Jēkabpils kūleņu sacīkstē uzvar Kasparovičs 1

 
17.jūlijs 2006 12:17

Latvijas autotreka čempionāta trešajā posmā – Hipotēku bankas balvas izcīņā – triumfēja čempionāta līderis Aldis Kasparovičs (Optimus Racing Team), vēl vairāk nostiprinoties līderpozīcijās.

Otro vietu izcīnīja braucošā Latvijas autosporta leģenda Gints Bujāns (Intrac Latvija), bet trešais palika Aivars Laipnieks (Latgale), uzreiz aiz goda pjedestāla atstājot Vladimiru Ribņikovu (Autosporta klubs Daugavpils).



Latvijas čempionāta trešais posms izcēlās ar atraktīvu cīņu trasē, kas beidzās ar vairākām avārijām. Pirmais automobili uz jumta apmeta Stepans Calko (Weis Racing Team), pie tam viņš to izdarīja jau kvalifikācijas braucienā, tā arī netiekot līdz pamatsacensībām. Sacīkšu 12. braucienā avarēja 2002. gada Latvijas autotreka čempions Sergejs Blažēvičs (Autosporta klubs Daugavpils), kura automobilis pārkūleņoja pāri trasi norobežojošajām barjerām. Visbeidzot „atzīmējās” arī viens no atraktīvākajiem autotrekistiem Jolands Dišlers, kura auto apmeta divus kūleņus un sacīksti vairs turpināt nevarēja. Vissmagāk šajos negadījumos klājās Sergejam Blažēvičam, kurš avārijā lauza astes kaulu. Lai arī sacīkšu beigās Sergejs bija atgriezies trasē, lai vērotu notikumus, izskatās, ka šī trauma un sāpošā mugura liegs viņam sezonu turpināt.

Kopumā Jēkabpilī uz starta izgāja 20 sportisti, no kuriem īpaši atzīmējams ir finālistu – Kasparoviča, Ribņikova, Laipnieka un Bujāna – kā arī piektās vietas ieguvēja Jāņa Ikera sniegums. Autokrosa meistars Ikers debitēja trekā tikai iepriekšējā posmā, tomēr jau paspējis pierakstīties uzvaras pretendentu skaitā katrā sacīkstē. Čempionāta kopvērtējumā ar 18 punktiem kuldīdznieks ieņem sesto vietu.

Fināls izvērtās par īstu autosporta meistarības paraugdemonstrējumu. Savā starpā satikās 2001. un 2004. gada autotreka čempioni Vladimirs Ribņikovs un Aldis Kasparovičs, kā arī kādreizējais autokrosa un rallija čempions Aivars Laipnieks. Viņiem piebiedrojās arī braucošā autosporta leģenda – 2001. gada Eiropas autokrosa vicečempions un vairākkārtējais Latvijas čempions autokrosā Gints Bujāns, kuram šī bija debija Latvijas autotreka čempionāta finālčetriniekā.

Pirmajā finālbraucienā lielisks starts padevās Aldim Kasparovičam. Pirmajā līkumā viņš bremzēja daudz vēlāk nekā konkurenti un izvirzījās pirmajā vietā, šo pozīciju noturot līdz finišam. Otrais palika Gints Bujāns, bet cīņā par trešo vietu Aivars Laipnieks nopelnīja diskvalifikāciju, sagriežot Vladimiru Ribņikovu. Rezultāts – abiem sportistiem nulle punktu pirmajā finālā.

Uz otro finālu sportisti stājās jau zinot, ka uzvarētājs noskaidrosies Alda Kasparoviča un Ginta Bujāna duelī. Lai uzvarētu šajā sacensībā, Kasparovičam pietika ar otro vietu, bet Bujānam, lai saglabātu cerības uz uzvaru, bija jāfinišē pirmajam un jācer uz Kasparoviča neveiksmi. Pēdējā finālbraucienā uzvaru svinēja Bujāns, aiz viņa palika Kasparovičs un Laipnieks, bet Ribņikovs nefinišēja. Tādējādi posmā triumfēja Aldis Kasparovičs, kurš spēra milzīgu soli pretī 2006. gada Latvijas autotreka čempiona titulam. Paliekot otrais, Gints Bujāns pieteica sevi šīgada medaļu pretendentu pulkam, tāpat kā Aivars Laipnieks, kurš jau otro sacensību pēc kārtas finišēja trešais.

Nākamais Latvijas autotreka čempionāta posms notiks 12. augustā „Daugavsalas” trekā Jēkabpilī, kad bez trekistiem trasē sacentīsies arī Latvijas vadošie 4x4 braucēji.

Latvijas autotreka čempionāta 3. posma rezultāti

1. Aldis Kasparovičs (Optimus Racing, Jēkabpils, VW Golf) 18 punkti
2. Gints Bujāns (Intrac Latvija, Cēsis, VW Golf) 17 punkti
3. Aivars Laipnieks (Latgale, Rīga, VW Golf) 13 punkti
4. Vladimirs Ribņikovs (Autosporta klubs Daugavpils, Daugavpils, VW Golf) 12 punkti
5. Jānis Ikers (Kuldīga, VW Scirocco) 9 punkti
6. Māris Trofimovičs (Jēkabpils, VW Golf) 8 punkti
7. Kaspars Ģiģens (Krustpils, Jēkabpils, VW Golf) 7 punkti
8. Guntis Rupeiks (Saulkrasti, VW Golf) 7 punkti
9. Kaspars Skrūzmans (Intrac Latvija, Jēkabpils, VW Golf) 6 punkti
10. Aigars Zadināns (Jēkabpils, VW Golf) 6 punkti
11. Vladimirs Calko (Weis Motorsport, Daugavpils, Opel Kadett) 5 punkti
12. Leonards Tenis (Latgale, Daugavpils, VW Golf) 4 punkti

Latvijas čempionāta kopvērtējums pēc trešā posma

1. Aldis Kasparovičs (Optimus Racing, Jēkabpils, VW Golf) 44 punkti
2. Māris Trofimovičs (Jēkabpils, VW Golf) 29 punkti
3. Aigars Zadināns (Jēkabpils, VW Golf) 24 punkti
3. Aivars Laipnieks (Latgale, Rīga, VW Golf) 24 punkti
5. Gints Bujāns (Intrac Latvija, Cēsis, VW Golf/Seat Ibiza) 19 punkti
6. Jānis Ikers (Kuldīga, VW Scirocco) 18 punkti
7. Kaspars Skrūzmans (Intrac Latvija, Jēkabpils, VW Golf) 16 punkti
8. Guntis Rupeiks (Saulkrasti, VW Golf) 15 punkti
9. Reinis Safonovs (Jēkabpils, VW Golf) 14 punkti
10. Vladimirs Calko (Weis Motorsport, Daugavpils, Opel Kadett) 10 punkti
10. Kaspars Ģiģens (Krustpils, Jēkabpils, VW Golf) 10 punkti
10. Vladimirs Ribņikovs (Autosporta klubs Daugavpils, Daugavpils, VW Golf) 10 punkti

Latvijas čempionāta kopvērtējums komandām pēc trešā posma

1. Optimus Racing (Aldis Kasparovičs, Kristaps Kasparovičs) 52 punkti
2. Intrac Latvija (Kaspars Skrūzmans, Gints Bujāns) 35 punkti
3. Latgale (Leonards Tenis, Aivars Laipnieks) 32 punkti
4. Weis Motorsport (Vladimirs Calko, Stepans Calko) 17 punkti
5. Krustpils (Kaspars Ģirģens, Aivars Ģirģens) 10 punkti
5. Autosporta klubs “Daugavpils” (Vladimirs Ribņikovs, Sergejs Blažēvičs) 10 punkti

Latvijas Automobiļu federācijas treka
komisijas preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Visi komentāri
 
206515. viesis 18.jūlijs 2006 9:36
0 0 Atbildēt

Kā liecina bildes, kas parasti ilustrē šādas sacensības, avārijas un kūleņi ir tas, kas padara šo autosporta disciplīnu interesantu skatītājiem... Nožēlojami!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti