Mūsējiem autosportistiem ārvalstīs lieliski sasniegumi

 
31.jūlijs 2006 9:13

Aizvadītajā nedēļas nogalē lieliski sasniegumi ārvalstu sacensībās padevušies Latvijas autosportistiem.

Ekipāža Jānis Naglis/Agris Pētersons (RE Autoklubs, Mitsubishi Pajero) izcīnījusi skaistu uzvaru starptautiskajās 4x4 sacensībās „Belorussian Baja”. Lai gan no sākuma šķita, ka cīņa būs sīva, finišā Naglis otro vietu apsteidza par vairāk nekā stundu. Otrajā vietā palika cits Latvijas sportists Jānis Melnis ar Bowler, bet trešais finiša līniju sasniedza baltkrievs Aleksandrs Škeļs ar Latvijā būvēto OSCar. Ceturtajā vietā vēl viens OSCar pilots – Igors Skoks kopā ar Agri Piķi (Venta Kross). Diemžēl Jāņa Āža/Aināra Prinča (Rīgas Rallijreidu komanda) ekipāža līdz finišam netika OSCar automašīnas dzinēja defekta dēļ.

Slovākijā, Lučeņecas trasē, notika Eiropas autokrosa čempionāta septītais posms. Salonautomašīnu klasē „Divīzija 1”, startējis no sestās vietas, otrais finišēja latvietis Aldis Zēbergs (Venta Kross, Toyota Corolla). Šī bija pirmā reize šosezon, kad Aldis spēja izcīnīt vietu uz goda pjedestāla otrā pakāpiena. Bet septīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja vācietis Helmuts Vilds. Čempionāta kopvērtējumā Aldis ieņem sesto vietu.

Tikmēr Vācijā, Lauzicringas ovālā, risinājās Vācijas Formula 3 Recaro seriāla septītais posms, kurā kārtējo reizi lielisks bija Latvijas sportists Haralds Šlēgelmilhs. Pirmajā kvalifikācijā izcīnījis septīto vietu, braucienā ilgu laiku latvietis turējās līderpozīcijā, tomēr tad sāka vibrēt Šlēgelmilha formulas aizmugurējais antispārns, ko tiesneši uzskatīja par bīstamu un nolēma Haraldu noņemt no trases... Otrajā braucienā, startējot no otrās pozīcijas, latvietis ilgi turējās pirmais, taču pāris apļus pirms finiša trasē izbrauca drošības mašīna un atkārtotajā startā ropažnieks nokrita uz trešo vietu. Finišā tomēr Haralds Šlēgemilhs spēja iebraukt otrais, no līdera atpaliekot nieka 0,017 sekundes! Tomēr „Trophy” klasē un iesācēju (Rookie) vērtējumā latvietis izcīnīja uzvaru! Kad līdz čempionāta beigām vēl atlikuši trīs posmi, Haralds kopvērtējumā ir piektais, bet „Trophy” un iesācēju vērtējumā – pirmais!

Visi sportisti noteikti vēlējās atzīmēt, ka savus panākumus veltī Latvijas Automobiļu federācijas ģenerālsekretāram Mārtiņam Kalniņam, kurš 29. jūlijā tika guldīts zemes klēpī. Paši sportisti uz bērēm ierasties nevarēja, tādēļ vēlējās godināt ilggadējo LAF ģenerālsekretāru ar augstiem panākumiem starptautiskajā arēnā.

Latvijas Automobiļu federācijas
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti