LMT rallija komandai Baltijas kausā divas uzvaras

 
28.augusts 2006 8:48

Ar sacensībām „Aukštaitija” Lietuvā, Utenas pilsētā, beigusies Baltijas kausa sezona autorallijā. Baltijas kausu ļoti sekmīgi aizvadījusi „Latvijas Mobilā telefona rallija komanda”, izcīnot divas zelta un divas sudraba medaļas.

Zelta godalgu klasē N3 un pirmo vietu arī absolūtajā vērtējumā jau pirms rallija „Aukštaitija” bija izcīnījusi „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Edgars Utāns, kuri uz Lietuvu tādēļ nedevās.

Turpretī Māra Neikšāna/Māra Jēkabsona ekipāžai bija cerības pacīnīties par zelta godalgu N4 klasē un arī otro vietu absolūtajā vērtējumā. Galu galā „Aukštaitijas” rallijā Māru duets palika piektie absolūtajā vērtējumā un trešie N4 klasē, no N4 uzvarētāja Vītauta Šveda atpaliekot 17,34 sekundes, bet no otrās vietas ieguvēja Deivida Jociusa – nieka 4,77 sekundes. Tādējādi Baltijas kausā N4 klasē Neikšāns šosezon palika otrais.

„Kopumā ar otro vietu Baltijā esmu apmierināts un arī savu rezultātu „Aukštaitijas” rallijā vērtēju pozitīvi,” stāsta „Latvijas Mobilā telefona rallija komandas” pilots Māris Neikšāns. „Diemžēl pirmos četrus ātrumposmus veicu pārāk piesardzīgi, zaudējot pārāk daudz laika. Ja butu ar pilnu atdevi braucis jau no pirmajiem „dopiem”, domāju, ka būtu vismaz vienu pozīciju augstāk. Vītautu Švedu gan diez vai būtu pārspējis – viņš šajā rallijā bija ļoti ātrs! Gribu pateikt milzīgu paldies mūsu atbalstītājiem „IF Latvija”, kuri faktiski mūs pierunāja aizbraukt uz Lietuvu un pacīnīties par Baltijas kausa godalgām!”

Diemžēl neveiksmīgs „Aukštaitijas” rallijs bija „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” trešajai ekipāžai Artūram Priedniekam/Jānim Kirkovaldam, kuru „Citroen Xsara Kit-Car” pirmā ātrumposma beigās lielā ātrumā apmeta vairākus kūleņus un tagad komandas mehāniķiem ir darba pilnas rokas, lai paspētu auto sagatavot rallijam „Latvija”, kas notiks septembra beigās. „Pilota kļūda,” negadījumu komentēja Artūrs Priednieks, kurš tādējādi zaudēja cerības pacīnīties par uzvaru Baltijas kausā A2000 klasē, paliekot otrais. „Ātrums bija ļoti liels, tāpēc arī mašīnas bojājumi ir tik smagi. Žēl, ka nevarējām pacīnīties par zeltu Baltijas kausā. Otrā vieta sezonas kopvērtējumā būs mazs mierinājums.”

„Ar komandas sniegumu Baltijas kausā esmu apmierināts – izcīnītas divas zelta un divas sudraba medaļas,” stāsta „Latvijas Mobilā telefona rallija komandas” treneris un menedžeris Pēteris Neikšāns. „Prieks par Māri, kurš spēja vienlīdzīgi cīnīties ar vadošajiem Lietuvas sportistiem. Prieks par Andi, kuram izdevās izcīnīt vērtīgāko Baltijas kausu par uzvaru absolūtajā vērtējumā. Žēl Artūra, kuram tagad darba pilnas rokas, lai sagatavotu automašīnu rallijam „Latvija”.”

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” arī sekmīgi nostartējusi Ziemeļeiropas (NEZ) kausā, kurš beidzās ar sacīksti „Aukštaitija”. Otrie, izcīnot vienādu punktu skaitu ar uzvarētājiem Margusu Muraku/Raulu Markusu, palika Andis Neikšāns/Edgars Utāns. Mārim Neikšānam/Mārim Jēkabsonam – ceturtā vieta.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti