Nedēļas nogalē Gulbenē tradicionālais minirallijs Gulbis

 
4.augusts 2006 9:40

Nedēļas nogalē Gulbenes apkaimē risināsies Latvijas minirallija čempionāta ceturtais posms – rallijs „Gulbis 2006”. Sacensību starts pie Gulbenes kultūras centra sestdien pl. 14:30, bet svētdien – divas stundas agrāk. Pirmajā rallija dienā sportistiem būs jāveic četri ātrumposmi un svētdien vēl seši.

Minirallija čempionātā šobrīd aizvadīta puse no paredzētajiem sešiem posmiem un dažās klasēs ir izkristalizējušies favorīti. Tā jaudīgākajā 4WD+ klasē jau pēc rallija „Gulbis 2006” var kļūt zināmi pirmie čempioni – uz šo godu otro sezonu pēc kārtas pretendē Jānis Dūcis/Aivars Anevics. Šī ekipāža uzmanību piesaistīs arī ar to, ka pirmoreiz startēs ar „Mitsubishi EVO VIII”.


FOTO: WWW.4RATI.LV (uz foto ekipāža E. Janovs/Ģ. Kazainis („VW Golf”))

Tieši Dūcis/Anevics, kā arī Jānis Feldmanis/Juris Vilmanis („Subaru Impreza”) uzskatāmi par galvenajiem pretendentiem uz uzvaru Gulbenē. 4WD klasē līderpozīcijā atrodas Didzis Blūms/Aigars Rencis („Mitsubishi Galant”), tomēr turpat netālu ir arī pārējie konkurenti. 1600+ grupā astoņu punktu pārsvaru pār sāncenšiem iekrājuši Raivo Pikke/Artis Dreimanis („VW Golf II”).

Tomēr līderiem jāuzmanās gan no tuvākajiem sekotājiem Edgara Poriņa/Ģirta Roļskija („Opel Kadett”) un Ulda Apsīša/Māra Liepiņa („Renault Clio”), gan jo īpaši no Jāņa Kārkliņa/Armanda Šimka („Honda Civic TypeR”), kuri atguvušies no sezonas sākuma neveiksmēm. 1600 klasē pēc Ķekavas rallija izlaišanas ierindā atkal būs Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis („VAZ 2108”), kuri būs neapšaubāmi sacensību favorīti. Kopvērtējuma vadībā šajā grupā pašlaik atrodas kurzemnieki Andris Andiņš/Māris Ešmanis („VW Golf”). ROAD klasē kopvērtējuma situācija ir vissarežģītākā. Visvairāk punktu šobrīd Mārcim Ķenavam/Armandam Ķenavam („VW Golf II”).

Komandu vērtējumā līderpozīcijā jau no paša sezonas sākuma atrodas „Veģi” (piloti Jānis Dūcis, Gatis Balgalvis, Raimonds Dūcis).

Pieteikumus dalībai rallijā „Gulbis 2006” iesniegušas aptuveni 70 ekipāžas, starp kurām ir arī vairākas no Lietuvas. Sportistiem divās dienās būs jāveic vairāk nekā 210 km gara distance, no kuras 48,64 km veidos ātrumposmi.

Sacensību starts sestdien pl. 14:30 pie Gulbenes kultūras centra, bet pirmais ātrumposms sāksies pl. 14:47. Plašāku informāciju par sacensību norisi līdzjutēji varēs iegūt rallija centrā SIA „Gulbenes AUTO-MOTO” Kļavu ielā 30, kā arī www.4rati.lv.

Latvijas 2006. gada čempionāts minirallijā
Kopvērtējums pirms 4. posma

4WD+
Jānis Dūcis/Aivars Anevics 45, Roberts Vuguls/Normunds Vuguls 28, Vilis Bulāns/Andrejs Bulāns 21.
4WD
Didzis Blūms/Aigars Rencis 37, Gatis Balgalvis/Lauris Kaktiņš 33, Arvis Arums/Arnis Krasovskis 30.
1600+
Raivo Pikke/Artis Dreimanis 37, Edgars Poriņš/Ģirts Roļskijs 29, Uldis Apsītis/Māris Liepiņš 28.
1600
Andris Andiņš/Māris Ešmanis 35, Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis 30, Raivis Grīnfelds/Iveta Grīnfelda 26.
ROAD
Mārcis Ķenavs/Armands Ķenavs 25, Māris Freibergs/Itars Siliņš 24, Mareks Vītols/Elvis Stankevičs 22.

Komandas
„Veģi” 78, „GM Auto/V4 Motors” 71, „Auto Stils rally team” 58.


LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 5

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti