Uz «Latvian Baja» pieteikušies deviņu valstu pārstāvji 1

 
27.jūnijs 2006 10:14

Pirmdien, 26. jūnijā pulksten 18.00 saskaņā ar "Latvian Baja 2006" Nolikumu beidzās dalībnieku pieteikumu pieņemšana. Priecē fakts, ka gan pašmāju, gan ārvalstu sportistu vēlēšanās startēt Latvijas lielākajās rallijreida sacīkstēs ir pat pārspējusi rīkotāju cerības.

Ja Modonā tiešām ieradīsies visi pieteiktie dalībnieki, tad 30. jūnijā uz starta stāsies 49 tehnikas vienības, kaut sākotnējais rallijreida Nolikums paredzēja tikai 40 auto un motobraucējus. Pēdējās dienās dalībnieku sastāvs papildinājās ar vairākiem Latvijas braucējiem moto un kvadrociklu grupā, kā arī vēl dažām auto ekipāžām. Auto grupā kopumā startēs 31 automobilis, bet moto un kvadrociklu grupās ir pieteikti pa deviņiem braucējiem.

Automobiļu grupā no 31 pieteiktās ekipāžas 18 pārstāvēs Latviju. Cerams, ka atgriezties un savest tehniku kārtībā paspēs arī „Rīga Rally Raid Team” dalībnieki Andris Dambis un Ainārs Princis, kuri pagājušās Līgo un Jāņu svinēšanas nedēļas nogalē piedalījās sacīkstēs „Baja de France”. Mūsējie Francijā 55 ekipāžu konkurencē ieguva godpilno trešo vietu. Septiņas Latvijas ekipāžas startēs T1 grupā, bet pārējās nacionālās N1 grupas ieskaitē.

Saskaņā ar pieteikumiem „Rīga RRT” būs pārstāvēta ar trim „OSCar” prototipiem, kuros brauks Māris Saukāns/Didzis Zariņš, Andris Dambis/Ainārs princis un Jānis Āzis/Aivars Liepiņš. Ceturto „OSCar” prototipu vadīs Igors Skoks/Agris Piķis no komandas „Venta Kross”. T1 grupā no Latvijas startēs arī Jānis Naglis/Agris Pētersons, Arnis Punka/Ainārs Šusts un Andris Ozols/Uģis Rēķis. Pārējie Latvijas sportisti, ieskaitot N1 grupas līderus Raivi un Daini Zeltiņus, Jāni Auziņu/Jāni Ļūmani, Aldi Vilcānu/Māri Masteiko un citus startēs ar „Mitsubishi Pajero”.

Ārzemnieki spēcīgi

Izvērtējot pieteiktos ārvalstu sportistus, var secināt, ka šogad būs ļoti nopietna cīņa par to, vai „Latvian Baja” galvenā balva par uzvaru absolūtajā vērtējumā paliks mājiniekiem, vai to pirmo reiz iegūs viessportisti. No Čehijas šogad ierodas jau trīs T1 grupas automobiļi. Čehi Miroslavs Zapletals un Mila Janačeks nupat Francijā pamanījās izcīnīt otro vietu, tādējādi apsteidzot Dambja/Prinča ekipāžu. Kopumā Čehiju pārstāvēs divas ekipāžas, bet trešā ar čehu pilotu Jirži Pribilu ir internacionāla, jo stūrmanis ir slovaks Mareks Sikora. Arī Pribils/Sikora var pretendēt uz vietu labāko grupā.

Tiesa, par galvenajiem latviešu oponentiem uzskatāma „Russian Team” ekipāža Aleksejs Berkuts/Antons Nikolajevs, kas ir vieni no ļoti spēcīgajā Krievijas čempionāta līderiem. Arī otra krievu ekipāža Konstantīns Žiļcovs/Konstantīns Meščerjakovs var būt bīstami mūsējo sāncenši, bet Iļja Kuzņecovs/Alesksandrs Gorelovs noteikti pretendēs uz uzvaru T2 grupas ieskaitē. Starp trim Vāciju pārstāvošajām ekipāžām nopietnākie sāncenši var izrādīties Svens Knorrs/Tomass Millers, kaut arī Olivers Foke/Tomass Krumejs arī var sagādāt pārējiem galvassāpes Pašlaik grūti novērtēt baltkrievu pilota Sergeja Škeļa izaugsmi, kā arī lietuviešu Arunas Lekjavičus/Valdas Vaļukjavičus sportisko formu, taču tehnika viņu rīcībā ir visnotaļ konkurētspējīga. Itāļu-holandiešu apvienotā ekipāža Davids Poloni/Roberts Rose un itāļu Franko Grigoleti/Moremo Rosa ekipāža, spriežot pēc citos rallijreidos sasniegtajiem rezultātiem, par vadošajām vietām diezin vai cīnīsies.

Moto grupās arī daži latvieši

Lai arī pēdējā brīdī moto un kvadrociklu grupā pieteicās vairāki Latvijas pārstāvji, divriteņu motociklu grupā par favorītu uzskatāms pagājušā gada uzvarētājs Dušans Randišeks, kas pērn bija jūtami pārāks par saviem vācu oponentiem. Kvadrociklos pret pagājušā gada uzvarētāju Martinu Broijeru un virkni viņa vācu kolēģiem vienatnē cīnīsies latvietis Alberts Oļehno.

Ainārs Zariņš,
rallijreida „Latvian Baja”
preses sekretārs

 
Visi komentāri
 
205239. viesis 27.jūnijs 2006 12:57
0 0 Atbildēt

kaada nu tur latvijaa BAJA... :(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti