Krokodili, rallisti un rallijkrosisti šajā vīkendā Bauskā

 
1.augusts 2006 0:01

Vairs tikai dažas dienas atlikušas līdz brīdim, kad „Mūsas” trasē rūks motori un notiks Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta otrais posms.

Sacensības risināsies pēc tradicionālās rallijkrosa formulas – priekšbraucienos svarīga ir nevis izcīnītā vieta, bet gan brauciena laiks. Tātad maksimāli ātri jābrauc no distances pirmā li’dz pēdējam metram. Turklāt, lai intrigu vēl vairāk palielinātu un sacensības padarītu skatītājiem baudāmākas, priekšbraucienos visas klases startēs kopā. Tikai finālos katra klase uz starta stāsies atsevišķi.

Patlaban izskatās, ka lielākā konkurence būs Super 2000 klasē, kur pieteikušies jau 15 sportisti. Fast 1600 kategorijā uz starta gatavi iziet 12 sportisti, bet Open kategorijā – deviņi. Interesanta solās būt cīņa arī Divīzija 1 klasē, kur, lai arī sacentīsies tikai seši sportisti, cīņas gaidāmas par katru trases metru.

Liela atsaucība ir arī no rallija braucēju puses, kuri startēs „Rīgas Brīvostas kausa izcīņā”. Šeit sportisti sacentīsies, dodoties trasē ar aptuveni 15 sekunžu intervālu. Pārējais, kā jau rallijkrosā – cīņa par labāko laiku trīs braucienu sērijās, pēc tam fināli. Sacensībās piedalīsies aptuveni 10 rallisti.

Nav šaubu, ka par īstu saldo ēdienu varētu kļūt smago 6. un 7. grupas bagiju (tautā saukto „krokodilu”) šovs. Šobrīd sacensībām pieteikušies deviņi smagie bagiji, kuri Latvijas autokrosa Mekā Bauskā nav startējuši jau vairāk nekā 10 gadu! Organizators parūpējies, lai smago bagiju braucieni būtu īpaši atraktīvi – visi deviņi braucēji kā atlases braucienus, tā finālus veiks kopā!

NEZ rallijkrosa čempionāta posma ģenerālsponsori ir „SEB Unilīzings” un „Balta”. Pilnu sacensību programmu iespējams apskatīt internetā – www.musa.lv. Tur redzams arī provizoriskais sacīkšu dalībnieku sastāvs, kurš gan papildināsies līdz pat pašai sacensību dienai.

NEZ rallijkrosa čempionāta posma „Mūsas” trasē
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti