10.09 – Aizpute

Pirmā posma rezultāti apskatāmi www.motoskats.lv sadaļā rezultāti

2006. gada Latvijas čempionāta motokrosā kopvērtējuma pirmais trijnieks: 50cmm klase: 1. Roosma Klaudiks (Igaunija) 2. Talviku Hendrik (Igaunija) 3. Talli Christopher (Igaunija) 4. Kļeba Gvido (motoklubs IK Auseklis) 65cmm klase: 1. Rosiorgi Henri (Igaunija) 2. Kārkliņš Jānis (IK Auseklis) 3. Jonass Pauls (Saldus MK) 125cmm klase: 1. Kuusk Edik (Igaunija) 2. Krestinov Gert (Igaunija) 3. Šteinbergs Ivo (Rodeo) Veterānu klase: 1. Krestinov Andreas (Igaunija) 2. Feldmanis Māris 3. Kozlovs Viktors Quads100 klase: 1. Grava Krišjānis 2. Reinfelds Ralfs 3. Zemītis Lauris (Motoprieks) 85cmm klase: 1. Karro Matīss (HR Motosports) 2. Ivanovs Dāvis (Kalsnava MB) 3. Macuks Toms (Rodeo) Open klase: 1. Kempelis Filips (SK Elkšņi) 2. Aleksandrovičs Mārtiņš (Rodeo) 3. Šteinbergs Ivo (Rodeo) Blakusvāģu klase: 1. Daiders J./Daiders L (SK Elkšņi) 2. Tamuliunas I./Karaliunas E (SK Elkšņi) 3. Koiv E./Varik K. (Igaunija) Open kvadru klase 1. Liiv Kaupo (Igaunija) 2. Rasmanis Artis (SK Elkšņi) 3. Kertsman Jaanus (Igaunija).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti