Aicina uz auto ralliju-parādi «Retro Mārupe 2006» 5

 
13.jūnijs 2006 8:16

Antīko automobiļu klubs, Babītes pagasta padome, Mārupes pagasta padome un Baložu pilsētas dome ielūdz visus, kam patīk auto un moto tehnika un aizgājušo gadu romantika,

2006.gada 17.jūnijā uz tradicionālo seno spēkratu pasākumu “Retro Mārupe –2006”

Pasākuma programma
8.30 - 9.30pulcēšanās un reģistrācija pie Siemens ledus halles Piņķos
10.00rallija starts
10.30 - 11.30būsim pie Babītes vidusskolas
12.00 – 13.00dalībnieki viesosies Aviācijas tehnikas muzejā Lidostā Rīga
13.30 – 15.00eksponātu apskate un koncerts pie Mārupes pagasta padomes Mārupē, Daugavas ielā 29
15.30 - 18.00kultūras programma Baložos, Jāņa pļavās
20.00pasākuma noslēguma balle Baložu pilsētas kultūras namā

Dalības maksa: Ls 7.00 - ekipāžas vadītājam, Ls 10.00 - līdzbraucējiem, Ls 3.00 - bērniem līdz 18.g.v.

2005.gada fotogalerija »»
Bez pagātnes nav nākotnes. Pateicoties cilvēkiem, kuri ar lielu aizrautību saglabā cilvēku atmiņas, pēta vēsturiskus dokumentus, meklē arheoloģiskas vērtības, vāc un atjauno senas lietas, mēs varam iepazīt un izzināt vēsturi. 20.gadsimts tajā ierakstīts ar milzīgu tehnikas progresu un bieži pat neiedomājamies, ka no mūsu ikdienas neatņemamās sastāvdaļas – auto - radīšanas pagājis tikai drusku vairāk kā 100 gadu.

Un atkal pateicoties entuziastiem, kāda daļa no auto vectētiņiem ne tikai saglabāti nākamajām paaudzēm kā muzeju eksponāti, bet ir arī darba kārtībā.

Retro automobiļu īpašnieki labprāt tiekas ne tikai savā starpā, bet ir gatavi savus lolojumus rādīt visiem, kam tas interesē. Seno spēkratu pasākumi notiek dažādās Latvijas vietās un viens no tiem ir seno spēkratu rallijs-parāde Mārupē.



Pirmajā gadā, aizsākot jauko tradīciju, vienkopus pulcējās vairāk kā 70 šādi braucamrīki. Lēnākajā rallijā apciemoja visus Mārupes pagasta ciematus, ļaujot pagasta iedzīvotājiem izrauties no ikdienas steigas un izjust svētku atmosfēru, jo visur līdz ar spožajiem dzelžiem pagasta pašdarbnieki atnesa dziesmu un deju prieku.

Otrajā gadā uz sezonas atklāšanas pasākumu „Retro Mārupe 2005” bija pulcējušās 63 auto un 32 moto ekipāžas, kopā ar līdzbraucējiem pasākuma dalībnieku skaits pārsniedza 180. Tālākie braucēji bija ieradušies arī no kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas.

milicis.jpgIepriekšējos gados skatītāju interesi izraisīja gan padomjlaiku milicijas „bobiks” ar visu milici, gan krāšņie 20.gs. 30.gadu beigu mersedesi, gan 50.gadu Moskviči, Volgas un Pobedas, gan 60.-70.gadu Fiat, Opel Comadore un daudzi citi. Vecākais un „ēdelīgākais” auto bija no Lietuvas atvestais La France, kas patērē 100 l degvielas uz 100 km. Neviltotas ovācijas izpelnījās ugunsdzēsēju Ford Vairogs ar pūtēju ansambli, kas spēlēja dažādas pazīstamas melodijas. „Retro Mārupe 2005” noslēgumā dalībnieki un sponsori atzina, ka pasākums ir izdevies un nākošgad viņi noteikti gribētu piedalīties, kas organizatoros radīja vielu pārdomām, jo divu vienādu pasākumu nedrīkst būt.

„Retro Mārupe 2006” būs trešais seno spēkratu pasākums mūsu pusē. Pagājušajā gadā antīkie auto izbrauca no Mārupes pagasta teritorijas, lai finišētu Babītes pagastā, un laukumā pie vidusskolas bija ekskluzīva iespēja pirmo reizi Babītē vienkopus vērot spožos braucamrīkus un atraktīvās ekipāžas. Šogad rallijs notiks jau trīs pašvaldībās: Babītē, Mārupē un Baložos.



Starts tiks dots 17.jūnijā plkst. 10.00 pie Siemens ledus halles Piņķos, no kurienes visi dosies uz Babītes vidusskolu.

Vienu stundu pasākuma dalībnieki viesosies vienīgajā Baltijā un vienā no lielākajiem visā Eiropā Rīgas aviācijas tehnikas muzejā Lidostas Rīga teritorijā. (Muzejs ir veidojies 36 gadu laikā. Oficiāli tas eksistē kopš 1997. gada – pilnībā pastāvīgi, bez jebkāda valsts atbalsta. Muzejā aplūkojamā padomju aviācijas tehnika ir lielākā, kas atrodama ārpus NVS robežām. Izveidotājs un pastāvīgais muzeja direktors ir Viktors Talpa.)

Tālāk interesenti kolonnas gaitu varēs vērot pa K.Ulmaņa gatvi, Kantora un Tēriņu ielām Mārupes virzienā. Pie Mārupes pagasta padomes visi atkal varēs priecāties par spēkratu izstādi, jaukiem muzikāliem pārsteigumiem un iegūt arī kādu interesējošu informāciju no pasākuma vadītājiem un seno spēkratu īpašniekiem.

Šogad jaukā pasākuma organizēšana iesaistījusies Baložu pilsētas dome, kas ir gatava laipni uzņemt visu košo, rūcošo antīko auto kavalkādi Jāņa pļavās ar kultūras programmu un vakarā Baložu pilsētas kultūras namā – noslēguma balli „ Retro Mārupe 2006” dalībniekiem.

Uz tikšanos!

Retro Mārupe 2006 atbalstītāji: Lidosta „Rīga”, SIEMENS ledushalle, THULE, Arcus Elektronika, Oskars Vodka, SIA Windmill, SIA „ Jaunais Averss”, SIA Servus Plus – atpūtas un sporta centrs Mārupē, Baložu pilsētas kultūras nams.

Sagatavoja Mārupes pagasta padomes
informatīvā izdevuma „ Mārupes Vēstis”
redaktore Zanda Melkina
 
Visi komentāri
 
203795. viesis 13.jūnijs 2006 15:35
0 0 Atbildēt

no cik gadu vecuma skaitās retro? 22, laikam būs par maz, ne tā?

203799. viesis 13.jūnijs 2006 16:20
0 0 Atbildēt

par maz gan..retro spēkrati skaitās sākot no 1975.g. izlaidumu un vecāki...

203893. viesis 14.jūnijs 2006 11:13
0 0 Atbildēt

Retro skaitās ar 25 .gadiem..bet ja tev ir salīdzinoši ekskluzīvs auto..mājās tevi neviens nesūtīs.....pats braukšu ar savu 26 gadīgo mersi....

204207. viesis 15.jūnijs 2006 18:47
0 0 Atbildēt

Es gribetu braukt ar mopedu Rigaa 22 izlaiduma gads ir 1983, un ar 16 rigu tur ir 1979 gads...

Pagajuso reizi es redzeju tur ziguli 2106 kurus tikaj saka izlaist no konvejera 1984 gada!!!!! tas ir antikvars???? pat musdien sos ziguljus vel taisa Krievija!!!

204208. viesis 15.jūnijs 2006 18:52
0 0 Atbildēt

ja kaut ko zinat tad rakstiet man uz khz@inbox.lv un kapec jamaksa tiem kuri piedalas saja ralija??? vajadzetu jau organizatoriem maksat tiem kuri piedalas

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti