Kaspars Šimkus devies uz pasaules rallija čempionātu 3

 
15.augusts 2006 15:42

„Bensons Honda Racing” rallija komandas pilots Kaspars Šimkus kopā ar stūrmani Vladimiru Barinovu devušies uz Somiju, lai šīs nedēļas nogalē piedalītos vienā no prestižākajiem un sarežģītākajiem rallijiem pasaulē – „Neste Oil Rally Finland”, kas ir pasaules čempionāta posms.

simkus.jpgSavā ziņā var teikt, ka tiek aizsākta ģimenes tradīcija – pirms 19 gadiem Somijas rallijā kā stūrmanis startēja Kaspara tēvs Andris Šimkus kopā ar pilotu Ivaru Cauni.

„Nekādus īpašus padomus tēvs man pirms starta nedeva, bet intereses pēc viņu rezultātus salīdzināšanai izdrukājām,” saka Kaspars.

25 gadus vecajam pilotam šis būs pirmais starts pasaules čempionātā, līdz šim Kaspars startējis tikai Latvijas un Igaunijas čempionātā, izcīnot tajos čempiona titulus, bet šoziem, gatavojoties tieši startam pasaules meistarsacīkstēs, „Bensons Honda Racing” pilots piedalījās „Peurunkaralli”, kas bija Somijas čempionāta posms.

„Nedaudz uztraukums, protams, ir,” atzinās Kaspars. „Starts pasaules čempionātā man būs sapņa piepildījums, jo vēl pirms dažiem gadiem tas šķita kaut kas neiespējams. Ceru, ka izdosies savā ieskaites klasē iekļūt labāko desmitniekā.”

„Neste Oil Rally Finland” šāgada pasaules čempionātā ir 10. posms, un tas tiek rīkots jau kopš 1954. gada. Somijas ralliju uzskata par vienu no sarežģītākajiem un specifiskākajiem posmiem pasaules čempionātā, kurā veiksmīgāki ir piloti, kas šos ceļus un tramplīnus iepazinuši jau bērnībā. To apliecina fakts, ka tikai trīsreiz visa rallija vēsturē tajā ir izdevies uzvarēt pilotiem, kam nav somu vai skandināvu izcelsme – 1990. gadā tas bija leģendārais spānis Karloss Sainss, 1992. gadā – francūzis Didjē Oriols, bet 2003. gadā – igaunis Marko Martins.

Šogad Somijas rallijam pieteikušās 107 ekipāžas no 24 valstīm. Līdz ar Kasparu Šimkus/Vladimiru Barinovu Latvijas karoga krāsas 1524 km garajā rallija trasē aizstāvēs vēl viena mūsējo ekipāža – Andis Neikšāns/Edgars Utāns. Kopumā N3 klasē, kurā startēs latvieši, pieteikušās 20 ekipāžas, kas pārstāv Lielbritāniju, Somiju, Itāliju, Grieķiju, Krieviju, Jaunzēlandi, Īriju, Luksemburgu, Franciju un Norvēģiju.

Somijas rallijs sāksies ceturtdien, 17. augusta vakarā ar slaveno „Killeri” ātrumposmu Juvaskīlas pilsētas hipodromā, un turpināsies nākamās trīs dienas līdz svētdienas, 20. augusta pēcpusdienai, kad sportistiem ātrumposmos būs jāveic kopumā 351 kilometrs.

Plašāku informāciju par Kaspara Šimkus/Vladimira Barinova gaitām Somijas rallijā varēs atrast „Bensons Honda Racing” komandas mājas lapā http://www.honda-racing.lv/lat/sports


 
Visi komentāri
 
208844. viesis 15.augusts 2006 16:26
0 0 Atbildēt

Killeru ātrumposms... tas ir labs! Nu lai tik džeki killo! :)

208848. viesis 15.augusts 2006 16:28
0 0 Atbildēt

lucky!

208862. viesis 15.augusts 2006 17:15
0 0 Atbildēt

Kaasi, turam iikskjus!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti