Ceļu policija uzsāk plašus reidus 6

 
22.jūnijs 2006 8:54

No šodienas līdz 25.jūnijam Ceļu policija rīkos plašus reidus, lai pastiprināti kontrolētu, vai autovadītāji pie spēkratu vadīšanas nav sēdušies iereibuši.

Pirmssvētku un svētku dienās visā Latvijā autovadītāji pastiprināti tiks kontrolēti, vai pie stūres nav sēdušies alkohola reibumā, kā arī nepārsniedz pieļauto braukšanas ātrumu un ir piesprādzējušies.

Tāpat tiks kontrolēts, vai piesprādzējušies ir pasažieri.

Policija šajās dienās rīkos speciālus reidus, kuros iesaistīs pēc iespējas lielāku policistu skaitu, tostarp piesaistot arī pašvaldības policistus un iecirkņu inspektorus.

Jau ziņots, ka policija pirms vasaras saulgriežiem aicina visus autovadītājus būt saprātīgiem un atgādina, ka alkohola lietošana var beigties traģiski.

Notikumi masu pasākumos pierāda cilvēku vieglprātību un nevēlēšanos izprast apdraudējumu, ko viņi rada, sēžoties pie stūres alkohola reibumā.

Reidu laikā tiks organizētas plānveida pārbaudes, kuras notiks gan uz valsts maģistrālajiem ceļiem, gan uz vietējās nozīmes ceļiem. Šo pārbaužu mērķis esot nevis sodīt autovadītājus, bet gan novērst traģiskas avārijas.

Nevajag kautrēties no atteikšanās sēsties pie transportlīdzekļa stūres, ja esat iereibis. Labāk pateikt nē, nekā riskēt ar savu un citu cilvēku dzīvību. Tieši transportlīdzekļu vadītāji ir atbildīgi par savu, savu līdzbraucēju un pārējo ceļu satiksmes dalībnieku drošību, veselību un dzīvību.

Līdz šim vistraģiskākie Līgo svētki bijuši 2000.gadā, kad uz Latvijas autoceļiem laikā no 22. līdz 25.jūnijam kopumā gāja bojā 28 cilvēki.
 
Visi komentāri
 
204785. viesis 22.jūnijs 2006 10:52
0 0 Atbildēt

Nu, kaut kā jau pāris reižu gadā viņiem jādod iespēja pazīmēties un justies svarīgiem SAVĀ BŪTĪBĀ. Īpaši tā superpazīmēšanās patīk CP specrotniekiem, kuri paguruši no "peļnu" nenesošās pēdējā laikā daudzo ārvalstu delegaciju pavadīšanas. Domāju, ka CP šefiem par šim dienām miegs gan nenāks, jo galvās rosīsies statistikas skaitļi : lūk, būs tikai viens CSN trupiks - būsim varoņi (spīd prēmijas, gratulacijas, intervijas, tuvplāni DEGPUNKTĀ, utt.)... a, vot, sanāks 10 un vairāk CSN trupiki - būsim tie sliktie. Tāpēc, jau tagad jāsāk aktīvi "trenēties" ķert ātruma pārkāpējus vietiņās, kur iespējams gūt max peļnu īsā laika posmā - nobrauktuvē no lidostas viadukta Zolitudes virzienā. Drošs paliek nedrošs.

204795. viesis 22.jūnijs 2006 13:37
0 0 Atbildēt

nu bet ir traki jau arii... Vakar gaju majas no darba un jau paardesmit piedzeerushos uz ielas redzeeju uz paris kilometriem. Ikdienaa par piektdienas vakaros es neredzu piedzeerusos pa celam uz majam..

204798. viesis 22.jūnijs 2006 14:19
0 0 Atbildēt

a vai ta mašīnu ar stroķi aptur???

204803. viesis 22.jūnijs 2006 14:45
0 0 Atbildēt

ja nemaldos, pashvaldiibas mentiem jau labu laiku ir tiesiibas tureet auto. Strokjis, patieshaam, nav noteicoshais.

204838. viesis 22.jūnijs 2006 21:03
0 0 Atbildēt

Stroķis nav obligāts, bet bez tā ir lielāks risks no kādas kompānijas norauties pašam (t.i., mentam) ar savu steku.

204843. viesis 23.jūnijs 2006 0:23
0 0 Atbildēt

Heheh:D chota shodien neviena menta uz celja nemaniju.. un daudzi brauca kaa pilniigi apsitushies...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti