Jāņu laikā pieaug izmaksāto atlīdzību apjoms 1

 
21.jūnijs 2006 9:41

Apdrošināšanas akciju sabiedrības If Latvia apkopotā informācija liecina, ka Jāņu laikā un nedēļu pēc svētkiem būtiski palielinās vidējā summa, kas atlīdzībās tiek pieprasīta par ceļu satiksmes negadījumos radītiem bojājumiem.

Šajā laikā autobraucēji piesaka arī skaitliski vairāk apdrošināšanas atlīdzības.

Jāņos un nedēļu pēc Jāņiem vidējā pieteiktā atlīdzība svārstās no LVL 416 - 445, kas ir par 6-13% vairāk nekā pirmssvētku periodā. Dati liecina, ka Jāņos un pēc Jāņu laikā radītie bojājumi auto ir ievērojami lielāki un nopietnāki. Šajā periodā pieaug ne vien atlīdzību apjoms, bet arī pieteikto atlīdzību skaits. 2005.gadā Jāņos If Latvia saņēma par 76% vairāk atlīdzību pieteikumu nekā pirmssvētku periodā, savukārt, pēc-Jāņu nedēļā pieteikumu skaits palielinājās vairāk kā trīs reizes, sasniedzot 228% pieaugumu.

“If Latvia apkopotā statistika balstās gan uz obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas (OCTA), gan brīvprātīgās sauszemes transportlīdzekļa apdrošināšanas (KASKO) jomās notiekošo Jāņu laikā, kā arī pirms un pēc svētkiem. Statistika liecina, ka Jāņos Latvijas autobraucēji izraisa un iekļūst ne vien skaitliski vairāk ceļa satiksmes negadījumos, bet tie ir arī ievērojami smagāki. Jāņem vērā, ka daļa no pēc svētku pieteikumu patiesībā notiek svētkos un tikai pie apdrošinātāja pieteikums nonāk vēlāk. Uzskatu, ka statistika ir daudz skarbāka, jo daļa no negadījumiem nemaz neatspoguļojas mūsu statistikā ,” Jāņu situāciju uz Latvijas autoceļiem no apdrošinātāju viedokļa komentē Andris Morozovs, If Latvia valdes priekšsēdētājs.

AAS If Latvia vēršas pie Latvijas autobraucējiem, līdzbraucējiem un citiem svētku dalībniekiem ar aicinājumu atcerēties skarbo statistiku, un nekļūt par tās veidotājiem.
If ir lielākais riska apdrošinātājs Ziemeļeiropas valstīs, kas kopumā apkalpo aptuveni 3,8 miljonus klientu. Latvijā If darbojas kopš 1998. gada un piedāvā pilnu riska apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. AAS If Latvia 2005.gadu noslēdza ar neto peļņu Ls 829’975, sasniedzot līdz šim lielākos peļņas rādītājus. Šobrīd If Latvia ir piektais vadošais riska apdrošinātājs Latvijā. AAS If Latvia strādā 110 darbinieki, kas sniedz savus pakalpojumus 7 klientu apkalpošanas centros Rīgā, Valmierā, Liepājā un Jelgavā.

 
Visi komentāri
 
204792. viesis 22.jūnijs 2006 12:49
0 0 Atbildēt

Manuprāt, nekāds brīnums tas nav, pat neskaitot to, ka viena daļa brauc iereibuši. To varētu izraisīt arī tas, ka Jāņu laikā uz ceļiem ir visi, kam nav slinkums, arī tādi, kas auto vadīt nav pamēģinājuši (vai, kas zīmīgi, pamēģinājušas) kopš pagājušās vasaras. Un tagad viņai, nabadzītei, neparasti smagā satiksmē jāved piedzērušais vīrs mājās. Protams, ka viss var gadīties (un ne tāpēc, ka sievieta, bet tāpēc, ka parasti viņa nebrauc pie stūres vispār).

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti