Nacionālās klases sezona turpinās ar II posmu 2

 
30.maijs 2006 12:48

Sestdien, 3. jūnijā norisināsies Nacionālās klases jeb SABI kausa otrais posms autošosejā. Tas būs arī Latvijas čempionāta otrais posms. Sacīkstes norisināsies mazajā - ovāla aplī. Pirmā brauciena starts paredzēts pulksten 14.

Pirmajā sacensību posmā, kas norisinājās paralēli NEZ pirmajam posmam, uz starta stājās 19 automašīnas. Pārliecinošu uzvaru abos braucienos izcīnīja Normunds Šubeckis ar VW Golf II automašīnu. Otrais divu braucienu summā bija debitants Kristaps Blušs ar BMW automobili. Trešo vietu dalīja Edgars Vītols un Artūrs Zantmans - abiem 26 punkti.

Sacīkstes norisināsies Biķernieku trases ovāla aplī. Tas ir tikai 1750m garš ar tikai pāris nopietniem līkumiem, kas nozīmē, ka vietas apdzīšanai aplī nebūs daudz. Labākie braucēji apli varētu veikt 51 - 52 sekundēs ar nosacījumu, ja būs brīva trase. Īsais aplis un lielais dalībnieku skaits nodrošinās spraigas cīņas par pozīcijām un uzvaru 20 apļu garumā. Pērn Nacionālajā klasē, ovāla aplī, pirmajā braucienā uzvarēja Vadims Vihņēvičs, otrajā - Armands Keišs.

Šajās sacīkstes, iespējams, debitēs visi trīs braucēji ar „Opel Astra" automašīnām - visi jau ir paguvuši aizvadīt treniņus pirms šī posma. Šo „Opel Astra" automašīnu starts izraisīja nelielas domstarpības, radot aizdomas, ka aptuveni 18 tūkstošus eiro vērtie „Opel Astra" automobiļi varētu būt pārāk ātri un brauktu bez konkurences. Kā būs, redzēsim jau šo sestdien.

Atgādināšu, ka Nacionālajā klasē nav kvalifikācijas, bet gan starta vietas tiek izlozētas pirms sacīkstes. Otrajā braucienā braucēji uz starta stājas apgrieztā izlozes secībā. Šāda kārtība rada diezgan lielu „putru" un pirmajos apļos sacīkstes favorīti zaudē diezgan daudz laika, ja ir trāpījies braukt aiz lēnāka braucēja. Tieši izlozei var būt pietiekami svarīga loma sacīkstē, jo apdzīšanas šajā īsajā aplī ir diezgan ierobežotas.
 
II SABI kausa un II Latvijas čempionāta posma dienaskārtība.

13:00 dalībnieku un braucēju sapulce
13:30 treniņbraucieni Nacionālajai klasei
14:00 1. brauciens - Nacionālā klase
15:00 2. brauciens - Nacionālā klase
16:00 apbalvošanas ceremonija
 
www.srt.lv
 
Visi komentāri
 
202191. viesis 31.maijs 2006 11:07
0 0 Atbildēt

Būs riktīgi labais būs vairāk kā 25 dalībnieki. Īsais aplis baigi labs priekš skatītājiem.

202617. viesis 3.jūnijs 2006 18:52
0 0 Atbildēt

foto un rezultaati skat foto.good.lv

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti