Jaunais «Opel Corsa»: 5 zvaigznes Euro NCAP testā 3

 
1.septembris 2006 8:57

ADAM AUTO septembra jaunums Opel Corsa, neilgi pēc parādīšanās Britu starptautiskajā Auto izstādē Londonā, jau ir viens no top modeļiem savā klasē, kad runa iet par drošību.

Neatkarīgā EURO NCAP apbalvoja CORSA ar maksimālo novērtējumu - piecām zvaigznēm pasažieru drošībā. CORSA labie rezultāti testa prasībās tika noapaļoti, trīs zvaigznes gan bērnu- pasažieru drošībā, gan gājēju drošībā.



Adam Opel GmbH izpilddirektors un GM Europe vice prezidents Hans Demants: “Mums ir liels prieks saņemt šo atzinumu. Tomēr mūsu labie rādītāji sadursmes testā ir tikai viena daļa no mūsu intensīvā attīstības darba. Mums tik pat svarīgi ir izvairīties no sadursmēm, piemēram, ar augsti attīstīto šasiju koncepciju vai arī jauninājumiem, tādiem kā adaptīvā priekšējā optika. Pasīvajā drošības pētījumā, mēs galveno uzmanību veltam tam, lai sasniegtu labāko iespējamo pasažieru, gājēju un citu satiksmes dalībnieku drošību avārijas gadījumos.”

Jaunajā CORSA, pasīvās drošības iezīmes vadītāja un pasažieru drošībā iekļauj: optimizēto sadursmes zonu un ierobežāj sistēmas, kas specifiski pieregulētas šīm zonām; divpakāpju priekšējais gaisa spilvens, kas piepildās ar gaisu attiecīgi sadursmes intensitātei; sānu gaisa spilveni vadītājam un pasažierim, pirotehniskais drošības jostas spriegotājs uz augstuma regulējamās priekšējās drošības jostas; pedāļu atlaišanās sistēmas (PRS), kas neitralizē pedāļus frontālā sadursmē, lai pasargātu vadītāja kājas no ievainojumiem.

ISOFIX sistēma garantē optimālu bērnu sēdekļu aizsardzību, ar optisku un akustisku brīdinājuma signālu, lai vadītājs varētu pārliecināties, ka drošības josta ir fiksēta. Aktīvās drošības sistēmas iekļauj augsti attīstīto šasiju ar augsti attīstītām palīg funkcijām tādām kā, ABS un ESP, ka arī uzlabotu apgaismes sistēmu - priekšējie lukturi, kas apgaismo apkārtni.



“Adaptīvās bremžu gaismas, kas mirgo piecas reizes sekundē bremzējot ar ABS, lai brīdinātu aizmugurē braucošo vadītāju, vai avārijas gaismas kas aktivizējas automātiski, ja gaisa spilveni ir atvērti, palīdz pasargāt citus satiksmes dalībniekus” stāsta ADAM AUTO Opel tirdzniecības vadītājs Zigurds Liepa.

Lai novērtētu pasažieru drošību Euro NCAP pielieto trīs dažādus sadursmju testus: frontāla sadursme ar ātrumu 64km/h pret fiksētu, deformējamu barjeru; sānu sadursme ar ātrumu 50 km/h pret kustīgu, deformējamu objektu (abi objekti simulē pretimbraucošu transporta līdzekli); un sānu sadursmi ar ātrumu 29 km/h pret cilvēkiem. Euro NCAP partneros iekļauta Eiropas komiteja, Vācijas, Anglijas un Dānijas transporta ministrijas, kā arī automobīļu klubi tādi kā ADAC Vācijā.

Jaunā Opel Corsa nonāks ADAM AUTO tirdzniecībā jau 18. septembrī.

 
Visi komentāri
 
210210. viesis 1.septembris 2006 10:13
0 0 Atbildēt

"..kad runa *iet* par drošību.."

Runa nekur neiet! Taa vienkarshi ir vai nav!

210219. viesis 1.septembris 2006 13:02
0 0 Atbildēt

:) Beidz kasīties! Tad jau jājautā, kas tās par sistēmām - optimizēto sadursmes zonu un ierobežāj sistēmas...

210238. viesis 1.septembris 2006 21:45
0 0 Atbildēt

jo stulbāki paliek vadītāji, jo drošākas jātaisa mašīnas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti