Mēters uzvar Itālijā, Štāla – desmitniekā 1

 
25.jūlijs 2006 8:53

Latvijas labākais kartingists Kristaps Mēters izcīnījis lielisku uzvaru pasaules spēcīgākā nacionālā kartinga čempionāta – Italian Open Masters 2006 – pēdējā posma pēdējā braucienā.

Posma summā latvietis palika otrais, bet čempionāta kopvērtējumā ICA klasē izcīnīja ceturto vietu.



„Kartodromo Val Vibrata” trasē Mēters oficiālajos treniņbraucienos uzrādīja piekto labāko rezultātu. Pirmajā kvalifikācijā savā grupā Kristaps bija otrais, bet kvalifikācijas summā – ceturtais. Priekšbraucienos Latvijas sportists izcīnīja ceturto, otro un trešo vietu, fināliem kvalificējoties ar piekto labāko punktu summu. Pirmajā finālā Mēters izcīnīja trešo vietu, bet otrajā – uzvarēja, posma summā paliekot otrais. Čempionāta kopvērtējumā talantīgais latvietis ierindojās ceturtajā vietā pat neskatoties uz to, ka izcīnīja punktus tikai divos no pieciem čempionāta posmiem.

Ne velti Italian Open Masters tiek uzskatīts par pasaulē spēcīgāko nacionālo kartinga čempionātu. Šogad meistarsacīkstēs pie ieskaites punktiem tikuši 43 sportisti, bet piedalījušies teju divtik vairāk. Pēdējā posmā vien uz starta izgāja 51 kartingists no 16 pasaules valstīm.

Tikmēr turpat Itālijā, Misano trasē, risinājās Beļģijas Formula Renault sacensības. Labi tajās nostartēja Latvijas autosportiste Karlīne Štāla, atkal izpildot savu mērķi un finišējot labāko desmitniekā. 29 sportistu konkurencē pirmo braucienu Karlīne pabeidza 12. vietā, bet otrajā braucienā finišēja desmitā.

Latvijas Automobiļu federācijas
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Visi komentāri
 
206837. viesis 25.jūlijs 2006 13:30
0 0 Atbildēt

vai nebuutu korektaak virsrakstaa likt "PALIKA OTRAIS"?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti