Ierīkos pirmās «kabatas» auto novietošanai 7

 
19.jūnijs 2006 9:51

Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs ir saņēmis Satiksmes departamenta sagatavoto informāciju par automašīnu novietošanai paredzēto “kabatu” ierīkošanas iespējām, kā arī ieteikumus par šo stāvvietu iekārtošanas vietām.

Satiksmes departaments pirmās “kabatas” piedāvā ierīkot Brīvības ielā pie Dailes teātra, Merķeļa ielas posmā no Marijas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Brīvības ielā pie Vidzemes tirgus, Krišjāņa Valdemāra ielas posmā no Kalpaka bulvāra līdz Elizabetes ielai (muzeja pusē), vai arī A.Čaka ielas posmā no Ērgļu ielas līdz Pērnavas ielai.

Satiksmes departaments norāda, ka atbilstoši konkrētai vietai iespējams dažāds “kabatu” platums (dziļums) – no puskabatas līdz iespējai novietot automašīnas 90 grādu leņķī pret ielas garenasi. Obligāti “kabatu” ierīkošanas nosacījumi konkrētā vietā ir apstādījumu saglabāšana, kā arī lietusūdens kanalizācijas normāla funkcionēšana.

A.Požarnovs: “Tagad kopīgi ar Satiksmes departamentu izvēlēsimies vienu vai divas vietas, kur tiks ierīkotas “kabatas”, lai rīdzinieki redz, kā šī iecere izskatās dabā, un to novērtē. “Kabatas”, mauprāt, ir perspektīva lieta, jo tās ne tikai palīdzēs risināt transporta problēmas, bet arī ļaus padarīt pilsētu zaļāku: “kabatu” ierīkošanā tiks izmantots ekoloģiskais bruģis, tās pēc iespējas norobežos ar apstādījumiem, veiks koku aizsardzības pasākumus. Sevišķi svarīgi tas ir pilsētas centrā.”
 
Visi komentāri
 
204540. viesis 19.jūnijs 2006 10:01
0 0 Atbildēt

Kas taas kabatas ir taadas - taapat nav skairs

204543. viesis 19.jūnijs 2006 10:13
0 0 Atbildēt

Skaisti, protams! Ierīkosim kabatas ar ekoloģisko bruģi, sasēsim zāli, iztērēsim četrreiz vairāk naudas... un nākamajā ziemā nogāzīsim visu ar 6 centimetrīgu sāls kārtu! Ekoloģiju sagribējuši Rīgas centrā, jāsmejas. Ka tik uzpūst lielākas izmaksas, lai vairāk var naudas pa kluso norakstīt. Pēc tam visu vajadzēs atkal pārbūvēt utt.

204555. viesis 19.jūnijs 2006 11:19
0 0 Atbildēt

90 grādu leņķī???? Gribu redzēt kā izdosies kādam izbraukt tādā veidā uz brauktuves intensīvas satiksmes apstākļos.

204558. viesis 19.jūnijs 2006 11:21
0 0 Atbildēt

Uz Brīvības ielas, īpaši posmā no Alfas līdz Berģiem, visas autobusu pieturas šādās "kabatās" sabāzt vajadzētu. Brīvības iela ir īpaši jūtīga pat pret īslaicīgu vienas joslas nosprostošanu (piemēram, kamēr autobuss uzņem pasažierus pieturā).

Un godīgi sakot, man ir pilnīgi pie kājas, kāda veida segums būs tajās kabatās, galvenais, lai viņas funkcionētu.

204568. viesis 19.jūnijs 2006 12:11
0 0 Atbildēt

"...lai rīdzinieki redz, kā šī iecere izskatās dabā..." Tak lai aizbrauc uz Ventspili un apskatās. Tāpat pa vasaru tai Rīgā nav ko darīt!

204607. viesis 19.jūnijs 2006 14:23
0 0 Atbildēt

un tai pat laikaa pie 23aa troljuka galapunkta (pie supernetto) esosho ieskrejiena joslu/kabatu uzarushi...

taa jau kabatinjam nav ne vainas. bet...

imo Riigas centraa logjiskaak ir (pareizi) izmantot horizontalos apzimejumus. a kabatas labi noderetu aarpus centra, tur kur kareiz taa puskorpusa tiesas pietrukst platumaa, lai ar visu parkingu pietiktu esoshajam 2/4 joslaam.

un tad taam jaabut non stopaa bezmaz visaas ielu malaas, kur tuvumaa kautkada potenciala civilizacija, un kur taas no sat.droshiibas viedoklja var ierikot.

204621. viesis 19.jūnijs 2006 18:59
0 0 Atbildēt

Jā, man arī "patika" tas par 90 grādu leņķi - būs korķi tikai lielāki, nekas vairāk, un kādam steigā apskrāpēts sāns ... Stulbums. Slīpās iebrauktuves vajag taisīt, tās, manuprāt, visērtākās gan iebraukšanas, gan izbraukšanas ziņā vismazāk laika aizņem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti