Renault un Nissan gatavi apvienoties ar GM 3

 
4.jūlijs 2006 10:30

Investors Kirks Kerkorjans, kurš ar 9,9% akciju ir lielākais privātais General Motors akcionārs, piektdien nosūtījis GM direktoru padomei vēstuli, kurā viņš paziņojis par Renault-Nissan alianses gatavību piedāvāt amerikāņu autogigantam pievienoties viņu aliansei.

Pēc Kerkorjana vārdiem, Renault-Nissan vadītājs Karloss Gons viņu sarunas laikā esot paziņojis, ka šāds notikumu pavērsiens patiesi esot iespējams, bet tikai tajā gadījumā, ja piedāvājums gūs GM vadības „absolūtu atbalstu”.

Kerkorjana izteiktajā piedāvājumā teikts, ka Renault un Nissan ir gatavi izpirkt pa 10 % akciju, kuru kopējā cena būtu aptuveni 3,3 miljardi dolāru. Šādā gadījumā jaunā alianse varētu kontrolēt teju ceturto daļu pasaules auto tirgus, bet tās gada apgrozījums pārsniegtu 326 miljardu dolāru. Gaidāms, ka pārrunas starp GM un Renault-Nissan šī piedāvājuma sakarā notiks tuvākajās dienās.

Tomēr daži analītiķi uzskata, ka šis Kerkorjana solis nav nekas cits, kā vēlme atgūt pašam savas investīcijas, jebkādā veidā paceļot GM akciju cenu. Pirmā informācija par iespējamo auto kompāniju apvienošanos pacēla Kerkorjanam piederošās akciju paketes cenu par 140 miljoniem - līdz 1,67 miljardiem dolāru.
 
Visi komentāri
 
205642. viesis 4.jūlijs 2006 10:37
0 0 Atbildēt

kautkāds sviests :| priekš kam to GM, tiem tak velk uz bankrotu jau.

205648. viesis 4.jūlijs 2006 11:23
0 0 Atbildēt

Nu vo , beigas raxtam jau man izklausaas tuvaak patiesiibaai, neticau ka Renault kursh ir diezgan veiksmiigs koncerns( ja neskaita paars vieglo modeljus) ir vajadziigs taads liels suu vaardaa GM kuram lielaaka dalja modelju ir neveiksmiigi pat pasaah USA tirguu.

205741. viesis 4.jūlijs 2006 21:30
0 0 Atbildēt

tā arī vajadzēja rakstīt visrakstā, ka renault/nissan alianse domā par 20% GM akciju iegādi....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti