BMW prezentē jauno «Mini» paaudzi 3

 
15.augusts 2006 11:35

Kompānija BMW izplatījusi pirmo oficiālo informāciju par pilnīgi jaunās paaudzes modeli Mini. Auto debija ieplānota šī gada rudenī Parīzes autosalona ietvaros, bet pārdošanā tas nonāks tikai gada beigās.



Jaunais Mini kļuvis nedaudz lielāks: versija Mini Cooper būs par 60 milimetriem garāka par iepriekšējo modeli, bet Mini Cooper S – par 61 milimetru. Turklāt, par 20 milimetriem augstāks kļuvis auto dzinējs pārsegs, zem tā tagad ievietojas pilnīgi jaunais spēka agregāts - 1,6 litru benzīna dzinējs, ko BMW speciālisti izstrādājuši sadarbībā ar PSA Peugeot-Citroen.



Otrās paaudzes Mini Cooper tiks aprīkots ar šī dzinēja atmosfērisko versiju ar 120 Zs jaudu. Jaunais dzinējs aprīkots ar firmas izstrādāto gāzu sadales fāzu maiņas sistēmu Valvetronic un ir ievērojami ekonomiskāks. Mini Cooper S 1,6 litru dzinējs tiks aprīkots ar turbīnu un tā jauda būs 175 Zs. Maksimālais griezes moments šim dzinējam sasniedz 240 Nm un pie strauja paātrinājuma var palielināties līdz 260 Nm.



Mini One bāzes versija parādīsies nedaudz vēlāk. Tā tiks aprīkota ar gluži jaunu 1,4 litru benzīna diznēju, kur secifikācijas pagaidām netiek izpaustas.



Pirmajā brīdī šķiet, ka auto dizains nav būtiski mainījies – nedaudz auto priekšējā daļa – jauns dzinēja pārsegs, optika un buferis ar lielu gaisa savācējlūku. No aizmugures auto var atpazīt pēc jauniem lukturiem, modernizētām virsbūves aizmugures statnēm un jauna bufera. Versijā Cooper S dubultā izplūdes sistēmas caurules uzgalis ierīkots tieši bufera vidū. Visas šīs izmaiņas ne tikai padarījušas jauno Mini modernāku, bet arī samazinājušas pretestības koeficientu no 0,35 līdz 0,33.



Nopietnas izmaiņas piedzīvojis Mini interjers – tajā gan saglabājusies līdzšinējā stilistika, bet iespaids ir pieaugušāks un nopietnāks. Kā līdz šim, lielais spidometrs novietots instrumentu paneļa centrā, bet vadītāja priekšā atrodas tikai tahometrs, kurā iestrādāts borta dators un vairākas signāllampiņas. BMW dizaineri pilnībā pārtaisījuši arī mikroklimata vadības bloku – tagad tas stilizēts markas logotipa viedā oriģiālā formā.



Jaunais Mini ir būvēts uz modernizētas šasijas bāzes un ar jaunu piekari. Turklāt gan Mini Cooper, gan Mini Cooper S pircēji varēs pasūtīt komplektu ar sportisku piekari - īsākas atsperes, kā arī cietākus amortizatorus un stabilizatorus.
 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
208839. viesis 15.augusts 2006 16:20
1 0 Atbildēt

Praidistiem svētki, jaunais gejmobīlis ir klāt!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti