Jāņa sēta: uz Latgali un Skandināviju! 4

 
13.jūlijs 2006 12:13

Kādēļ tieši uz turieni? Tādēļ, ka "Karšu izdevniecība Jāņa sēta" savu Latvijas rajonu karšu sēriju ir papildinājusi ar Krāslavas rajona kartes pirmizdevumu, savukārt autoceļu karšu sērijai pievienojušās Norvēģijas un Zviedrijas / Dānijas autoceļu kartes.

Krasl_raj_vaks.jpgKrāslavas rajona kartē ezeru zilā krāsa gandrīz vai dominē, neskaitāmo ezeru, ezeriņu, mazo upīšu un, protams, arī Daugavas vilinājums šīs vasaras karstumā ir neatturams. Tikai ielāgojiet – nu jau šis Zilo ezeru zemes rajons tūristu un atpūtnieku vidū popularitātes ziņā vairs neatpaliek no Kurzemes un Vidzemes jūrmalas, tādēļ savu ceļojumu vai atpūtu vēlams plānot jau laikus!

Te nu Krāslavas rajona kartes pirmizdevums var kļūt par labu palīgu, jo rajonu karšu sērijai jau tradicionāli ir plaša uzziņu informācija par katra novada, pilsētas un pagasta apskates vietām un objektiem, aizsargājamajām dabas teritorijām, naktsmītnēm tūristiem, ko papildina vairāk nekā 30 fotoattēlu.

Rajona karte mērogā 1: 100 000 (1 cm kartē = 1 km dabā) un pilsētu plāni (Krāslava un Dagda mērogā 1:20 000) sagatavoti, izmantojot ortofotogrāfijas, visjaunākos kartogrāfiskos materiālus un lauku apsekojuma datus. Visa Krāslavas rajona teritorija apsekota dabā 2005. gadā, īpaši precizēts autoceļu tīkls, viensētu un apbūves izvietojums, tūrisma un servisa objekti. Apdzīvoto vietu plāni ir papildināti ar ielu nosaukumu alfabētisko rādītāju.

Gan karte, gan uzziņu informācija precizēta un saskaņota sadarbībā ar pašvaldībām un tūrisma informācijas centriem, tādēļ Krāslavas rajona karte mērogā 1:100 000 ir šobrīd visprecīzākais kartogrāfiskais izdevums par šo teritoriju.

Rajona karšu sērijā šovasar ir atjaunoti izdevumi Limbažu, Daugavpils un Cēsu rajona kartēm, tādi top arī Talsu un Jelgavas rajona kartēm.

Norvegija_vaks.jpgKā liecina statistika, Skandināvijas valstis joprojām ir viens no populārākajiem ceļojuma galamērķiem tūristiem no Latvijas. Ir jau arī, ko redzēt! Bet – lai varētu ieraudzīt, ir jāzina, kā atrast! Tādēļ "Karšu izdevniecība Jāņa sēta" savu autoceļu karšu sēriju šovasar ir papildinājusi ar Norvēģijas un Zviedrijas / Dānijas autoceļu kartēm (mērogs abām 1: 1 200 000, 1 cm kartē – 12 km dabā), atjaunojot arī Somijas kartes izdevumu.

Šo karšu pirmizdevumos ir detalizēti attēlots ceļu tīkls ar attālumiem kilometros, izceltas autostrādes, attēloti visi tuneļi un prāmju līnijas. Atzīmēti interesantākie tūrisma objekti, nacionālie parki, dzelzceļi, lidostas, parādīti meži un purvi, ar ēnojumu izcelts reljefs. Daudzveidīgā apdzīvoto vietu klasifikācija ļauj viegli atrast gan lielākās pilsētas, gan pavisam niecīgus lauku ciemus.

Ģeogrāfiskie nosaukumi rakstīti oriģinālvalodā, ieskaitot sāmu nosaukums Norvēģijas un Zviedrijas ziemeļos. Kartēm ir alfabētiskais nosaukumu rādītājs.

Savukārt kabatas formāta karšu sērija ir papildināta ar Viļņas un Tallinas plāniem un Igaunijas autoceļu karti. Kartes formāti atbilst kabatas izmēram!

Šīs sērijas pilsētu plāni un autoceļu kartes paredzētas tiem, kam klasiskie plāni un kartes ir vai nu pārāk lieli, vai pārāk smalki, jo sevišķi ārzemju tūristiem, kuri neplāno pilsētās vai valstī viesoties ilgstoši.

 
Visi komentāri
 
206305. viesis 13.jūlijs 2006 21:28
0 0 Atbildēt

Visu cieņu Jāņa sētai, bet būtu pamācījušies no tiem pašiem igauņiem, kā ceļu kartes kopā sadabūt. Latvijas autoceļu atlanta otrais izdevums šai aspektā ir tīrais murgs. Vai tiešām nevarēja izsist cauri spirāli, lai normāli var atvērt utt.

206306. viesis 13.jūlijs 2006 22:42
0 0 Atbildēt

zb, kad bus navigacija normala?

206308. viesis 13.jūlijs 2006 23:34
0 0 Atbildēt

Un priekš kam Tev Latvijā navigācija? Kā var apmaldītes valstī, kur katrā virzienā iet tikai viens ceļš?

206326. viesis 14.jūlijs 2006 10:10
0 0 Atbildēt

bet forshi tgak piem rigas karte uz ekraana :) nejau ka vajag, vbet prikoliigi izskatas ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti