A.Egle/N.Aizkalns atklās sezonu Tallinas rallijā 2

 
11.maijs 2006 14:04

Pagājušā gada Latvijas čempioni N4 klasē, RAMI R-evolution Racing komandas ekipāža Aivis Egle/Normunds Aizkalns atklās vasaras sezonu ar jaunu auto, piedaloties prestižajā Tallinas rallijā.

12. maijā tiks dots starts starptautiskajam autorallijam Tallina-2006. Tallinas rallijs katru gadu ir savācis ļoti iespaidīgu dalībnieku sastāvu, jo tā ir pirmā vasaras grants sacensība Baltijā un ziemeļvalstīs. Šogad startam ir pieteikušies 135 dalībnieki no Somijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Krievijas. Aivim un Normundam, tāpat kā lielākajai daļai ārzemju sportistu, Tallinas rallijs kalpos galvenokārt kā jaunās Mitsubishi Lancer Evolution IX sporta automašīnas pārbaude kaujas apstākļos, kā arī iesildīšanās Latvijas čempionāta pirmajam vasaras posmam Talsos.

evo9_4_1.jpg

„Mēs jau ceturto gadu pēc kārtas startēsim Tallinas rallijā. Tā jau kļuvusi par tradīciju, jo katru gadu vasaras sezonai esam veikuši nopietnus uzlabojumus tehnikai, kurus nepieciešams pārbaudīt darbībā. Šogad mums beidzot atkal ir pēdējās paaudzes evolūcija, sagatavota pasaules līmenim atbilstošā specifikācijā. Tāpēc uzskatu, ka varēsim cīnīties par augstām vietām,” atzīst Aivis Egle.

Konkurentu Tallinas rallijā netrūks. Četri piloti izvedīs uz starta WRC klases automašīnas. Spēcīgākie no viņiem ir vairākkārtējais Somijas čempions Sebastjans Lindholms ar Peugeot 206 WRC, kā arī ātrais un atraktīvais Krievijas pilots Aleksandrs Dorosinskis ar Subaru Impreza WRC. Tomēr, vislielākā konkurence sagaidāma N grupā, kur ar pilnpiedziņas turbo automašīnām pieteikušies 24 dalībnieki, tostarp arī Egle/Aizkalns. Šajā klasē par mūsu ekipāžas galvenajiem konkurentiem uzskatāmi somu sportisti - pašreizējais Somijas čempionāta līderis, jaunā zvaigzne Juho Henninens, pagājušā gada Tallinas rallija uzvarētājs Kari-Ali Rantala, slavenā Marku Alena dēls Antons Alens un Toni Klemets. Paredzams, ka ātrs būs arī spēcīgais lietuviešu braucējs Vitautas Švedas un, protams, ātrākie igaunijas sportisti - Martins Rauams, Andruss Laurs un Marguss Remmaks. Pagājušajā gadā līdzīgā konkurencē vēl ar veco sestās paaudzes evolūciju Egle/Aizkalns izcīnīja augsto 5.vietu, piekāpjoties tikai četriem Somijas sportistiem, kuri startēja ar jaunāku un jaudīgāku tehniku.

Egle/Aizkalns startēs ar 14.starta numuru. Tallinas rallijam pieteicās vēl viena RAMI R-evolution ekipāža Mežaks/Mežaks, diemžēl viņi automašīnas tehniska defekta dēļ savu dalību atsauca. Vēl Latviju pārstāvēs pilots Staņislavs Travņikovs (21.starta numurs), ekipāžas Baumanis/Jagodkins (41.), Blaus/Igals (42.) un Šimkus/Barinovs (46.).

Rallija Tallina-2006 pirmā ātrumposma starts tiks dots piektdien, 12. maijā, 17:33, bet finišs paredzēts sestdien, 13.maijā, 19:25. Trasē iekļauti divpadsmit grants ātrumposmi 101,62 kilometru garumā. Tradicionāli Tallinas ralliju klātienē apmeklē ļoti daudzi skatītāji no Latvijas. Tie līdzjutēji, kas izvēlēsies skatīties hokeja čempionātu, vai citu iemeslu dēļ netiks uz Tallinu, var sekot līdzi rezultātiem mājas lapā www.rally.ee, vai caur mobilo telefonu wap.rally.ee.

RAMI R-evolution Racing
www.r-evolution.lv
foto: Endijs Baņģis

 
Visi komentāri
 
200949. viesis 12.maijs 2006 8:16
0 0 Atbildēt

Lai vecas!

200950. viesis 12.maijs 2006 8:16
0 0 Atbildēt

tb VEICAS! :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti