Lasītājs: Uzmanieties no taksistiem! 43

 
5.jūlijs 2006 9:41

Pirmdiena 3. jūlijs, diena iesākās uz patīkamas nots, nemaz nejutu, ka būtu pirmdiena. Darba darīšanās nācās doties uz Pļavniekiem. Ceļš veda pa Krasta ielu līdz Maskavas ielas un tad pa pirmo joslu turpināju ceļu uz Slāvu tiltu.

Šeit arī sākās lielie piedzīvojumi. Braucot pamanīju, ka uz uzbrauktuves uz tilta mēģina tikt daudz auto. Ātrums nebija liels, tāpēc nedaudz piebremzēju, lai 7 sērijas BMW varētu mierīgi izlīst, aiz viņa bijā taksists ar Škoda Fabia. It kā paraustījās, ka gribētu līst ārā, bet līdz manam auto bija ļoti mazs attālums, pie tam man aiz muguras smags, nevarēju bremzēt satiksmi. Bet kā jūs domājat, ko taksists darīja, viņš atsāka braukšanu un mēģināja tik uz tilta. Strauji pametu acis kreisajā spogulī un pamanot, ka ir brīvāka vieta griezu nost no taksista, BET nepaspēju, ar aizmuguri tomēr aizķēru.

Sapratis to apstājos, spogulī pamanīju, ka taksists turpina braukt, tāpēc strauji izlēcu no auto, tad arī viņš apstājas un aiz viņa smagais auto. Atgriezos auto un izvilku atslēgas. Piegāju pie taksista, bet šis krievu mēlē paziņo "Cto ti tak srezal menja!" ( Ko tu tā nogriezi mani!) Es pilnīgi apstulbu. Teicu viņam, ka vajag skatīties kad lien ārā, ka nav vietas. Bet šis pilnā balsī turpināja apgalvot, ka es viņam priekšā nogriezu no otrās joslas. Pamanīju, ka aiz taksista ir apstājies smagais, piegāju klāt, bet tur motociklists no sāna pienācis un taujā kas noticis, šis esot ielicis smagajam aizmugurē.

Visi sāk kaut kam zvanīties. Es taksistam piedāvāju saukt policiju, jo mums ar taksistu ir LV numuri, bet smagajam LT un mocim angļu. Motociklists nez kāpēc gribēja tikt prom, tāpēc nekādas pretenzijas ne pret vienu necēla. Tiesa gan viņš bija izsitis smagajam vienu luktura segmentu. Smagās šoferis ar motociklistu vienojās un motociklists aizbrauca. Tobrīd tas nelikās nekas aizdomīgs, jo viņš teicās, ka lidostā viņu kāds gaida, pie tam viņa skrambas ir nenozīmīgas.

Kad atkrita smagais ar moci, piedāvāju taksistam ātri sastādīt saskaņoto un šķirties. Viņš saka, ja es piekrītot, ka esmu vainīgs, tad sastādām. Vēlreiz paskaidroju, ka neesmu vainīgs, un viņš man izlīda priekšā. Pa šo laiku, biju parunājis ar smagā šoferi un viņš redzēja, ka taksis izlīda man priekšā. Pateicu par šo liecinieku taksistam, šis nerimās apgalvot, ka es esot vainīgs. Teicu, lai sauc policiju. Pirms laba laika kolēģim bija saķeršanās ar taksistu, tāpēc zināju, ka šie mēģina izlocīties no savas vainas, bet neticēju tam. Tagad biju pat nedaudz satraucies, ka tik nesanāk, ka pataisa mani par vainīgu. Piefiksēju smagā numurus un šofera telefonu, lai varētu sazvanīt ja nu kas.

Policijas vietā, pēc 5-7 min ieradās SOS dienesta pārstāvis. Taksis bija no firmas A.H.A ar lielu SOS uzlīmi uz kapota.

Jautāju SOS puisim kas viņš tāds un ar kādām pilnvarām. Atbildēja, ka ja policija ļauj viņiem nokārtot saskaņotos paziņojumus, ja spēj vienoties. Nolēmu paklausīties, ko tad taksists stāstīs un tad jau manīs, saukt policiju, vai iztiksim.

Taksis turpināja savus stāstu par to, ka es esot viņam no otrās joslas nogriezis ceļu. Stāstīja viņš šādu stāstu, esot redzējis, ka viņam pietiek vietas, lai izgrieztu uz tilta, smagais esot labu gabalu tālu, tāpēc griezis ārā, bet es braucot pa otro joslu laikam esmu pamanījis tukšumu pirmajā joslā un griezis, bet taksistu neesmu pamanījis, vai cerēju paspēt iegriezt.

SOS puisis aprunājās ar smagās šoferi, tad pienāca pie manis. Nopriecājos, ka puisis ir latvietis, izstāstīju, viņam to kas notika. Tad puisis paziņoja taksistam, ka viņa versija neliekas viņam ticama, drīzāk noticis tā kā saku es un ko apliecina smagās šoferis. Kopš SOS puiša ierašanās runāju tikai latviski, pirms tam nebija ar ko, jo taksists bija krievvalodīgais un smagās šoferis mācēja krieviski nevis latviski. Taksists turpināja stāstīt savu stāstu.

Nenocietos un paziņoju viņam, kā viņš spēj tik bezkaunīgi melot. Taksists tā uzpūtās, ka likās būs kautiņš. SOS puisis sāka bildēt auto un pētīt bojājuma vietas. Viņš vēlreiz apliecināja taksistam, ka diez vai ir tā kā viņš stāsta. Tad taksists sāka stāstīt, ka esot redzējis pietiekami daudz vietas līdz smagajam un griezis ārā, mani neesot redzējis un par otro joslu arī vairs nestāstīja.

Kopš SOS puiša ierašanās bija pagājušas kādas 10 min un es izteicu to, ka vajadzētu saukt policiju, jo pilnībā nepiekrītu taksista stāstītajam. SOS puisis izteicās, ka vēl ne un turpināja runāt ar taksistu par to kā tas viss notika. Un pēkšņi taksists piekrita rakstīt saskaņoto un apliecināt, ka ir vainīgs. Sākumā nemaz nesapratu, ka viņš piekrita. SOS puisis uzjautāja man, vai piekrītu un atbildēju, ja taksists atzīst sevi par vainīgu, tad jā. Sarunāju ar smagās šoferi, ka viņš var braukt, jo esam vienojušies un ja kas, tad uzzvanīšu viņam.

Pārbraucām tiltu, iebraucām NESTE DUS un nokārtojām nepieciešamās formalitātes.
SOS puisis aizpildīja saskaņoto paziņojumu uzzīmēja zīmējumu un mēs ar parakstiem apstiprinājām to. Taksists pie paskaidrojumiem ierakstīja, ka savu vainu atzīst.

Taksistam bija Baltikums apdrošināšana. Aizbraucu līdz viņiem. Aizpildīju pieteikumu, tiesa gan tik dīvainu pieteikumu nebiju redzējis, bet tas tā. Formalitātes aizņēma 30-40 min., jo meitene īsti visu nemācēja, kā arī visi ienākošie mierīgi nāca klāt un uzdeva savus jautājumus, telefons arī zvanīja bez mitas. Iekš iauto.lv bija lasījis citu šoferu piedzīvojumus ar Baltikums apdrošināšanu, tāpēc tāda vieglprātīga attieksme mani nepārsteidza.

Eksperts sabildēja auto. Prasīju, lai uzrāda kādos servisos var labot, bet šis uzreiz pretī, kur es gribot. Izteicos, ka vēlos Veģu auto, eksperts piekrita, tā arī šķīrāmies.

Aizbraucu uz Veģu auto, kad tur pamanīja, ka no Baltikuma, tad nebija laimīgi. Teicās, ka iet grūti ar tāmju apstiprināšanu utml. Auto nobildēja un tad jau manīs kā viss beigsies.

Anreass, iAuto lasītājs
 
Visi komentāri
 
205785. viesis 5.jūlijs 2006 9:52
0 0 Atbildēt

Man liidziiga situaacija bija ar autobusa shoferi veel tajos laikos, kad saskanjotie nebija. liidz pat mentu ierashanaas briidim shoferis apgalvoja ka esmu vainiigs, bet mentu iewrashanaas vinju manaami atveesinaaja.

205786. viesis 5.jūlijs 2006 9:54
0 0 Atbildēt

Interesanti raksti, Anreass... :) Tāda kā ludziņa gandrīz vai...

205787. viesis 5.jūlijs 2006 9:57
0 0 Atbildēt

Taada internacionaala avaarija sanaaca :) Bet nu labi, ka bez cietushajiem. Peec likuma jau taksists vainiigs, bet no cilveeciskaa viedoklja shaadaas situaacijaas abiem ir jaauzmanaas.

205789. viesis 5.jūlijs 2006 9:59
0 0 Atbildēt

Tas gan, ja gadās CRASH, kur neesi vainīgs labāk paķer pāris lieciniekus... Savādāk toč paliksi par vainīgo, vai kā manā gadījumā vainīgs nebija neviens! Tikai katrs remontē savu autiņu un no apdrošinātājiem dabū 50% tāmes summas....

205790. viesis 5.jūlijs 2006 10:02
0 0 Atbildēt

khm. grafomānija kautkāda:) izskatās, ka puisis joprojām ir varen sanervojies.

205791. viesis 5.jūlijs 2006 10:04
0 0 Atbildēt

moš ieliec zimejumu, citadi gruti saprat kaa ar aizmuguri var aizkjert auto, kas iegriežas joslā un iegriezējam ļaut apgalvot ka shams nav vainigs.

205795. viesis 5.jūlijs 2006 10:26
0 0 Atbildēt

vaidzeja uzraut taksistam par muldeeshanu

205797. viesis 5.jūlijs 2006 10:29
0 0 Atbildēt

Šitas taksists točna izliekas pēc Andreja...nebija ar??? :):)

205802. viesis 5.jūlijs 2006 10:46
0 0 Atbildēt

latviešu valoda gan pieklibo - grūti saprast vietām.

205818. viesis 5.jūlijs 2006 11:19
0 0 Atbildēt

Labs raksts. A kas notika ar to mocistu???

205823. viesis 5.jūlijs 2006 11:41
0 0 Atbildēt

Šitādos gadījumos labāk uzreiz saukt mentus, savākt lieciniekus un lai taksists mentiem stāsta savas pasakas. Besī ārā tādi kretīni, kas citus mēģina iztaisīt par vainīgiem!

205826. viesis 5.jūlijs 2006 11:48
0 0 Atbildēt

Taksisti ir īpaša šoferu kategorija......

205839. viesis 5.jūlijs 2006 12:16
0 0 Atbildēt

nebija liidzi fotoapraata, ar mobilo nekas praatiigs nesanaaca.

Sabildeesu sodien un tad jau riit pameeginaasu ielikt.

Manaami satraucies esmu joprojaam, jo koleegim bija liidziigi. Veelaak izraadiijaas ka abi vainiigi un sods uz puseem, taatad katrs savu auto remontee. Man to negribeetos.

Valoda varbuut arii pieklibo, bet rakstiiju, kad veel bija neliels stresins par to avaariju.

Taksis ir SKODA Fabio v/n TX-342 Taksists: Jurijs Hedvedējs

Sodien uz muukusalas aplja maniiju avaariju un tur arii bija tas SOS puisis ar auto Chevrolet Aveo v/n GA-6373. Man prieks, ka ir taadi cilveeki.

205843. viesis 5.jūlijs 2006 12:56
0 0 Atbildēt

mani 10 gadu laikā ir taranējuši vairāki taksisti, nepatīk man viņu braukšanas stils

205844. viesis 5.jūlijs 2006 13:04
0 0 Atbildēt

"Strauji pametu acis kreisajā spogulī un pamanot, ka ir brīvāka vieta griezu nost no taksista, BET nepaspēju, ar aizmuguri tomēr aizķēru. "

Kā tad svēto savienību - spogulis- signāls- skatiens-manevrs?

Ja nu kāds blakus joslā būtu tiktāl blakus, ka spogulī vairs nav redzams? Tad autors būtu 100 % vainīgs par āvārijas izraisīšanu pārkārtojoties.

Šitādā gadījumā, ka ātrums normāls, labāk mēģināt sabremzēties nekā uz pusaklo raut blakus joslā.

205845. viesis 5.jūlijs 2006 13:18
0 0 Atbildēt

Man arii bija baigi nepatiikama avaarija ar taksistu. Uzvediiba identiska rakstaa aprakstiitai. Beigaas vina muldeeshanas un "liecinieka" deel sanaaca 50/50. Taa kaa no taksistiem tieshaam vajag uzmaaniities!

205852. viesis 5.jūlijs 2006 14:08
0 0 Atbildēt

Visinteresantākais šķiet motocikla vadītājs, kuram noteikti kautkas ar papīriem nebija kārtībā, varbūt dzēris :)

205854. viesis 5.jūlijs 2006 14:14
0 0 Atbildēt

Motociklista reakcija ir pilniigi normaala, ja nebuutu sarunaajis, buutu maksaajis sodu par distances neieveeroshanu un CSN izraisiishanu

205855. viesis 5.jūlijs 2006 14:18
0 0 Atbildēt

motociklists dzeeris neizskatiijas, var jau buut, ka vienkaarsi nepieveersu tam uzmaniibu. Tiesa gan tajaa briidii bija ne liidz tam. Veelaak darbaa paarspriedaam un ir versija, ka nebija kaut kas ar dokumentiem kaartiibaa vai arii nebija kategorijas.

205859. viesis 5.jūlijs 2006 14:49
0 0 Atbildēt

klau nu bet smagajam vajadzeeja kaadu alinju uzsaukt! galu galaa vinjsh izteereja savu laiku lai palidzetu tev cinities par taisniibu! :)

205863. viesis 5.jūlijs 2006 14:54
0 0 Atbildēt

Kādreiz taksistiem uz ceļa varēja uzticēties un tā arī darīju. Nu jau krietnu laiku taksisti man ir nokļuvuši neuzticamu braucēju sarakstā - blakus bmw, mācībniekiem un arī dāmām. Neakd nevar būt drošs kad šie izstrādās kautkādus dīvainus brīnumus. Šie saraksta dalībnieki stabili uzrāda brīnumus daudzreiz biežāk nekā citi - to apliecina pratiski noveŗojumi uz ceļiem .

205864. viesis 5.jūlijs 2006 15:00
0 0 Atbildēt

jaa, laikam, jau vajadzeeja smagaas soferim kaut ko uzsaukt. Tajaa briidii nemaz neiedomaajos. Sis diemzeel jau LT noteikti.

205869. viesis 5.jūlijs 2006 15:55
0 0 Atbildēt

Es arī kādu labu vārdiņu par SOS varu bilst. Ātri ierodas, ātri visu noformē un uz lietām skatās ļoti sakarīgi. Man kā vainīgajam CSN nemaz nebija žēl tos 20 latus samaksāt :)

Gendalfs

205871. viesis 5.jūlijs 2006 16:10
0 0 Atbildēt

Īsti neiebraucu stāsta nobeigumā un stāsta morālē. Mazliet prasījās kādu kopsavilkumu sevišķi lēni domājošajiem kā man (nau brīnums, pa šitādu svelmi pāris km novazāties ar kājām...).

BET, par sos biju mazliet šaubīgākās domās. Acīmredzot biju tomēr kļūdījies. Tas labi. ;)

Par taksistiem... Paverojiet Valdemāra un Dzirnavu krustojumu vēlā vakarā (~23:00-24:00). Cik man tur nācies ap to laiku būt (aptuveni reizi mēnesī) VIENMĒR kāds taksists veic kreiso pagriezienu no Dzirnavu ielas uz Valdemāra ielu Vanšu tilta virzienā PIE SARKANĀ. Tb stāvu uz Valdemāra ielas virzienā no tilta pie sarkanā. Luksofors pārslēdzas uz dzeltenu, tad zaļo, štepselēju ātrumā un braucu. Pēkšņi no Dzirnavu ielas izlido taksists, kaucošas riepas un dzirdu ka šis bļauj kur lienot. Tā arī neapstājoties aizlido tālāk...

Nākošajā reizē biju uzmanīgāks. Un labi ka tā - atkal absolūti identisks manevrs. Tikai šoreiz taksis no cita kantora.

Tagad ap šiem laikiem tur mēdzu "bremzēt" pie krustojuma un gaidu kārtējo taksistu. Reizes 2 tas ir atmaksājies.

Starpcitu šajā laikā tur transporta praktiski nav (izņemot takšus). Attiecīgi nav arī liecinieku...

205872. viesis 5.jūlijs 2006 16:17
0 0 Atbildēt

Man viens taxists ar Skoda Fabia uz sarakanaa nogrieza. Izkaapa aaraa un taisnojaas, ka esot bijis noguris, radinieks nomiris un kas veel tur...

Labi ka pierakstiiju divu liecinieku telefonus, jo tas pipuks policijai uzrakstiija ka esot braucis uz zaljo.

;-)

205876. viesis 5.jūlijs 2006 18:12
0 0 Atbildēt

Labāk taksistus palaist.

205879. viesis 5.jūlijs 2006 18:42
0 0 Atbildēt

es nezinu kāpēc tu izvēlējies Veģu Auto. tas serviss ir pisec, vini tur neko nerubī, pēc viniem ar mašīnu problēmu vairāk nekā bija. citreiz darbus veic tikai uz papīra un braukā ar atstātām mašīnām

205880. viesis 5.jūlijs 2006 18:43
0 0 Atbildēt

Cik nez garsh korkjis bija izvedojies deelj jampadracha?

205881. viesis 5.jūlijs 2006 18:44
0 0 Atbildēt

un veel, skjiet ka staastaa kaut kas tomeer truukst, izdzeests vai aizmirst;) :

"Smagās šoferis ar motociklistu vienojās un motociklists aizbrauca. TOBRīD tas nelikās nekas aizdomīgs, jo viņš teicās, ka lidostā viņu kāds gaida, pie tam viņa skrambas ir nenozīmīgas."

205884. viesis 5.jūlijs 2006 20:00
0 0 Atbildēt

korkis bija pamatiigs. Viss jampadracis uz uzbrauktuves ilga minuutes 40.

Par to truuksanu nezinu gan. Varbuut ja nu vieniigi nobeiguma, kas vareetu buut saads:

VEELAAK saakaam domaat, ka kaut kas ar to moticoklistu nav bijis kartiibaa ja jau censas tikt prom, varbuut dokumenti vai kategorija nebija iistaa. Bet kaa jau tika mineets, iespeejams, ka dzeeris.

205886. viesis 5.jūlijs 2006 20:13
0 0 Atbildēt

a motocikls mineets, ka no UK, bet bija latvietis?

205888. viesis 5.jūlijs 2006 20:46
0 0 Atbildēt

moticiklistam bija UK numuri, runaaja krieviski un teicaas, ka ir no LV, tikai numuri svesie. Vins neko iisti negribeeja staastiit, centaas peec iespeejas aatraak ar smagaas soferi visu sarunaat un pazust no turienes.

205889. viesis 5.jūlijs 2006 20:52
0 0 Atbildēt

nja, taksisti vispaar paarsvaraa ir taada tauta, kam nav ne kauna ne goda - krieviski taadiem labs apziimeejums ir - mrazj. neveiksminieki un gariigi kroplji. taa ka draateet vinjus vajag peec pilnas programmas,peec iespeejas...

205891. viesis 5.jūlijs 2006 21:49
0 0 Atbildēt

Shitaads MB taksists paliida saanos trolejbusam un meegjinaaja iestastiit ka trolis vinjam aizlociija uz iekshspusi spooguli.. Ja rolis buutu vinju aizkjeeris, tad spogulis butu atraavies uz otru pusi un nolauzts.. Taksisti ir iipasha brauceeju kategorija kaa sena anekdotee - kursh pirmais izbrauks krustojumu - zhigulis, maaciibnieks vai tramvajs? Taksis! Kaa - kur tas uzradaas, da nezinu kur vinji vienmeer uzrodas??

205895. viesis 5.jūlijs 2006 23:10
0 0 Atbildēt

Tobrīd tas nelikās nekas aizdomīgs, jo viņš teicās, ka lidostā viņu kāds gaida, pie tam viņa skrambas ir nenozīmīgas.

tobriid.prasaas peec turpinaajuma. a veelaak izraadiijaas ka mocis ir kads svariigs noziedznieks , ko jau gadiem vajaa interpols....

205903. viesis 6.jūlijs 2006 8:36
0 0 Atbildēt

Vo man arii šitā bija ka taksists naaca man pretii pa pusei manaa joslaa uz Vanšu tilta, kur remonts (a tur pašaurs), šis man spoguli nonesa, a spogulis man stiklā un vēl iznesa stiklu... a šis vēsi notinās...

205929. viesis 6.jūlijs 2006 15:34
0 0 Atbildēt

Sūdīgi beigsies...

205945. viesis 6.jūlijs 2006 22:01
0 0 Atbildēt

Vainīgs vien skaities.Var piesiet distances neievērošanu.Tādos gadījumo,ja kāds tev lien virsū,stum sānos vai palaid. Es daudz reiz nožēloju,ka nebraucu ar vecu autiņu,jo ļoti daudz ir bijušas izdevības tādiem līdējiem ielikt sānos,bet žēl sava autiņa

205949. viesis 6.jūlijs 2006 23:45
0 0 Atbildēt

Ja abus atzīs par vainīgiem, tad Bonus Malus klasi arī abiem samazinās. :(

205989. viesis 7.jūlijs 2006 11:46
0 0 Atbildēt

Taxisisti ir tadi pashi shoferiishi kaa mees, tikai tas, ka vinji seezh txii, rada shiem apzinju, ka ir baigie driveri.. Mentus vajag saukt OBLIGATI, lai taksists dabon kadu soda punktu!!!

206036. viesis 8.jūlijs 2006 11:02
0 0 Atbildēt

Jā, jā. Nu tagad ņemsim un visus taksistus apvainosim. taksisti pei sarkanā, taksisti nogriež, taksisti kretīni, morālie kropļi utt. Varbūyt pavērtejiet paši sevi...Manuprāt katrs cilvēks, katra autovadītājs reizēm izdara kaut ko glupu un pašam šķiet, ka nav vainīgas, vai arī negribas būt vainīgam. Te runa ir par cilvēku kā tādu.

A.god. tiiniz! Runājot par to spoguli un taksitu, tad atļaušos koriģēt, ka tur taksists vēl pabrīnijās, ka a/m ir aizbraukusi, kaut arī viņai izsists spogul;is un brauca viņš pa savu joslu, a ne pa pusei pa pretējo!

207223. viesis 31.jūlijs 2006 11:16
0 0 Atbildēt

Apvainot visus taksistus gan nevajadzētu, bet tendence nav uz labu. Ar bravurīgu braukšanu es vēl varu rēķināties, bet aizvien biežāk redzama vnk nemākulīga rīcība no taksistu puses. Es tā saprotu, ka darbaspēks visiem pietrūktst - tāpēc sāk sēdināt katru, kurš piekritis šim darbam.

253385. viesis 1.marts 2008 20:27
0 0 Atbildēt

LEPI.Taksisti vispar uzskata sevi par Šumaheriem. Viņiem viss atļauts.Kā grib ta brauc un citiem aizrada.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti