Aiz žoga novietotā ceļazīme un ... policija 26

 
8.maijs 2006 9:58

Lasītājs: ASV policistiem ir devīze: "Kalpot un aizsargāt". Manuprāt mūsējiem ir devīze: "Drāzt un sodīt"! Vai nožogotā teritorijā uzstādītas ceļazīmes attiecas uz autovadītājiem, kuri brauc gar šo nožogoto teritoriju?

Par hokeju nefanoju, avīzes nelasu, TV neskatos. Nedēļu nebiju Rīgā. Naktī no 06.05.2006. uz 07.05.2006. braucu pa Hanzas ielu virzienā no Pulkveža Brieža ielas uz K.Valdemāra ielu.

Krustojumā ar Skanstes ielu uz Skanstes ielas stāvēja policijas auto ar ieslēgtām bākugunīm. Skatoties, ko viņi tur dara, turpināju braukt pa savu ikdienā pierasto ceļu pa Hanzas ielu Valdemāra ielas virzienā. Nekādas brīdinošas zīmes, shēmas, apvedceļu norādes, aizliegumus nemanīju, sekoju pa priekšu braucošai automašīnai.

Hanzas ielas posmā starp Vesetas ielu un Valdemāra ielu, no ielas malā stāvošas automašīnas, melnas krāsas BMW 528 ar v/n FO7317, izlēca cilvēks dzeltenā policista vestē un ar zizli norādīja, lai es apstājos. Priekšā esošā mašīna aizbrauca, bet es apstājos, jo tā jau parasti notiek - motociklistus vienmēr stādina un meklē, kur piesieties. "Policists" kaut ko nomurmināja priekšā stādīšanās vietā, un paprasīja dokumentus.

Kamēr taisīju vaļā jaku un rakņājos pa kabatām meklējot pieprasītos dokumentus, apjautājos, ko tad tādu esam pārkāpuši? Uz to "policists" jautāja - vai mēs zīmes nemaz neskatoties? Ļoti izbrīnījos, jo zīmes parasti skatos. Bet, braucot pa ierastiem maršrutiem, un vēl, ja kāds brauc pa priekšu, pieļauju, ka kādu jaunu ceļazīmi varu arī nepamanīt. Tieši tā - es neesot pamanījis ĶIEĢELI.

Citēju CSN:
282.1. 301.zīme "Iebraukt aizliegts". Aizliegts iebraukt jebkādiem transportlīdzekļiem.
284. 301., 302., 303., 315., 316. un 317.zīmes darbība neattiecas uz pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem.


Savāca manus un mana drauga (otrs motocikls) dokumentus, un aizgāja uz BMW rakstīt protokolu. Kamēr mēs ar draugu apspriedām, vai tiešām tur bija zīme, un vai tiešām mēs to varējām nemanīt, piebrauca klāt arī trafarēta policijas automašīna ar v/n DL6317. No tās izrausās vēl viens policists un aizgāja pie BMW kaut ko aprunāties ar tur jau sēdošo kolēģi.

Kamēr mēs tā gaidījām, pa ielu mums garām pabrauca virkne automašīnu, kādām piecām varu nosaukt pat v/n. Šīs automašīnas neviens pat netaisījās stādināt (ar trafareto auto atbraukušais policists sākumā pastaigājās gar ielas malu, tad apsēdās trafaretajam auto pie stūres). Izbrīnījos vēl vairāk, un sāku apšaubīt, vai tiešām ielas galā ir ķieģelis. Tādēļ piegāju pie melnā BMW un caur atvērto logu policistam apjautājos - kopš kura laika tad tas ķieģelis tur ir, un VAI TIEŠĀM viņš tur ir, jo uz šīs ielas ir tik dzīva satiksme, bet nevienu citu, nez kādēļ, policistu kungi nestādina. Uz to man parupji atbildēja, ka tā neesot mana darīšana, un ka tiem esot caurlaides. Un lai es velkoties un gaidot atpakaļ pie sava transportlīdzekļa. Sajutos aizskarts.

Atgriezos pie sava motocikla un sāku fotografēt, kas notiek uz ielas. Tas iedarbojās uz policistu, kurš sēdēja trafaretajā auto. Viņš izrāpās ārā, un sāka jautāt, vai man esot atļauja viņus fotografēt. Uz manu jautājumu, kādā likuma punktā tas ir aizliegts, policists pienāca klāt un mēģināja izraut kameru man no rokām. Nedevu, bet sāku pieprasīt, lai viņš uzrāda kādu dokumentu, ka ir policists. Kad biju savu prasību atkārtojis vairākas reizes, tika izvilkta kaut kāda saņurcīta apliecība, kuru man burtiski iebāza sejā (10 cm attālumā no acīm) un turēja trīcošā rokā. Visi mani mēģinājumi
atvirzīties nedaudz tālāk, lai varētu saprast, kas tas ir par dokumentu, un vai tur vispār kaut kas ir rakstīts, beidzās neveiksmīgi.

Pacēlu fotoaparātu, lai nofotografētu šo "dokumentu", bet policists sita man pa kameru un kamera sāpīgi trāpīja man pa seju. Mūsu incidentam pievienojās arī policists no privātā BMW. Mani aizveda un iesēdināja trafaretajā auto. Pa seju dabūt negribēju, tāpēc prasībām pakļāvos. Sēžot policijas automašīnā sazvanīju 112 un izsaucu policiju uz notikuma vietu - galu galā, mani aizturēja cilvēki, kuri priekšā nestādījās, mēģināja mani fiziski iespaidot, neatsaucās ne uz kādiem likuma punktiem un darbojās no privātas automašīnas.

Gaidot ierodamies citu policiju, pieprasīju, lai man dod protokolu un paskaidrojuma lapu, kurā es varētu aprakstīt visu notiekošo. Pēc vairākkārtējiem pieprasījumiem, man tika iedota paskaidrojuma lapa. Pa to laiku atbrauca vēl viena policijas automašīna (Rover džipiņš). Pie manis pienākušais cilvēks stādījās priekšā kā šo abu, uz ielas dežurējošo policistu, priekšnieks. Viņš izskaidroja, ka sakarā ar hokeja čempionātu policistiem esot grūtas dienas, ka esot notikušas bataljonu pārformēšanas, un ka viņš savu padoto vārdā lūdzot piedošanu par notikušo. Cilvēks laipns, pieklājīgs un patīkams. Droši vien tāpēc arī priekšnieks, nevis patruļnieks. Pulkstenis bija gandrīz viens naktī, un nolēmu, ka šodienai no manis pietiek. Man atgrieza dokumentus, un varējām braukt. Protokoli tika sastādīti, bet man pat neiedeva kopiju.

Kaut arī priekšnieks atvainojās, iekšā bija sakrājies rūgtums un jutos piečakarēts - pa ielu, kur uz mani un manu draugu tika sastādīts protokols, kura sekas - divi soda punkti un četrdesmit latu naudas sods katram, mierīgi braukā daudz dažādas automašīnas. Starp tām arī augstāk minētais melnais BMW ar v/n FO7317. Nolēmu, ka jāpārliecinās, vai tiešām uz ielas ir izlikta 301.zīme, un kāpēc es to nepamanīju? Kā arī, vai zem tās ir uzlikta plāksnīte, ka ir kāda vadītāju grupa, kuri DRĪKST iebraukt norādītajā ceļa posmā. Apbraucu apli, un piebraucu pie Hanzas ielas un Skanstes ielas krustojuma otru reizi. Šoreiz to tik vien darīju, kā pētīju ceļazīmes ielas malā (no Pulkveža Brieža ielas sākot). Kā izrādās, NEKUR ceļa posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz krustojumam ar Skanstes ielu nav neviena brīdinājuma par satiksmes ierobežojumiem vai norādījuma uz apvedceļu. Krustojumā ar Skanstes ielu uzstādītais luksofors mirgo ar dzeltenu gaismu, tātad krustojums neregulējams. Gar Hanzas ielas malu ir izbūvēts žogs, aiz kura - jā, patiesi, ja labi ieskatās, ir uzstādītas divas zīmes - tuvāk krustojumam, labāk redzama - rīkojuma zīme braukt pa kreisi, bet tālāk, kokos pazudusi, 301.zīme, kuras neievērošanu man tad arī piesēja. Sanāk, ka būtībā esmu neievērojis divas zīmes. Pie tam, rīkojuma zīmi "Braukt pa kreisi" es nemaz nevarētu ievērot, jo uz ceļa ir uzzīmēta spilgti balta nepārtraukta līnija

Radās vairāki jautājumi, uz kuriem es vēlētos saņemt atbildes:
1. Vai zīmes, kuras ir uzstādītas nožogotā teritorijā un ir redzamas pāri pār žogu vispār attiecas uz mani un citiem pa Hanzas ielu braucošiem transportlīdzekļiem?
2. Vai zem 301.zīmes (ķieģelis), ja nav uzstādīta papildus plāksnīte, drīkst iebraukt kas cits, izņemot pasažieru sabiedrisko transportu? (Tai skaitā, privāts BMW v/n FO7317 ar cilvēku policista formā pie stūres.)
3. Vai ir kāda atļauja, kura ļauj neievērot rīkojuma zīmes?
4. Vai saskaņā ar Latvijas likumdošanu un tiesību principiem, policijas darbinieku pienākums nav kārtības nodrošināšana? Tad kāpēc, ja uz Hanzas
ielas dežūrēja policisti, viņi neatradās pie zīmēm un nenorādīja neuzmanīgiem transportlīdzekļu vadītājiem, ka šeit jau dažas dienas ir būtiskas satiksmes izmaiņas, bet gan slēpās privātā automašīnā un izlases kārtā nodarbojās ar SODĪŠANU par nejauši izdarītiem pārkāpumiem, protokolā vēl atzīmējot, ka pārkāpums izdarīts ar vainu pastiprinošiem apstākļiem?
5. Vai policijas trafaretie auto drīkst neievērot 301.zīmi un rīkojuma zīmi, ja tiem nav ieslēgtas speciālās signālugunis un skaņas sirēna?
6. Kāpēc mani un manu draugu apstādināja un sastādīja protokolu, bet virkni citu automašīnu - pat nemēģināja stādināt. Atruna, ka policistu kungi bija aizņemti ar protokolu sastādīšanu, nevar tikt uzskatīta par patiesu - protokolu stādīja viens policists privātā automašīnā, kamēr otrs urbināja degunu un pastaigājās gar ielas malu.
7. Kad biju sazvanījis un izsaucis policiju, lai sūdzētos par citu policistu rīcību, mēģināju sazvanīt arī KNAB uzticības tālruni 8002070, jo man nebija pārliecības, vai vieni policistu kungi nemēģinās aizstāvēt otrus policistu kungus. Nevienu sazvanīt neizdevās, nebija pat automātiskā atbildētāja. Vai tiešām uz šo tālruni var piezvanīt tikai darba dienās darba laikā? Parasti visi pāri nodarījumi, par kuriem gribētos pasūdzēties, notiek brīvdienu vakaros. Priekš kam tad tāds tālrunis ir vispār vajadzīgs?

Pievienoju virkni foto. Ja nepieciešams, daļa šo notikumu ir arī uzfilmēta.
P.S. Ne tikai taksisti, alus tirgotāji un viesnīcnieki mēģina nopelnīt uz hokeja čempionāta rēķina. Kā izrādās, arī ceļu policistiem tas ir pļaujas laiks.
P.S.S. Izklāstīts vispārējos vilcienos, bija vēl daudz kas interesants. Piemēram, uz jautājumu, ko nozīmē "vainu pastiprinoši apstākļi" iebraucot zem ķieģeļa, saņēmu atbildi: "to tas arī nozīmē". Un tā piecas reizes - jautājums, atbilde, jautājums, atbilde... Pēc tam policists uzgriež man muguru, un atsakās tālāk ar mani runāt.

Guntars, iAuto lasītājsiAuto rīcībā ir pilnas lasītāja koordinātes














07.05.2006. 00:43 - Skats uz Hanzas ielu no krustojuma ar Skanstes ielu. Ceļazīmes uzstādītas aiz žoga, atliek tikai minēt, vai tās attiecas arī uz Hanzas ielu?


07.05.2006. 00:47 - Skats uz Hanzas un Skanstes ielu krustojumu. Visas zīmes aiz žoga. Pat, ja gribētu ievērot rīkojuma zīmi "Braukt pa kreisi", nāktos šķērsot nepārtraukto līniju. Pa kreisi jāsi - 20 lati, taisni jāsi - 40 lati, pa labi jāsi - žogā trāpīsi.

Pirmdien attiecīgs iesniegums iesniegts policijā. Centīsimies informēt par notikumu gaitu.

 
Visi komentāri
 
200411. viesis 8.maijs 2006 10:09
0 0 Atbildēt

Raksturiigi muusu cp- ja juut ka shtraafeejamais spirinaas pretii un veel zin noteikumus, tad saak saukt papildspeekus, taa teikt, nevaram ar likumu (nezinam likumu), njemsim uz masu!

200413. viesis 8.maijs 2006 10:16
0 0 Atbildēt

CSN 1.9.punktā nekas nav minēts, ka žogs būtu ceļa sastāvdaļa. Tātad sanāk, ka viss, kas atrodas aiz žoga neattiecas uz ceļu? No tā varētu izrietēt, ka Hanzas iela ir braucama virzienā no Skanstes ielu uz Valdemāra ielu...

200414. viesis 8.maijs 2006 10:18
0 0 Atbildēt

Vot tieši tādēl ja es pārkāpju noteikumus un situācija atļauj es neapstājos pēc policijas "aicinājuma".Tavā gadījumā jau nu ar moci vajadzēja laisties un būtu arī aizlaidies. Riskanti protams bet nebūtu rūgtuma sirdī pēc tam.A ja es apstājos tad arī maksāju ķepā. Neko darīt.

200423. viesis 8.maijs 2006 10:33
0 0 Atbildēt

Nabadziigie cellu policisti, brauc ar BMW kura cena ir vismaz 7000EUR Un saka ka nav naudas!

Kas attiecas uz neapstaassanos tas vareeji ar jo likumaa nav noteikts kaada ir policista forma, Bet ja vinss buutu dzinies pakall ar attieciigi BMW tad nav trafareets auto utt. Ja buutu trafareetais dzinies pakall tad gan jaapstaajas! Reaali likumaa ir nodefineeta policijas massiina, un policistu var atpaziit tik peec aplieciibas! Ja kaads netic varu pamekleet likumos!

200424. viesis 8.maijs 2006 10:33
0 0 Atbildēt

Kā jau pie mums, zīmes uzliek ķap ļap. šitas krutojums viennozīmīgi izraisa apjukumu vadītājos un avārijas situācijas. Liekas ka tā nepārtrauktā līnija ir svaigi krāsota, kā jau vienmēr ārzemju viesus gaidot.Cik ievēroju tad halles apkārtnē viss ir svaigi nokrāsots.

200431. viesis 8.maijs 2006 10:48
0 0 Atbildēt

Šinī gadījumā izdrāziens ir pamatots un brēktne ir lai pataisītu sevi par baltu un pūkainu.

Nerakāšos pa CSN un necitēšu kas un kā, bet īsumā: Es tur braucu KATRU DIENU un visi bez problēmām saprot izliktās zīmes un ievēro tās. A ikdienas plūsma ir liela kas mēdz braukt pa šo pašu Hanzas ielu un ne visi viņi klausās Radio, skatās TV un lasa avīzes. STARP CITU pilvērtīgas informācijas par satiksmes ierobežojumiem masu informācijas līdzekļos bij tik maz ka lielākā daļa tā arī nezin par šiem ierobežojumiem. Un ar visu to viņi nez kāpēc neurb tur taisni tāpēc ka "a man vajag".

Un galu galā ir jāskatās uz zīmēm.

Ir tāds teiciens "Ja tev šķiet ka visapkārt ir vieni vienīgi trakie, tad iespējams ka tev vajadzētu apmeklēt savu psihiatru".

A par policistu netrafarētā mašīnā - arī uz velosipēda policists ir un paliek policists. Un ja viņš pilda dienesta pienākumus tad viņam ir tiesības IEBRAUKT šajā teritorijā lai pildītu savus dienesta pienākumus. Nekur nav teikts ka policists netrafarētā auto nedrīkst pildīt savus dienesta pienākumus.

Policijas darba stils - kāds nu ir tāds nu ir. Vienīgi dīvaini ka man nav nācies sastapties ar šiem ļaundabīgajiem drāzējiem visur un par visu. Sestdien mani uz Lubānas ielas paņēma ar 65km/h 50km/h vietā - izskaidroja man lietas būtību un pastāstīja ka vajadzētu sastādīt protokolu pa 10Ls, bet tā vietā nostrostēja lai tā vairs nedarot un palaida (starp citu BEZ piecīša!). Piezīmēšu ka tēls ar radaru stāvēja 5m pirms zīmes (70) un otrs tēls mani nostopēja 10m aiz šīs zīmes. Protams ka varēju izmantot šo faktu lai lektos un uzprasītos uz nepatikšanām pēc visiem parametriem, bet es nemēdzu lekties ja zinu ka tam policistam ir taisnība un nemēdzu noliegt savu acīm redzamo pārkāpumu. Bieži vien standarta maksimālā soda vietā tiek iedots minimālais.

200439. viesis 8.maijs 2006 11:07
0 0 Atbildēt

Taisaam protestu - braucam visi pa hanzas ielu. :)

200468. viesis 8.maijs 2006 11:49
0 0 Atbildēt

Pa dienu tur sēž ments uz moča krustojumā un jau pamanot kādu taisamies braukt taisni, rāda ar pirkstu pa kreisi. Un kāpēc viņi nevarēja arī naktī tusēt krustojumā? Bet nē, vajag gabaliņu aiz zīmes aizlīst.

Storms: tavuprāt šajā gadījumā vajadzēja darīt? Klusi un mierīgi saņemt savu protokolu un nepīkstēt? Viena lieta, ja tu naturāli iebrauc zem gadiem ilgi vienā vietā stāvošaķieģeļa, labi apzinoties, ko dari. Cik nav redzēti gadījumi, kad kaut kādā ceļa posmā ceļu remontu dēļ ir uzlikti ķieģeļi un apbraukšanas ceļi un aiz ķieģeļiem sēž pogainie un iekasē piečukus. Nevis pirms zīmes, lai novērstu iespējamos satiksmes negadījumus, nevis lai iekasētu peso.

200474. viesis 8.maijs 2006 11:56
0 0 Atbildēt

kārtējo reizi pasākums ir noorganizēts maksimāli līki- it kā ir kaut kas darīts, bet ne līdz galam.

normālais minimums būtu dzeltenas līnijas uz asfalta un zīmes žoga šajā pusē. plus uzlīmes ar bultiņām luksaforam. tad raxta autors nevarētu puxtēt par nepilnībām, kas šajā gadījumā ir pilnīgi pietiekamas, lai panāktu soda atcelšanu.

200492. viesis 8.maijs 2006 12:43
0 0 Atbildēt

Veiksmi ciinjaa ar CP! Visiem vajadzeetu buut tik apnjeemiigiem un iet liidz galam, tiesaaties un panaakt savu taisniibu, muusdienaas jau CP tieshaam atljaujas daudz par daudz!

200495. viesis 8.maijs 2006 12:52
0 0 Atbildēt

Skatos pēdējo bildi un neiebraucu problēmā, kas tur ir nesaprotams, to zilo bultu pa kilometru var saskatīt, šaubos vai raksta autora minētie apbraucamie ceļi u.t.t. viestu lielāku skaidrību, ja jau nevar tādu zīmi ieraudzīt, tad vismaz nebūtu rakstījis, ka zīmes skatās, a tas teksts par ierastajiem maršrutiem vispār ir parodijas vērts. Būtu tad izvēlējies kautko vienu vai nu braucu pēc zīmēm vai ieraduma, bet nu miliču rīcība arī zem jebkuras kritikas, karoče abi labi :(

200518. viesis 8.maijs 2006 14:01
0 0 Atbildēt

To fix:

Rakstā teikts, ka krustojumā cilvēki sekoja pa priekšu braucošai automašīnai, nav vienīgi norādījuši, vieglajai, bulku vāģim vai smagajam. Un, ja viņu uzmanību novērsa kaut kas uz Skanstes ielas, tad MIERĪGI to zilo rīkojuma zīmi varēja nepamanīt. Un ķieģelis ir tiešām aiz žoga un ļoti augstu. Vēl šodien braucu garām tam krustam, bet īpaši gan vērību nepiegriezu, jo zināju, ka tas posms slēgts.

200521. viesis 8.maijs 2006 14:12
0 0 Atbildēt

Kopumā policistu attieksme ir stipri mainījusies uz labo pusi. Stormam taisnība - ja pārkāpums nekādus draudus nerada vai ir nejaušs un divdomīgā situācijā - parasti aizrāda, izskaidro pārkāpuma būtību un atlaiž.

Šinī gadījumā - kā klasificēt iebraukšanu zem trīs dienas atpakaļ uzstādītas aizlieguma zīmes, divpadsmitos naktī, kad apkārt neviena hokejista vai hokeja fana (kuru dēļ arī satiksme slēgta), un cilvēki nekur nesteidzīgi (ar motocikliem vizinoties, nevis ratiņā raujot) kārtīgi brauc pa ielu - šķiet, te ir daudz vainu mīkstinošu apstākļu. Pie tam, pēc teiktā un pēc bildēm var secināt, ka tiešām, satiksme tur intensīva. Pēc kādiem kritērijiem policists izvēlas, kuru pārkāpēju stādināt? Un, vai policists, iebraucis slēgtajā ceļa posmā ar SAVU PRIVĀTO AUTO arī nav pārkāpējs? Kaut arī viņš dodas pildīt savu tik grūto un atbildīgo darbu?

200523. viesis 8.maijs 2006 14:14
0 0 Atbildēt

Viens gan ir skaidrs - ja ceļa zīmes ir pretrunā ar uz ceļa esošiem apzīmējumie, tad svarīgāka ir ceļa zīme un līdz ar to pa kreisi bija jābrauc.

200528. viesis 8.maijs 2006 14:20
0 0 Atbildēt

to 200518. viesis 08.05.2006 14:01

un ko tas divriteņu pavēlnieks nākamreiz nepamanīs, kad kāda autiņa durvīs pieklauvēs, pričom ja brauca divatā ar draugu, tad viens nu toč varēja pamanīt, tur vienkārši ir uzlikuši mīksto, ar domu avosj proskaču atur milicis priekšā ar domu h.. ti u meņa proskočeš, un tad sākās :)))

200532. viesis 8.maijs 2006 14:27
0 0 Atbildēt

to fix.

Spriedelēt jau var, kurš tur kuru gribēja apčakarēt. Bet faktu, ka to rīkojuma zīmi aiz priekšā braucošas automašīnas varēja arī nepamanīt, var uzskatīt par patiesu un ticamu.

Vienmēr ir kādi cilvēki, kurus policisti čakarē, un cilvēki, kurus policisti nečakarē. Līdzīgi Pētera Pētersona ar stāstu par uzlīmēto plāksteri svešā pagalmā.

Vienīgi, ja jau policistu kungi uz Hanzas ielas bija tik taisnīgi, godīgi un pret pienākumu SODĪT (nez, kur viņiem tāds pienākums ir uzlikts) sliktos pārkāpējus attiecās ar sirdi un dvēseli, tad KAPĒC VIŅI NESTĀDINĀJA VISAS TĀS AUTOMAŠĪNAS? To mierīgi varēja izveikt šādā veidā - viens raksta protokolus, otrs stādina rindā autiņus. Ielas malas tukšas, vietas pietiktu visiem.

Ja jau visiem viens likums, tad visiem.

200539. viesis 8.maijs 2006 14:49
0 0 Atbildēt

to 200532. viesis 08.05.2006 14:27

nu ja policim rokas ir aizņemtas ar fotoaparātu ar kuru jāsit nabagajam motobraucējam pa seju, tad citu roku jau nav lai stādinātu pārējos, a par to zīmi nevajag stāstīt, nezinu kādam smagajam tur jābrauc, lai nepamanītu (ja tāds tur būtu bijis, tad diezvai tos mopēdistus miliči saskatītu), un vēl, ja nemaldos, tur ir mirgojošais dzeltenais, kuru redzot tomēr ir jāuzmanās, a Pēteris, kur līda to arī dabūja (un ja tur pie iebrauktuves ir/nav ķieģelis tad vispār) un tā līme par kaimiņu paziņu vispār ir sviesc, tur uz ielas arī ir pa pilnam vietu :(

200548. viesis 8.maijs 2006 15:29
0 0 Atbildēt

Fix, es tev varu pateikt, kas noveersa uzmaniibu. otraa celja malaa staavoshaa piolicijas ma ar iesleegtaam baakuguniim un policists ar neviltotu interesi noskataas, ka mees pabraucam garaam apspriestajaam celja ziimeem, bet taa arii neko nedariija, lai noveerstu sho situaaciju.

200554. viesis 8.maijs 2006 15:43
0 0 Atbildēt

jeb...l ! Šitādus mentus mūdžus aiz olām pie tām zīmēm pakārt, domāju tad būtu grūti neievērot tās zīmes. Tieši tā arī ir, ka menti nodarbojas nevis ar saviem likumā (vai kā pareizi saucas visi tie reglamentējošie papīriņi) noteiktiem pienākumiem, bet gan ar acu aizmālēšanu.

Man ar nesen bij gadījums. Lai te man neviens neteiktu, ka es čīkstu, tad uzreiz pateikšu, ka es vienkārši izklāstu notikumu un viedokli, nevis čīkstu. Sanāca tā, ka ap pusnakti braucu pa Valmieras ielu no centra. Vajag tikt uz Matīsa ielu pa kreisi. Zīme "braukšanas virzieni joslās": pirmā josla pa labi, otrā taisni. Nodomāju, ka, ja nevienam netraucēšu, tad griežīšu no otrās pa kreisi. Ok, tuvojos krustam, novērtēju situāciju - gabaliņu aizmugurē brauc autobuss, no priekšas brīvs. T.b. droši varu, nevienam netraucējot (izņemot mentus), veikt kreiso pagriezienu. Tā arī daru. Tālāk tieku līdz Avotu ielai, taisos veikt kreiso pagriezienu no Matīsa uz Avotu ielu. Piefiksēju, ka aizmugurē "pielipis" CP auto. Ok, nogriežos un tad pēc brītiņa menti ierubī bākugunis, kau-ko nobļaujās skaļrunī. Apstājos, fiksi ments pie lodziņa. Nu koroče esmu noziedzies, nogriezu tur kur nedrīskt. Ok, pārkāpu. Protokolu dabūju, pat trubiņā iepūtu... no kādas pakaļas viņi pēkšņi izlīda - nezinu. Secinājums viens: nodarbojas ar figņu, nevis ar kārtības nodrošināšanu. Un sods arī: 20Ls gan bīstamu manevru gadījumā, gan nevienam netraucējošā situācijā, kad iela brīva. Vienkārši debīli.

200566. viesis 8.maijs 2006 16:25
0 0 Atbildēt

Nu tev gan ir bijis jauks vakars... :( Izsaku līdzjūtību! Man arī vienreiz bija patīkams vakars, kad jaunībā atteicos pūst trubiņā bez protokola...

200568. viesis 8.maijs 2006 16:32
0 0 Atbildēt

to MN12

Tue tiešām čiksti nevis izklāsti notikumus! Pārkāpi noteikumus! Apzināti! Ar iepriekšēju nodomu! Redzēji, ka aizmugurē menti, bet vienalga pārkāpi. Tevi sodīja. Un tev tas likās netaisnīgi?! Un

šitādi braukā pa ielām...

200598. viesis 8.maijs 2006 17:19
0 0 Atbildēt

šitā ir cilvēku čakarēšana! Lielā daļa CP ir pimpauši! Es nebīstos šī vārda. Arī es dabūjju pūst trubiņā pirmājā PČ Hokejā dienā bez nekāda protokola! Tas tā...liriska atkāpe.

1. vai esi uzkarstījis CP orgāniem oficiālu vēstuli? Ar lūgumu šanmet oficiālu atbildi.

2. Tas CP bembis stāv ielas pretējā braukšanas virziena pusē, kur sadalošās joslas dala DUBULTĀ līnija! Vai arī man acī ir gļuks? Tas arī skaitās OK?

3. par to trāpīšanu par seju. Es ietu uz tiesu!

4. vai ir kāds punkts likumos, kur aizliegt fotogrāfēt Cē-pistos?

5. kad es gāju uz čempi tad pie Skonto halles stāvēja uz braucamās daļas blakus tai nelaimīgajai sētai vairāki "omoniešu autiņi" BEZ jekādiem gaismas signāliem. Tie arī tur var atrasties tāpat vien?

6. kas braucējam bija jādara - jāpārkāpj nepārtrauktā līnija pagriežoties pa kreisi vai jābrauc taisni pārkāpjot zīmes? kas mums tur ir galvenais ZĪME vai LĪNIJA? Neatceros:-)

Patiesībā, besī ārā! Gribētos dzirdēt kādas jēdzīgas atbildes. Bet h... Tu tās dabūsi

200599. viesis 8.maijs 2006 17:21
0 0 Atbildēt

es jau saprotu, ka besis ir nevis par saņemto sodu, bet par attieksmi, KĀRTĒJO idiotisko situāciju, CP unu vispār P visatļautību utt.

200600. viesis 8.maijs 2006 17:26
0 0 Atbildēt

murlis, nemurgo. Menti aizmugurē parādījās PĒC TAM, kad es no matīsa ielas biju ticis jau līdz Avotu ielai. Es arī nevienam necenšos iestāstīt, ka es nepārkāpu. Gribēju ātrāk, sanāca ilgāk... turpmāk zināšu. Hehe :) tas ments cerēja, ka tulit būs promiles, jo laikam jau tā nodomāja, kad veicu manevru pirms pagalmā braukšanas :) Teicu, ka var neštellēt to trubiņu, bet vienalga iedeva iepūst :) Toties es secināju arī to, ka menti nodarbojas ar figņu, nevis ar nopietnām lietām. Un tās nopietnās lietas, esmu pārliecināts, notiek tajā pašā laikā. Es jau teicu, ka nogriezos tikai tad, kad konstatēju, ka krustā NEVIENAM netraucēšu. Starpcitu, tā zīme tur novietota TIKAI tāpēc, lai pa kreisi griezošie netraucētu taisni braucošajiem. 99% tas ir paredzēts dienā braucošajiem. Un ir tizli, ka naktī tukšā ielā tur nevar griezt pa kreisi. Salīdziniet šo krustu ar Lāčplēša-Tērbatas ielas krustu virzienā no Čaka uz Brīvības pusi: tur var griezt pa kreisi un arī pa labi DIENĀ. Tur visu laiku ir totāls sastrēgums. Ļoti prasās kreisā pagrieziena aizliegums. Kādas sekas tas izsauks, tas nav man jāanalizē, to lai risina tie, kas par to saņem naudu. Ok, šeit jau arī nav jēga to rakstīt laikam, bet nu lai jau ir...

No veselā saprāta viedokļa sods ir nepamatots, bet pēc likuma viss ir pamatots. Tāpēc jau nav jēgas nervus bojāt dēļ tās naudas. Norakstīšu tos 20Ls uz mācībām :)

201225. viesis 16.maijs 2006 12:43
0 0 Atbildēt

nu šeit jau toč attieksme bija labā, un menti baigi pārcentās šoreiz.. un es vēl esmu ļoti tolerants pret likuma sargiem.. neraudi, būs jau labi ;)

202251. viesis 31.maijs 2006 16:09
0 0 Atbildēt

es blakus straadaaju un tur regulaari mashiinu turu. tur ritiiga anarhija dariijaas hokeja laikaa, ziimes bija pavirshi izliktas, policijas mashiinas nemitiigi paarkaapa apstaashanaas un staaveeshanas noteikumu (tikai tad, ja ir iesleegta zila gaakuguns uz operatiivaas mashiinas, tikai tad to var atstaat uz ielas kaa pagadaas), kaa arii tika veikta tipa "patruleeshana" privaatajaas mashiinaas.

Principaa nevajadzeeja pienjemt vinju atvainoshanos - vinji taapat tevi un draugu izdraaza peec lielaakaa iespeejamaa "tarifa". vajadzeeja to pashu kaartiibas policiju sagaidiit, sastaadiit aktu, ka policisc tevi meegjinaaja aplaupiit (vinjsh tak meegjinaaja atnjemt kameru), sita (vinjsh tak sita, kad tu fotograafeeji) utt. Arii vinjus var draazt un no taa nevajag baidiities:)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti