Jauns apdrošināšanas pakalpojums - Mini KASKO 60

 
16.augusts 2006 12:41

KASKO jeb brīvprātīgā automašīnu apdrošināšana Latvijā joprojām ir maz izplatīta – lai gan apdrošināšanas apjomi procentuāli pieaug, tas notiek uz līzingā ņemto un dārgo automašīnu rēķina.

Šā gada 1.ceturksnī KASKO apdrošināšana ir bijusi tikai 25,9% no visiem autovadītājiem. Lai veicinātu tik būtiska apdrošināšanas veida izplatību, apdrošināšanas akciju sabiedrība BTA ir izveidojusi jaunu alternatīvu pakalpojumu uz KASKO bāzes – „ MINI KASKO”.

Latvijā 506 502 automašīnām ir OCTA jeb obligātā autovadītāja civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, taču 369 746 no tām nav KASKO. Taču, ja autoīpašniekam ir tikai OCTA, mašīna nav pilnvērtīgi apdrošināta, jo OCTA sedz mašīnai radītos bojājumus tikai ceļu satiksmes negadījumā cietušajai pusei.

„Brīvprātīgā automašīnu apdrošināšana Latvijā vēl ir maz izplatīta, var teikt, ka tā zināmā mērā ir kļuvusi par elitāru apdrošināšanas veidu, jo vairumā gadījumu to izvēlās dārgo automašīnu īpašnieki,” skaidro Aldis Prokofjevs, BTA Sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšanas riska parakstītājs. „Taču šāda situācija nav pareiza un neatbilst Eiropas praksei, jo KASKO pasargā autovadītāju no būtiskiem riskiem, ko nesedz obligātā apdrošināšana. Viens no svarīgākajiem riskiem ir zaudējumu segšana automašīnai arī tajā gadījumā, ja tās vadītājs ir izraisījis avāriju”.

Pēc BTA iekšējās statistikas 54% no uzņēmuma izrakstītajām polisēm periodā no 1.marta līdz 1.augustam tika noformētas, automašīnu iegādājoties līzingā, kad apdrošināšana ir faktiski obligāta. BTA secinājusi, ka daudzi autovadītāji, kuri nav augstākās klases vai līzingā paņemto automašīnu īpašnieki, KASKO neizvēlas finansiālu iemeslu dēļ.

Tāpēc BTA saviem klientiem izveidojusi speciālu pakalpojumu „MINI KASKO”, kas sedz vienu no izplatītākajiem riskiem – zaudējumus satiksmes negadījuma izraisītāja automašīnai. Pakalpojums „MINI KASKO” ir aptuveni četras reizes lētāks nekā tradicionālā KASKO polise, līdz ar to varētu dot iespēju daudziem vadītājiem, kuri pašlaik neizmanto KASKO apdrošināšanu, pasargāt sevi no zaudējumiem.

„MINI KASKO” sedz zaudējumus, kas radušies ceļu satiksmes negadījumu izraisījušai automašīnai, turklāt par ceļu satiksmes negadījumu tiek uzskatīta gan sadursme ar citu automašīnu, gan ar citu satiksmes dalībnieku – velobraucēju, gājēju utt. Izraisot satiksmes negadījumu, „MINI KASKO” īpašniekam ir jāzvana uz vienoto BTA diennakts infoDienesta tālruni 26121212 un jārīkojas saskaņā ar BTA sniegtajām instrukcijām. Vai arī ziņot par CSNg policijai vai aizpildīt saskaņoto paziņojumu, ja to paredz likums.

Piemērs cenām:
Automašīnas aprakstsMINI KASKO (nav pašriska)KASKO (ar 0% pašrisku)
Audi 80 1987.g. (750 LVL) 30,- Nepiedāvā
VW Passat 1991.g. (1 160 LVL) 37,- 156,-
BMW 530 1996.g. (4 005 LVL)88,-429,-
Citroen C3 2006.g. (8300 LVL)99,-357,-

BTA Preses Relīze

 
60 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
209071. viesis 16.augusts 2006 20:15
1 0 Atbildēt

Ideja laba tikai no viena viedokļa lētuma, jo kad klienti ar MINI KASKO gribēs saņemt izmaksas, bet tās paredzēs tikai pilnais KASKO dotā kompānija sabojās riktīgi savu imidžu, un tas nav nekāds jaunums, bet pārējās vadošās kompānijas nevēlas uzkāpt uz tā pāša grābekļa uz kura jau uzkāpa 90.gados.

Neslēpšu ka esmu no apdrošinātāju aprindām.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti