Jānis Naglis uzvar rallijreidā «Sēlija Super»

 
14.augusts 2006 10:35

12. augustā Jēkabpilī un Viesītes apkārtnē notikušajās rallijreidu čempionāta 7. posma sacensībās „Sēlija Super 2006”, izcīnot pārliecinošu uzvaru, čempiona titulu absolūtajā vērtējumā šogad sev priekšlaicīgi nodrošināja „RE Autoklubs” komandas pilots Jānis Naglis.

Savukārt N1 grupas ieskaitē pirmo uzvaru šosezon izcīnīja „RE Autoklubs/Rugāji” pārstāvji Jānis Auziņš/Jānis Ļūmanis, tādējādi iegūstot vērtīgus punktus, kas pēdējā čempionāta posmā ļaus spēkoties gan par N1 grupas godalgām, gan absolūtā vērtējuma medaļām.



Jēkabpilī, Daugavsalas autotrekā aizvadītajā 1,18 km garajā prologa ātrumposmā ātrākā bija „Venta Kross” ekipāža Igors Skoks/Agris Piķis (OSCar), kuri par 4 sekundēm apsteidza sacensību galvenos favorītus Jāni Nagli/Agri Pētersonu (Mitsubishi Pajero). Taču sacensību turpinājumā, kad četru ātrumposmu summā bija jāveic vēl vairāk nekā 150 kilometri, stabilu pārākumu nodemonstrēja Nagļa ekipāža.



Trešajā ātrumposmā Skoka/Piķa automobilim tika pārsista riepa, taču arī pārējos posmos neapstrīdami ātrāki bija „RE Autoklubs” braucēji, un rezultātā uzvarēja ar piecu minūšu pārsvaru.



Pretēji notikumiem T1 grupā, kur Nagļa un Skoka duelī izšķīrās arī „Sēlija Super” uzvarētāji absolūtajā vērtējumā, N1 grupā risinājās sīksta cīņa un līderi mainījās vairākkārt. Prologā vienādu rezultātu uzrādīja Jāņa Auziņa/Jāņa Ļūmaņa un Alda Vilcāna/Māra Masteiko ekipāža, bet čempionāta līderi Raivis un Dainis Zeltiņi atpalika par 14 sekundēm. Taču, nonākot rallijreidu tipiskajos brīvdabas trašu apstākļos, savu meistarību sāka rādīt Zeltiņi. Trešā un ceturtā ātrumposma summā viņi no tuvākajiem sekotājiem Auziņa/Ļūmaņa atrāvās par veselu pusminūti. Otrajā ātrumposmā Zeltiņi pat bija ātrāki nekā Igors Skoks/Agris Piķis un sasniedza otro labāko laiku.



Tikmēr neveiksmes piedzīvoja Aldis Vilcāns/Māris Masteiko. Otrajā ātrumposmā viņi pārsita riepu un lielu tiesu no 26 km garās distances bija spieti veikt uz trim riteņiem, bet trešajā ātrumposmā bremžu sistēmas defekta dēļ izstājās pavisam. Trešajā ātrumposmā nepaveicās arī Ivanam Bergmanim/Aivaram Šilabritam, kuru „Mitsubishi Pajero” bīstami uztriecās celmam un sabojāja auto piekari. Trešajā pozīcijā pēc trim ātrumposmiem bija izvirzījusies Andra Feldmaņa/Rolanda Slavinska ekipāža.
Ceturtā, turpat 50 km garā ātrumposma, pašā sākumā Raivja un Daiņa Zeltiņu automobilim tika pārsista riepa. Mainot riteņi zaudētas tika aptuveni 7 minūtes. „Ja kļūme būtu gadījusies ātrumposma beigās, mēs varbūt turpinātu ceļa ar tukšu riepu, bet braukt uz trim riteņiem vairāk nekā 40 kilometrus būtu bijis neprāts,” sacīja ekipāžas stūrmanis Dainis Zeltiņš.

Trešo labāko rezultātu aiz Nagļa un Skoka ekipāžām ceturtajā ātrumposmā sasniedza Andris Feldmanis/Rolands Slavinskis, bet ceturto laiku sensacionāli uzrādīja jauniešu ekipāža Kristaps Ķirsons (tikai 16 gadus vecs)/Oskars Kļava. Pirms izšķirošā piektā ātrumposma N1 grupas ieskaitē līderi bija Feldmanis/Slavinskis, bet Zeltiņu ekipāža bija atkritusi uz piekto pozīciju. Taču pēdējā dopā Andra Feldmaņa vadītajam „Pajero” sākās problēmas ar dzinēju, un uzvara izslēdzēja no rokām. Ātrākie atkal bija Zeltiņi, aiz sevis atstājot Auziņu/Ļūmani un Ķirsonu/Kļavu.

Rezultātā sacensību kopvērtējumā uzvaru N1 grupā svinēja Jānis Auziņš/Jānis Ļūmanis, kuri par divām minūtēm un 19 sekundēm apsteidza Ķristapu Ķirsonu/Oskaru Kļavu. Jāatzīmē, ka abas vadošās N1 grupas ekipāžas izcīnīja trešo uz ceturto vietu rallijreida absolūtajā vērtējumā. Piekto vietu ieņēma T1 grupas trešās vietas ieguvēji Aigars Ķimenis/Andris Grigalis, bet sesto Raivis un Dainis Zeltiņi. Tādējādi Zeltiņi tomēr izcīnīja trešo vietu N1 grupā. Ja arī rallijreidu sacensībās kā klasiskajā rallijā tiktu piešķirta balva „rallija zvaigzne”, tā šoreiz pienāktos ļoti labu sacensību aizvadījušajiem Kristapam Ķirsonam un Oskaram Kļavam.



Pirms pēdējā izšķirošā čempionāta posma, kas oktobrī risināsies Alūksnes rajona Trapenē, uzvaru absolūtajā vērtējumā un T1 grupā pilotu ieskaitē ir nodrošinājis Jānis Naglis, bet stūrmaņu ieskaitē zelta godalgas īpašnieks noskaidrosies Trapenē. Sīva cīna Trapenē gaidāma gan par N1 grupas godalgām, gan absolūtā vērtējumā otro un trešo vietu. Absolūtajā vērtējumā tikai viens punkts šķir Raivi Zeltiņu un Igora Skoka/Agra Piķa ekipāžu, bet no pēdējiem tikai pusotra punkta attālumā ir Viesītē bālu sacīksti aizvadījušie Guntars Laugalis/Māris Deklaus. Savukārt N1 grupas vērtējumā sešu punktu pārsvars ir Raivim Zeltiņam. Aiz viņa seko Laugaļa/Deklausa ekipāža, bet vēl pa 2,5 punktiem atpaliek Auziņš/Ļūmanis.

Ainārs Zariņš,
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti