Vinters izcīna desmito vietu 1

 
23.maijs 2006 8:59

20. un 21. maijā Polijā, Kvidžinā, norisinājās Eiropas čempionāta enduro otrais posms, sacensībās starp labākajiem Eiropas enduro sportistiem piedaloties arī trīs Latvijas pārstāvjiem – Jānim un Eināram Vinteriem un Artūram Robežniekam.

Jānis Vinters, kurš startēja prestižajā E3 klasē, pirmajā sacensību dienā, veicot 240 km garo trasi, ierindojās 12. vietā un otrajā dienā 10. vietā. Einārs Vinters pirmajā dienā ieņēma 17. vietu un otrajā dienā 19. vietu.

Savukārt, Artūrs Robežnieks, startējot veterānu klasē, pirmajā dienā izcīnīja piekto vietu un otrajā dienā un čempionāta kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu.

Kopā čempionātā piedalījies 161 dalībnieks. Kā norāda Latvijas pārstāvji, sportistu konkurence un līmenis šajā sezonā pieaudzis, sevišķi jaunās paaudzes sportistiem. Sacensību trase, kurā nākamgad plānots rīkot Pasaules čempionāta posmu, jau šoreiz bija sagatavota pasaules līmenī – smaga un sarežģīta, ar grūtiem krosa posmiem. Saucamajā extreme krosā, kas norisinājās stadionā, bija iekļauti smagi triāla elementi ar milzīgiem bluķu krāvumiem. Paralēli grūtības radījis lietainais laiks, jo trase no rīta bijusi ļoti dubļaina.

Nākamais Eiropas čempionāta posms norisināsies 10. – 11. jūnijā Ungārijā, kurā plāno piedalīties arī Latvijas pārstāvji. Jānorāda, ka 2007. gadā arī Latvijā norisināsies viens Eiropas čempionāta enduro posms, kopā pulcējot labākos Eiropas izturības sacensību cienītājus. Enduro kā viens no motosporta veidiem, raksturojams kā sacensības brīvā dabā, kur trase veidota no dabiska reljefa šķēršļiem – meža takām, pļāvām, akmens krāvumiem, sacensību ietvaros sportistiem vadoties pēc maršruta norādēm. Sportistam tā ir daudzdienu cīņa ar sevi un izturības brauciens brīžiem neizbraucamos ceļos. Šis nedēļas nogalē 27. – 28. maijā Vidrižos norisināsies Latvijas čempionāta enduro posms, piedaloties labākajiem Baltijas enduro sportistiem.
 
Visi komentāri
 
201935. viesis 24.maijs 2006 11:22
0 0 Atbildēt

Super :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti