FordS-MAX – augstākie drošības testu rezultāti 1

 
29.augusts 2006 8:50

Jaunais FordS-MAX Vācijā izturējis Euro NCAP drošības pārbaudes, iegūstot tajos visaugstāko novērtējumu - piecas zvaigznes. Tādējādi autoražotājs Ford pašlaik tirgū piedāvā divus modeļus ar maksimālo Euro NCAP drošības testu vērtējumu –Focus un jauno S-MAX.

• 36 punkti un 5 zvaigznes – par pasažieru S-Max drošību. Tas ir augstākais novērtējums šajā automašīnu klasē.
• 4 zvaigznes - par bērnu drošību.
• Inovatīva autovadītāja ceļgalu aizsardzības sistēma.
• Izcila auto drošība frontālās un sānu sadursmes gadījumā.
„Lai radītu vispatverošu aizsardzības sistēmu, mēs pastāvīgi cenšamies uzlabot mūsu automobiļu aktīvo un pasīvo drošību,” uzsver Ford of Europe automobiļu drošības vadītājs Gisberts Gebs (Gisbert Gäb). „Ar jauno S-MAX mēs esam attīstījuši Inteliģento drošības sistēmu, ieviešot ceļgalu drošības spilvenu vadītājam, kas kopā ar traumas mazinošu stūres iekārtu un īpaši izturīgu automašīnas karkasu, nodrošina lielisku vadītāja aizsardzību sadursmju gadījumā. Augstākais Euro NCAP testu novērtējums ir pierādījums mūsu bezkompromisu stratēģijai drošības jautājumos.”

Ford Inteliģestā drošības sistēma (Intelligent Protection System) ietver sevī stingru un izturīgu automobiļa uzbūvi, modernu aprīkojumu, kas mazina ievainojumus autoavāriju gadījumā. S-MAX drošības aprīkojumā ir jaunāko tehnoloģiju priekšējie drošības spilveni, vadītāja ceļgalu drošības spilvens, tāpat arī sānu drošības spilveni priekšējai pasažieru rindai un aizkaru tipa drošības spilveni aizmugurējām sēdekļu rindām. Otrās rindas sānu sēdekļos izveidoti ISOFIX bērnu sēdeklīšu stiprinājumi, kas paredzēti dažāda vecuma bērniem. Šie stiprinājumi kopā ar ISOFIX bērnu drošības sistēmu Euro NCAP testos novērtēti ar 4 zvaigznēm.



Jaunā S-MAX standarta aprīkojumā ir pieejama uzlabota drošības sistēma, kas īpaši pasargā no kakla traumām. Trīspunktu drošības jostas un neizslīdoši sēdekļi kopā ar traumu mazinošu stūres iekārtu un pedāļiem nodrošina automobiļa pasažieriem visaptverošu aizsardzību. Papildu standarta aprīkojumam ir pieejama Avārijas bremžu sistēma (ABS), Elektroniskā spēka sadales sistēma (EBD) un Elektroniskā stabilitātes programma (ESP). Turklāt autovadītājiem papildus tiek piedāvātas jaunas tehnoloģijas, kas ievērojami uzlabo kontroli pār auto un braukšanas drošību, piemēram, Adaptīvā ātruma uzturēšanas iekārta ar Priekšlaicīga brīdinājuma funkciju, sadursmes mīkstināšana straujas bremzēšanas gadījumā un jaunā piekares sistēma ar pastāvīgi kontrolētu amortizāciju.

Jaunais S-MAX ir pilnībā radīts Ford kompānijā un ekskluzīvi veidots Ford Genkes rūpnīcā Beļģijā. Līdztekus jaunajam FordGalaxy tā ražošana sākās šī gada aprīlī. Trīs mēnešu laikā Ford klientiem Eiropā ir nogādājis aptuveni 9 000 S-MAX modeļu un saņēmis vairāk nekā 30 000 pasūtījumu to ražošanai.

Vērtējot Ford klientu un masu mediju reakciju uz S-MAX parādīšanos tirgū, Ford of Europe produktu attīstības vice prezidents Džo Bakajs (Joe Bakaj) pauž gandarījumu: „Mēs esam ļoti lepni par jaunā automobiļa drošības sistēmu un tās uzrādītajiem rezultātiem Euro NCAP testos. Tie pierāda, ka mēs droši varam turpināt mūsu automašīnu drošības uzlabojumus.”


 
Visi komentāri
 
210021. viesis 29.augusts 2006 21:49
0 0 Atbildēt

Droši ta droši, bet pēc šodienas pasēdēšanas tāda lēta pēcgarša palika! Ko nevarētu teikt par Octavia RS, biju vinotaļ patīkami pārsteigts un vēl jaunā diesel versija!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti