Brīvā stila motokross un vēršu cīņas vienuviet 1

 
11.septembris 2006 0:01

14. septembrī Plaza de Toros de Las Ventas, Spānijas lielākā un nozīmīgākā vēršu cīņu arēna piekto reizi uzņems Red Bull X-Fighters. 23000 cilvēku ieradīsies noskatīties spēcīgu sportistu uzstāšanos un spriedzes pilnu programmu.

La Plaza de Toros de las Ventas ir visiespaidīgākā vēršu cīņu arēna pasaulē, un tā spēj uzņemt 23 000 skatītājus. Neviens matadors nevar uzskatīt sevi par patiesi izcilu savā jomā, ja viņš nav triumfējis šajā arēnā.



Kopš arēnas atklāšanas 1930-os gados par pasaulslavenās arēnas Plaza de Toros de Las Ventas gada notikumu tika uzskatīta maija vidū notiekošais Fiesta de San Isidro festivāls. Tā tas bija līdz pat 2002. gadam, kad, skanot motociklu un ķēdes zāģu motoru skaņām, ar 23 000 fanu kliedzieniem un līdz šim nepiedzīvotu pasaules labāko frīstaila motokrosa sportistu priekšnesumu pie arēnas durvīm „pieklauvēja” kāds cits „izsmalcināts” pasākums.



Brīvā stila motokrosa elite uz saviem 250 cm3 motocikliem katapultēsies no rampām un lidos pāri Las Ventas arēnai, izpildot trikus, kas met izaicinājumu gravitācijai un padara fanus trakus no sajūsmas. Uzaicinātie motobraucēji pārstāv motosporta sabiedrības krējumu no četriem kontinentiem:

Travis Pastrana (ASV, 22 gadi) - Madridē ieradīsies kā nenoliedzams favorīts. Nesen X Games viņa izpildītais dubultais atmuguriskais salto (backflip) neapšaubāmi pierādīja, ka viņš ir fantastiskā formā. Viņš ir sešus gadus izcīnījis uzvaras “Summer X-Games” sacensībās (1999., 2000., 2001., 2003., 2005., 2006.gadā), bet “Red Bull X-Fighters” posmā triumfējis tikai vienu reizi – 2004.gadā Madridē. “Red Bull X-Fighters” sacensībās Meksikā 2005.gadā “Suzuki” braucējs ierindojās 2.vietā, bet 2006.gadā martā fināla braucienā piedzīvoja kritienu, zaudējot cerības uz uzvaru un palika trešais.



Mets Rebo (Šveice, 24 gadi) ir Eiropas lielākā cerība, un pamatoti, kā viņš to pierādīja šī gada martā, uzvarot Red Bull X-Fighters Mehiko. 2005.gadā Mets no Šveices pārcēlās uz dzīvi Kalifornijā, kur treniņiespējas un laika apstākļi ir daudz pateicīgāki nekā Rebo dzimtajā pusē. Jau gada beigās par “Airmat” iesauktais šveicietis starptautiskajā FMX rangā pakāpās uz pirmo pozīciju, 2006.gada janvārī izcīnīja savu pirmo godalgu “X Games” ziemas versijā, bet martā tika atzīts par labāko “Red Bull X-Fighters” posmā Mehiko.



Neits Adams (ASV,22 gadi) – tiek uzskatīts par Pastranas un Rebo nopietnāko konkurenti sāncensi, kurš jau vairākas reizes ir pieveicis Pastranu un pagājušogad Madrides Las Ventas ringu atstāja kā uzvarētājs. Šo uzvaru vēl jo nozīmīgāku padara veids, kādā jaunais amerikānis to paveica. Adams 2004.gadā piedzīvoja smagu kritienu, kam sekoja četras operācijas un deviņu mēnešu piespiedu pārtraukums. Sportists pēc šādas klusēšanas lielajā apritē atgriezās “Las Ventas” arēnā un daudziem par pārsteigumu uzreiz svinēja uzvaru! Taču šis gads “The Destroyer” (“Iznīcinātājs”) nav bijis tik veiksmīgs. Mehiko Adams palika 7.vietā, bet vasaras “X Games” sacensībās augstākais sasniegums bija 4.vieta labākā mototrika kategorijā.

Tāpat Ronija Rennera (ASV, 29 gadi) vārds arī ir ierakstīts uzvarētāju sarakstā: viņš ir uzvarējis Red Bull X-Fighters Mehiko 2005. gadā. Andrē Villa (Norvēģija, 24 gadi), Frederiks Johansons (Zviedrija, 27 gadi), Denijs Torress (Spānija, 19 gadi) ir Eiropas FMX talanti, kas varētu mūs pārsteigt. Robijs Medisons (Austrālija, 25 gadi) un Eigo Sato (Japāna, 27 gadi), divi labākie Austrālijas un Āzijas frīstaileri.

Kā 10.braucējs tika uzaicināts 22 gadus vecs Libors Podmols no Čehijas, kurš pašlaik ieņem 3. vietu starptautiskās FMX federācijas reitingā. Podmols, kura tēvs ir bijis veiksmīgs enduro braucējs, ir izcila stila FMX lecējs.

Un visbeidzot, motobraucējs – rezervists Remijs Bizuā (Francija, 20 gadi), kurš gaidīs iespēju parādīt savu prasmi: ja kāds no sportistiem gūs traumu, Remijam tas nozīmēs lielāko izdevību viņa līdzšinējā karjerā.

Uzvarētājs tiks noskaidrots divās sacensību kārtās: pirmajā braucēji tiek sadalīti piecos pāros, balstoties uz iepriekšējā dienā veikto kvalifikācijas lēcienu rezultātiem. Šajā duelī 2 minūšu laikā motosportistam ir jāpierāda savs pārākums pār oponentu, jo tikai katra pāra uzvarētājs iekļūs sacensību finālā. Ja sportistam tas izdodas, otro reizi izbraucot arēnā taupīties vairs nav iemesla – ikvienam dalībniekam tiek dotas 3 minūtes, lai žūrijai pierādītu, ka tieši viņš ir Madridē meistarīgākais un drošsirdīgākais braucējs.

Kurš no šiem sportistiem uzvarēs, noteiks žūrija piecu cilvēku sastāvā, turklāt tiesnesim ir uzdevums novērtēt citu snieguma aspektu. Galvenais tiesnesis Endijs Bels vēros triku sarežģītību un tehnisko izpildījumu, bet otrais tiesnesis Džimmijs Verburgs vērtēs triku dažādību un trases izmantojumu. Subjektīvāk par braucēja sniegumu atzīmes liks pārējie trīs tiesneši. Džeremija Makgrāta uzdevums būs komentēt kopējo brauciena laikā gūto iespaidu, Adams Raga vērtēs sportista stilu un šova aspektu, bet Andželam Njeto pašam nekas nebūs jāizdomā. Šī tiesneša uzdevums būs pavisam vienkāršs – vērot publikas reakciju brauciena laikā.

Lai arī tiesnešu pienākumi ir skaidri sadalīti, viņu uzdevums nebūt nav vienkāršs. Frīstaila motokross ir viens no straujāk augošajiem sporta veidiem pasaulē. Motobraucēji gandrīz katrās sacīkstēs atklāj jaunus trikus un jau labi zināmu lēcienu nebijušas kombinācijas. Lēcieni, kas vēl pagājušogad tiktu uzskatīti par neiespējamiem, tagad ir iekļauti standarta programmā. Tāpēc tiesnešiem acis ir jātur plaši vaļā. Viņiem dažu sekunžu laikā ir jāspēj atpazīt jauni triki un jāmāk izvērtēt to izpildījums. Šī iemesla dēļ žūrijā ir iekļauti vairāki aktīvi motosportisti. Džerimijs Makgrāts 2006.gada “X-Games” sacensībās izcīnīja otro vietu, bet Adams Raga 2003.gadā uzvarēja pasaules čempionātā triālā telpās.

Sacensību pirmajā kārtā pēc katra dueļa uzvarētājs tiks noskaidrots pavisam vienkārši. Pēc katra pāra uzstāšanās abi sportisti nostāsies virsotnē un gaidīs, kad tiesneši paziņos rezultātus. Tiesneši viens pēc otra pacels gaisā plāksnīti, uz kura būs tā motobraucēja vārds, kuru viņš vēlas redzēt nākamajā kārtā. Motobraucējs, kurš būs ieguvis balsu vairākumu, finālā, bet otram motobraucējam sacensības būs beigušās.

Finālā katrs tiesnesis dalībnieka sniegumu novērtēs ar punktu summu no 1 līdz 20. Summējot piecu tiesnešu vērtējumu tiks iegūta katra braucēja atzīme, bet galējo rezultātu paziņo tikai apbalvošanas ceremonijas laikā. Ja vairāki braucēji nopelnīs vienādu atzīmi, izšķirošais būs galvenā tiesneša piešķirtais punktu skaits. Ja arī tas nepalīdzēs noskaidrot uzvarētāju, labāko sportistu noteiks galvenā tiesneša Endija Bela lēmums.

Vairāk par šīm sacensībām, kuras pēc divām nedēļām arī mēs varēsim vērot tiešraidē, var uzzināt oficiālajā mājas lapā http://www.redbullxfighters.com

 
Visi komentāri
 
210856. viesis 11.septembris 2006 8:21
0 0 Atbildēt

Baac ku smuki, man patiik vinju paargalviiba :)

Bet negribeetu buut viirs, ja mana sieviete ta dariitos....

Nav tak izsleegts, ka sievietes arii taa sprinjgjo :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti