Pirmais starptautiskais amerikāņu salidojums ir noticis 11

 
5.maijs 2006 11:24

29. aprīļa rītā, stāvlaukumā pie akvaparka sāka pulcēties visdažādākā vecuma un izmēra Amerikā ražoti spēkrati. Vecākais auto bija 1929. gada Chevrolet Six, bet jaunākais 2003. gada Hummer H3.

Pēc reģistrācijas, policijas pavadībā, visi devās uz brokastīm Jaunķemeros, bet vēlāk uz Kauguru vidusskolas stadionu. Rindas garums sasniedza 2 km, kas sagādāja nelielas galvassāpes policijas konvojam. Neparedzēta dalībnieku daudzuma dēļ (116 tehnikas vienības!!!), izpalika pirmās veiklības sacensības, jo iekārtošanās stadionā aizņēma divreiz vairāk laika kā bija plānots, bet toties to atsvēra skatītāju atsaucība un interese - bija ko redzēt.

Pēc tam, atkal policijas pavadībā, kolona devās uz Dubultiem, kur notika izstāde centrālajā laukumā un restorānā "Dukāts" pusdienas dalībniekiem. Noņemu cepuri restorāna darbinieku priekšā - ar iespaidīgo dalībnieku skaitu viņi tiks galā uz goda, nemaz nerunājot par tiešām garšīgajām pusdienām.

Tālāk ceļš veda uz vēl interesantāku vietu - pludmali, kur visi auto skaistā rindā izkārtojās kopīgam foto uz jūras fona - nomērījām rindu - tikai 350m (!) no 105 tehnikas vienībām - personīgu iemeslu dēļ, daži aizbrauca jau pēc pusdienām. Tālāk mērojām ceļu gar krastu līdz Dzintariem, kur pie koncertzāles mūs sagaidīja ceļu policija, lai pavadītu uz pasākuma noslēguma beigu daļu "Nemo" parkā.

Pirms iebraukšanas parka teritorijā, dalībniekiem bija jāveic veiklības stafete - ar necaurredzamām brillēm jāveic šķēršļu apbraukšana un apstāšanās pie finiša tikai ar līdzbraucēja palīdzību. Te izcēlās atraktīva igauņu ekipāža un viens no Krievijas viesiem, kurš viens, bez līdzbraucēja, veica distanci ar rācijas palīdzību. Jau pašā parka teritorijā, visi dalībnieki varēja baudīt uzkodas no klātiem galdiem, karstu šašliku vai desiņas. Vēlāk sākās deju vakars, kura laikā spēlēja kluba biedrs Ivars Pētersons (www.ivarspetersons.lv) ar grupu, kuri ieguva fantastisku atsaucību no dalībnieku puses un, cerams, ieguva draugus ārpus Latvijas robežām.

Pasākumā piedalījās viesi no ārvalstīm:

* Viesi no Krievijas (www.amavto.ru)
* Viesi no Igaunijas (www.american.ee, www.tqhq.ee)
* Viesi no Somijas (www.valgacruising.ee un citi)
* Viesi no Baltkrievijas
* Viesi no Lietuvas
* Latvijas Amerikāņu auto kluba biedri un viņu draugi

Paldies visiem pasākuma sponsoriem, bez kuru atbalsta, šis pasākums nebūtu izdevies tik fantastiski vērienīgs un iespaidīgs - vismaz tuvāko ārzemju viesiem tas bija patīkams pārsteigums un jau tagad ir saņemtas daudz pozitīvas atsauksmes.

Kluba Valdes un biedru vārdā izsakām pateicību visiem pasākuma sponsoriem:

* SIA "Siemens"
* Jūrmalas pilsētas Domei
* Jūrmalas pilsētas Ceļu policijai
* Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policijai
* SIA "Antila", kafe "Neptūns"
* SIA "Dukāts"
* "Nemo" parka administrācijai
* SIA "Amerikas auto"
* SIA "Ameira"
* SIA "Atlas motors"
* SIA "NR Camp"
* SIA "Majors-I"
* SIA "Gold auto"
* Somijas kompānijai "ASPOKEM OY"
* SIA "Zemgus"
* SIA "Jūra-SBE"

Un visiem kluba biedriem un viņu draugiem, kuri palīdzēja gan pasākuma sagatavošanā, gan norisē.

Kluba valde
 
Visi komentāri
 
200289. viesis 5.maijs 2006 11:39
0 0 Atbildēt
200292. viesis 5.maijs 2006 11:55
0 0 Atbildēt

Tomēr dīvaini izskatās, kad pa ielu brauc auto ar šķietami bez iemesla piespraustu jeņķu karogu. Labi vēl salidojums, bet daži vēl brīvdienās bija manāmi tādā paskatā klīstot.

200295. viesis 5.maijs 2006 12:08
0 0 Atbildēt

dazhi autinji ir riktiigi skaistulji!!! :thumbsup:

tik nez cik degvielas shajos katlos izgaroja kaut vai taa pasha salidojuma laikaa... :)

200300. viesis 5.maijs 2006 12:29
0 0 Atbildēt

Jūsu klubs laikam neatbalsta ceļu satiksmes noteikumu un citu saistošo noteikumu ievērošanu , ja braucāt gar jūru.

Jā jums jau ar CP viss bija saskaņots.

Lai arī kāds pasākums, bet noteikumu svajadzētu ievērot.

200302. viesis 5.maijs 2006 12:39
0 0 Atbildēt

juriz... Tad jau sanāk, ka pašvaldība ar savu transportu ik dienas neievēro noteikumus, svācot mēslus no pludmales ar autotransportu! :P Murgs kaut kāds... :)

200330. viesis 5.maijs 2006 15:58
0 0 Atbildēt

Bet tas ir savādāk, tā ir nepieciešamība, bet vizināties kaut kāda tusa laikā ar mašinām pa vietu, kur staigā cilvēki, pie tam sājās dienās jau droši vien diezgn daudz. Tie cilvēki rēkinās ar to, ka tur nebūs n-tais skaits automāšīnu. Tas būtu tas pats, kas pa jomeni pēkšņi palaist satiksmi. U nesmuki tas ir.

200331. viesis 5.maijs 2006 16:11
0 0 Atbildēt

Dīvaini....nevienu neapmierināto neredzēju pludmalē. Drīzāk otrādi. Cilvēki ar lielu interesi un azartu apskatija retos spēkratus! :) Bet o'k! Tev tiek tas gods būt pirmajam, kurš to nosauc par nesmukumu... ;)

200335. viesis 5.maijs 2006 17:17
0 0 Atbildēt

juriz ir "tipisks latvietis" - nedo dies kādam ir labi un prieks.

Mums latviešiem ir jābūt "pareiziem" un pēc iespējas pelēkākiem.

Šitā tipa pedanti, kā juris (ar mazo burtu!!) būs pirmie, kas dedzinās uz sārta visus, kas kaut cik atšķirsies no viņa uzskatiem.

Pludmalē neviens netika traumēts un visi bij apmierināti

200336. viesis 5.maijs 2006 17:25
0 0 Atbildēt

braukšana pa pludmali ir tradicionāls pasākums arī antīko auto salidojumiem augusta beigās un ir speciāli paredzēts, saskaņots pilnīgi visās instancēs līdz pat Domes augšām un papildus ceļ pasākuma prestižu viesu acīs....un kas tad pludmalei notika, ka 30 min laikā izbrauca auto kolona? salīdzinot ar atkritumu un jūrasmēslu daudzumu, tad nenotika vispār nekas....laikam jurmz uz paladziņa malas kāds uzbrauca.....pats tu nezini noteikumus, ja saki, ka ar CP saskaņots - CP ir pie vienas vietas, kas notiek pludmalē - par to atbild Pašvaldības policija. kur pati arī kolonu pavadīja un pievaktēja, lai nekur lieki no trajektorijas nenobrauc

200339. viesis 5.maijs 2006 17:48
0 0 Atbildēt

Jūrasmēsli pludmalē ir dabiska parādība, bet kas būs ja tagad katrs Latvijas autoklubs izdomās vizināties gar pludmali. '

Tā jau mēs parasti nodomājam, kas tad būs, ja es savu auto pie šī dīķa nomazgāsu, bet tā atbrauc viens, otrs, trešais. Beigās dīķī vairs peldēties nevar. utml.

200341. viesis 5.maijs 2006 18:05
0 0 Atbildēt

nu tur vēl jāpadomā, kuru laidīs pludmalē-tas nav tik vienkārši...Domes sēdē nosaka vai laist vai nelaist-tur nu neko ietekmēt nevar....tākā kuru katru tur nelaidīs....vasaras vidū vispār var necerēt....vai tad skauž?...lai noorganizētu tāda mēroga pasākumu, jāiziet caur n-tiem kabinetiem, saskaņojumiem utt., nevis vot savācāmies un aizbraucām - mums tas prasīja 5 mēnešus darba....tā kā...var arī pa pludmali pabraukt...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti