NEZ rallijkrosa «Mūsas» trasē favorīti

 
4.augusts 2006 9:19

Jau 5. augustā – „Mūsas” trasē Bauskā sāksies NEZ rallijkrosa čempionāta posms. Paskatīsimies dalībnieku sarakstā un mēģināsim novērtēt, kuri ir favorīti.

Super 2000 klasē konkurence gaidāma vissīvākā. No Latvijas sportistiem potenciāli spēcīgākie ir Kristaps Dambis, Raimonds Tiltiņš un Jānis Spīķis. Lielais nezināmais ir pērnā gada NEZ čempions Uģis Pauriņš (startēs ar jaunu Honda Civic Type-R) un Kaspars Dambis, kuri abi šogad nav startējuši. Tumšais zirdziņš ir jēkabpilietis Reinis Safonovs – no viņa var gaidīt patīkamus pārsteigumus.

Divi Latvijas vadošie autotreka braucēji – Gints Bujāns un Aldis Kasparovičs – nolēmuši spēkus pamēģināt arī rallijkrosā. Un, jāsaka, viņu ātrums trekā liek domāt, ka arī rallijkrosā viņi ir reāli uzvaras pretendenti. Lietuvieši pretī liks Vaidu Navicku un Romu Knitu. Kopā uz starta plāno iziet 15 sportisti.

Open klasē favorīti ir somi – Silvio Vītanens un Mika Mikola. Tomēr viņiem sīvu konkurenci nolēmis izrādīt latvietis Ilgonis Krūmiņš ar savu BMW M3. Uzreiz gan jāsaka, ka pērn uzvaru Bauskā svinēja Mārtiņš Svilis, kurš piedalīsies arī šogad – somi dabūs saskarties ar sīvu konkurenci! Arī Raimonda Jerāna braukt prasme un lieliskais auto ieceļ viņu favorītu pulkā. Kopā Open klasē startēt grasās 10 sportisti.

Fast 1600 kategorijā 13 sportistu konkurencē favorīti ir Latvijas braucēji Jānis Aleksejevs, Andris Priedītis un Mareks Tauriņš. Ļoti spēcīga ir arī Krievijas sportiste Tatjana Jeļisejeva. Kupla pārstāvniecība gaidāma arī no Lietuvas – pieci sportisti.

Divīzija 1 kategorijā galvenā cīņa par uzvara gaidāma starp latviešiem Jāni Bogdanoviču un Aldi Zēbergu. Viņiem gan nervus varētu pakutināt lietuviešu veterāns Kazimirs Gudžūns un viņa tautieši Lins Norkus un Šarūns Gliks.

„Rīgas Brīvostas kausa” autorallija braucējiem favorīts ir Māris Neikšāns, kurš, šķiet, Bauskas trasi pazīst tik labi kā neviens cits Latvijas sportists. Viņam gan sīvu sāncensību solās izrādīt kādreizējais krosa un rallijkrosa čempions Aivis Egle un vienmēr ātrais Jānis Vorobjovs. Pārsteigumi gaidāmi arī no Matīsa Mežaka, Viktora Ļebedeva, Raimonda Kisiela un, iespējams, arī Raimonda Strokša, kurš varētu startēt ar savu veco Audi 80 Quattro automobili.

Informācijas precizējums. Biļetes uz NEZ rallijkrosa čempionātu iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties „Biļešu Paradīzes”, nevis „Biļešu Servisa” kasēs, kā ziņots iepriekš.

NEZ rallijkrosa čempionāta posma „Mūsas” trasē
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti