Latvijas TOP sportisti brauks ar «Audi» 9

 
1.jūnijs 2006 9:14

31.maijā, Audi importētāja Latvijā „Moller Auto Baltic” direktors Jans Perijs Voldsets un Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis parakstīja ilgtermiņa sadarbības līgumu.

Noslēgtā līguma rezultātā „Moller Auto Baltic” Olimpiskajai komitejai nodeva lietošanā trīs Audi A3 Sportback quattro automobiļus, kuru atslēgas nekavējoties saņēma to turpmākie lietotāji – Atēnu Olimpisko spēļu vicečempione modernajā pieccīņā Jeļena Rubļevska un Turīnas ziemas olimpisko spēļu veiksmīgākais debitants, bobslejists Jānis Miņins.



Trešā automobiļa atslēgas palika LOK rīcībā, lai tehniski nodrošinātu dažādu sporta atbalsta programmu īstenošanu.

„Esam priecīgi, ka varam atbalstīt jaunos un perspektīvos Latvijas sportistus, it īpaši tos, kuri gatavojas nākamajām Olimpiskajām spēlēm Pekinā un Vankuverā. Sadarbība ar LOK lieliski saskan ar mūsu korporatīvo identitāti, Audi automobiļu sportisko un dinamisko raksturu, kā arī iemieso Audi devīzi “Vorsprung durch Technik” (Pārākums tehnikā) ” teica Voldsets.



Aldons Vrubļevskis, parakstot līgumu, uzsvēra, ka: „Audi pārstāvju ieguldījums sporta un olimpisko vērtību attīstībā ir vēl viens solis ceļā uz augstākajām virsotnēm, jo sportiskai izaugsmei vajadzīgs ne tikai talants, mērķtiecība, labs treneris un kvalitatīvi treniņu apstākļi, bet arī materiāla motivācija. Pateicoties šai sadarbībai LOK kolektīvs varēs vēl dinamiskāk pārvietoties un popularizēt olimpiskās idejas Latvijā, bet Ļena un Jānis ar komfortu gatavoties savām nākamajām Olimpiskajām spēlēm. ”

Jeļenai Rubļevskai automobiļa atslēgas tika pasniegtas kā pirmajai un pagaidām vienīgajai neatkarīgās Latvijas sportistei, kura no Olimpiskajām spēlēm mājās atgriezusies ar medaļu un neslēpj savu gatavību jauniem izaicinājumiem 2008.gadā Pekinā.

„Paldies LOK un Audi par izrādīto uzticību un situācijas izpratni. Auto man ir kā otrās mājas, jo pārbraucienos no vienas treniņu vietas uz otru paiet daudz laika. Dienā parasti ir četri treniņi – katrs savā Rīgas pusē. Tāpēc man ir svarīgi, lai mašīnā justos komfortabli, lai ziemā nav auksti, bet vasarā karsti,” sēžot pie jaunā automobiļa stūres klāstīja Rubļevska.



Savukārt Jānis Miņins ir viens no Latvijas bobsleja talantiem, kurš pārliecinoši startēja Turīnas ziemas olimpiskajās spēlēs un ierindojās pirmajā desmitniekā pilotējot gan divnieku, gan četrinieku ekipāžas.

Miņins ir apņēmības pilns Vankuverā parādīt saviem līdzjutējiem un sāncenšiem augstas klases izpildījumu bobsleja trasē un tiekties pēc vietas uz goda pjedestāla.

„Jā... reizēm tomēr brīnumi notiek. Automobiļa atslēgas saņēmu taisni tad, kad beidzot biju sataisījies sev pirkt vieglo auto, jo pašlaik man ir tikai „busiņš”. Tagad varēšu ērti un ar komfortu izbraukātu garos ceļus no mājām Kuldīgā uz treniņnometņu vietām, vēl arī maniem kolēģiem – stūmējiem, vieta paliek”, iemēģinot Audi A3 Sportback, priecājās Jānis Miņins

Audi A3 Sportback visā pasaulē ir ieguvis īpašu atzinību tieši aktīva dzīvesstila piekritēju vidū. Automobilim raksturīga Coupé sportiskā elegance un piecdurvju auto vispusīgums, augstām prasībām atbilstoša tehnoloģija un izteikta dinamika. Latvijas sportistiem lietošanā nodotie Audi A3 Sportback ir aprīkoti ar spēcīgo 2.0T FSI četrcilindru dzinēju ar turbokompresoru, kas attīsta 147 kW (200 ZS) lielu jaudu. Ātrumu 100 km/h automobilis sasniedz tikai 7,1 sekundē un tā maksimālais ātrums ir 234 km/h.

Lēmumu par to, kurš no Latvijas Olimpiskās vienības pamatsastāva sportistiem iegūs tiesības braukt ar jaunajiem Audi A3 Sportback automobiļiem pieņēma „Moller Auto Baltic” izveidotā darba grupa, konsultējoties ar LOK pārstāvjiem un izvērtējot gan sportistu sasniegumus, gan ņemot vēra viņu vajadzības.

Atgādinām, ka Audi šis nav pirmais šāda mēroga sadarbības projekts – “Moller Auto Baltic” jau ir devis savu ieguldījumu Latvijas kultūras norisēs un attīstībā, pagājušā gada nogalē kļūstot par Latvijas Nacionālās Operas (LNO) sadarbības partneri un LNO orķestra patronu.

 
Visi komentāri
 
202306. viesis 1.jūnijs 2006 9:48
0 0 Atbildēt

Nu a nafig Rubljevskai audi? Tagad vizinaas savu pakalju ar 200 Zs (pieljauju, ka ljoti profesionaali turklaat), aptaukosies un vairs neko nevinnees. :(

202317. viesis 1.jūnijs 2006 10:12
0 0 Atbildēt

A kāpē Rubenim nē? Tak normāli nostartēja...

202321. viesis 1.jūnijs 2006 10:27
0 0 Atbildēt

Nu ta jau varēja vienu piešķirt Mārčum, kā vienīgajam Turīnas medaļniekam.

Pat šeit visu izsaka sakari.............

202342. viesis 1.jūnijs 2006 12:05
0 0 Atbildēt

Tak Rubenim volksi iedeva rudeni!

202364. viesis 1.jūnijs 2006 14:46
0 0 Atbildēt

Interesanti - ko nozīmē saīsinājums "TOP"? LOK, LNO, FSI - skaidrs, bet TOP? Ja bija domāts _"top"_ - anglicisms, kas apzīmē virsotni, tad mazliet žēl, ka vēl portāla piecu gadu jubilejā redaktors nav iemācījies rakstiski izteikties korekti...

Par to, kam šie autiņi tiek dalīti, gan liekas mazliet dīvaini, bet - mēs laikam nezinām, kuriem malačiem kas jau ticis iedalīts agrāk... :-) Mūsu šķēpmetējiem ar kāds transporta līdzeklītis derētu, un svarcēlājs mums arī ir gana varanes. Tam gan A3 varētu būt "par vieglu"... ;-)

202398. viesis 2.jūnijs 2006 8:49
0 0 Atbildēt

Liekas ka ja Raimim iedos Audi A3, tad tas izskatiisies kaa Ermaniits ar glaapshanas rinkji :)

202694. viesis 5.jūnijs 2006 12:23
0 0 Atbildēt

Un visu to viņi ir iekļāvuši manas mašīnas cenā, gan LNO, gan olimpiešus....

202999. viesis 6.jūnijs 2006 22:22
0 0 Atbildēt

Auto Rīga viss labākais

207166. viesis 29.jūlijs 2006 16:12
0 0 Atbildēt

Nu ******* ka taa atbalsta muusu olimpieshus, tikai zheel ka Vorsprung durch technik tulkots ka parakums tehnikaaa nevis attistiba caur tehniku

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti