Saldais pārītis - «Porsche Panamera» un «Coupe GT» 4

 
7.augusts 2006 10:31

Kompānija Porsche turpina gatavot ražošanais jaunus modeļus. Bez četrdurvju kupejas Panamera kompānija tuvākajā laikā prezentēs arī ierastāku kupeju - GT ar sēdvietu formulu 2+2.


Jaunā kupeja parādīsies aptuveni gadu pēc savas četrdurvju "māsas" - Panamera.

Ar savu jauno kupeju GT kompānija Porsche centīsies atgriezties tirgū, kurā savā laikā toni noteica 928 Porsche, bet tagad valda konkurenti: Ferrari 599 GTB, Bentley Continental GT, Mercedes SLR, BMW M6 un Aston Martin V8 Vantage.



Porsche Panamera parādīšanās termiņš joprojām ir noslēpums. Koncerna vadībai tuvu stāvoši informācijas avoti liecina, ka auto tehniski ir praktiski gatavs ražošanai un kompānija varētu sākt ražošanu jau 2007.gadā. Tomēr pēc Carrera GT ražošanas beigām šī gada pavasarī atbrīvojušies resursi Leipcigā, kur ražos Panamera

Interesanti, ka šobrīd jaunu modeļu izstrādi Aston Martin uzrauga Ulrihs Bezs (Ulrich Bez) – bijušais Porsche konstruktoru biroja vadītājs. Iespējams, ka tādēļ Aston Martin modeļu klāsta attīstība pēdējā laikā lielā mērā atgādina Porsche automobiļu evolūciju. Kā zināms, Aston Martin arī drīzumā gaidāma četrdurvju kupeja, bet ap 2010.gadu – luksus apvidus modelis.



Neskatoties uz ar Cayenne kopīgo platformu, Panamera un Coupe GT pilnpiedziņas varianti plānoti netiek. Ārēji auto manāmi kopē sava priekšgājēja – leģendārā superauto Carrera GT stilistiku.

Jaunā kupeja GT Porsche parādīsies ap 2010.gadu un balstīsies uz četrdurvju variantu – vismaz 60% mezglu būs vienādi abiem kupejas variantiem. Bet uz ceļa auto uzvedīsies pilnīgi atšķirīgi - Coupe GT būs sportiskāks šasijas un elektronikas regulējums, bet Panamera mērķēs uz mierīgāku braukšanas stilu un lielāku komfortu.



Šis nav kadrs no zinātniski fantastiskas filmas par nākotnes auto, bet tikai savdabīgs testa auto ar 928 virsbūvi, kur tiek pārbaudīti topošās Coupe GT mezgli.

Kupeja Porsche GT bāzes versijā tiks komplektēta ar 4 litru V8 dzinēju ar 300 Zs jaudu. Visjaudīgākā būs kupeja ar 6 litru V10 dzinēju - 650 Zs.
 
Visi komentāri
 
207783. viesis 7.augusts 2006 17:27
0 0 Atbildēt

gan jau drīz pēc parādīšanās tirgū varēsim to visu vērot Rīgas ielās ;)

207815. viesis 7.augusts 2006 21:20
0 0 Atbildēt

Lexus? kaadaa pisaaraa? man izskataas peec pastiepta 911.

Bet te - visos auto portaalos un visaas diskusijaas, kur ir runa par daargaa mashiinaam vienmeer runaa par izskatu, dizainu un veel ko citu, ignoreejot pashu galveno dzineejus, extras un agilitaati. tas izklausaas peec bomzzu barinja, kas kaadu sliktumu daargajaas mashiinaas grib atrast, lai attaisnotu savu izveeli - leetu vai lietotu vaagji. un tjipa tie gan izskataas smuki, it iipashi W124 kupeja no 1990. gada :D:D

207840. viesis 8.augusts 2006 2:06
0 0 Atbildēt

SZ, you gotta RELAX! :D

207933. viesis 8.augusts 2006 13:17
0 0 Atbildēt

>SUPERZIGIS, piedod vecais ka vienmeer kautko atdbildu/uzdirshu uz taviem komentiem :) bet saproti pats - tavi komenti ir kaa nezkaadam VIPam, bet ka paveru tavu profilu valjaa un redzu tur to tirlinju (kas to alu suuc) taa parauj uz njirgu ka nevaru neko neuzrakstiit :D :D :D un tu vienmeer tik nikni un vairaakas reizes atbildi.... nekas gan jau citaa sadaljaa atkal kautko komenteesi savaa stilaa tad jau atkal atbildeeshu :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 28

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti