Arvis Zārbergs uzvar arī sezonas noslēdzošajā posmā

 
4.septembris 2006 9:35

„Bensons Honda Racing” komandas braucējs Arvis Zārbergs uzvarējis sezonas noslēdzošajā „Honda Challenge” posmā Ahvenisto trasē, Somijā, arī Jānis Vorobjovs papildināja kopvērtējuma punktu skaitu savā trešajā „Honda Challenge” posmā.

Tā kā šāgada „Honda Challenge” seriāla čempiona titulu Arvis Zārbergs sev bija nodrošinājis pirms šā pēdējā posma, jaunais pilots Ahvenisto varēja startēt bez liekas psiholoģiskās slodzes, taču pirms sacīkstes viņš solījās cīnīties par kārtējo uzvaru. Ceļu uz to Arvis aizsāka, uzrādot otro ātrāko laiku kvalifikācijā.

„Pirmajā braucienā arī pēc starta saglabāju otro pozīciju, taču Tuomass Leino savā mājas trasē bija ātrāks un apdzina mani, turklāt tādā vietā, kurā es pat iedomāties nevarēju, ka varētu apdzīt!” stāsta Arvis. „Man šī trase ne īpaši iet pie sirds un tā arī finišēju trešais aiz Tuomasa un Stefana Henkolas.”


Foto: Raimonds Volonts (V4 Motors)

Otrajā finālbraucienā Arvis startēja no piektās pozīcijas, atbilstoši pirmajā braucienā uzrādītajam apļa laikam. Pēc starta viņam izdevās pakāpties par divām vietām augstāk līdz trešajai vietai un vēlāk izvirzīties otrajā pozīcijā.

„Stefans Henkola mani gan apdzina, taču tiesneši viņam vēlāk piesprieda 15 sekunžu sodu par pāragru startu,” saka Arvis. „Cīnījos par otro vietu ar Tuomasu Leino un Miko Heinonenu, viņi abi man ik pa laikam pietuvojās bīstami tuvu, taču priekšpēdējā aplī abi avarēja. Avārija bija nopietna, mašīnas praktiski „izārdītas”, trasē izbrauca arī ātrā palīdzība, taču sportisti, par laimi nebija cietuši.”

Šai dramatiskajā otrajā finālbraucienā Arvis uzvarēja, izcīnot uzvaru arī pēdējā sezonas posma kopvērtējumā. Neskatoties uz avāriju, otrā vieta tika ieskaitīta Miko Heinonenam, bet trešais šai braucienā finišēja Stefans Henkola.

Otrs „Bensons Honda Racing” pilots Jānis Vorobjovs Ahvenisto trasē kvalificējās septītais, pirmajā braucienā turējās ceturtajā pozīcijā, taču kļūdījās un finišēja ārpus labāko četrinieka. Otrajā braucienā Jānim astotā vieta.


 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti