Divas LMT rallija komandas ekipāžas dodas uz Lietuvu 1

 
25.augusts 2006 9:06

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāžas Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons un Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds šo sestdien startēs Lietuvā, rallijā „Aukštaitija”, kas ir Baltijas kausa un Ziemeļeiropas (NEZ) kausa autorallijā pēdējais posms.

Abi sportisti saglabā cerības kļūt gan par Baltijas kausa, gan par NEZ kausa kopvērtējuma uzvarētājiem, bet komandas trešā ekipāža – Andis Neikšāns/Edgars Utāns – savā N3 klasē abos seriālos jau uzvaras nodrošinājusi priekšlaicīgi, tādēļ uz Lietuvu nedosies.

N4 klasē pagaidām līderi ir Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis, bet „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” duets Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons ieņem otro vietu, no līdera atpaliekot par deviņiem punktiem. Lai izcīnītu uzvaru Baltijas kausā, Māru duetam ir vai nu jāuzvar rallijā „Aukštaitija” N4 klasē vai arī klasē jāpaliek otrajiem un jāierindojas labāko trijniekā absolūtajā vērtējumā. Lai uzvarētu NEZ čempionāta kopvērtējumā, Mārim pietiek arī ar trešo vietu N4 klasē pie nosacījuma, ja lietuvietis Vilius Rožuks finišē aiz viņa.

„Uzdevums šai sacensībai ir ļoti grūts, jo sacensībās piedalās ļoti spēcīgās lietuviešu Roka Lipeiķa, Sauļa Girdauska, Vilius Rožuka un Vītauta Šveda ekipāžas, kā arī igaunis Marguss Murakas ar WRC klases tehniku – Toyota Corolla WRC,” stāsta Māris Neikšāns, kurš trasē dosies ar piekto starta numuru un Mitsubishi Lancer Evo IX automašīnu. „Rožuks un Šveds startē N4 klasē, tādējādi viņi būs mani lielākie konkurenti. Savukārt Lipeiķis, Girdausks un Murakas startē A8 kategorijā un viņus noķert būs teju neiespējami.”

AR2000 klasē Artūram Priedniekam/Jānim Kirkovaldam Baltijas kausa vērtējumā ir vienāds punktu skaits ar Arvi Vecvagaru/Aināru Kalniņu. Matemātika vienkārša – kurš Lietuvā finišē augstākā pozīcijā, tas uzvar kopvērtējumā! NEZ kausā Priedniekam ir divu punktu pārsvars pār Vecvagaru, tādējādi čempiontitula nodrošināšanai Artūram pietiek ar jebkuru vietu, ja vien augstāk par viņu nefinišē Arvis.

„Šī sezona mums sanākusi kā pa kalniem – augšā, lejā... Ceru, ka sekmīgs starts Lietuvā ļaus mums izcīnīt arī kādu kopvērtējuma uzvaru, jo Latvijas čempionātā uzvarētājs jau noskaidrots un tie diemžēl neesam mēs,” stāsta Artūrs Priednieks, kurš trasē dosies ar 31. starta numuru un Citroen Xsara Kit-Car automobili.

Kopumā sportistiem būs jāveic 11 ātrumposmi 125,5 kilometru garumā. Pirmā ātrumposma sākums paredzēts pl. 8:30, pēdējā – pl. 18:17.

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas”
preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis

 
Visi komentāri
 
209814. viesis 25.augusts 2006 13:46
0 0 Atbildēt

Apenes nopirktas? :>

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti