Latvieši uzvar Dānijā un izstājas Čehijā

 
12.septembris 2006 0:02

Dānijā, Nīsumas trasē, aizvadīts Ziemeļeiropas (NEZ) rallijkrosa čempionāta trešais posms. Savukārt Čehijā, Pžērovas autodromā, notika Eiropas autokrosa čempionāta priekšpēdējais etaps.

Labāk latviešiem veicās Dānijā, kur Super 2000 kategorijā mūsējie izcīnīja dubultuzvaru. Pirmais finiša līniju šķērsoja Reinis Safonovs, bet otrais palika Kristaps Dambis. Arī čempionāta kopvērtējumā abi šie sportisti tagad kļuvuši par favorītiem, jo viņus šķir viens punkts par labu Dambim. Matemātika vienkārša – kurš ir labāks pēdējā posmā Igaunijā, tas arī čempions!

Fast 1600 kategorijā, izcīnot otro pozīciju, par zelta medaļnieku jau priekšlaicīgi kļuvis Jānis Aleksejevs, kurš Dānijas sacīkstē palika otrais aiz vietējā sportista Mortena Jespersena.

Divīzija 1 klasē Jānim Bogdanovičam trešā vieta aiz vietējā sportista Denisa Rēmera un lietuvieša Lina Norkus. Kopvērtējumā pirmais ir Norkus, bet tikai par punktu atpaliek Bogdanovičs. Viss izšķirsies Igaunijas posmā. Arī Open klasē Igaunijā noskaidrosim čempionu, jo somam Silvo Vītanena divu punktu attālumā pietuvojušies Igors Gabecs (4. vieta Dānijā) un Ilgonis Krūmiņš (6. vieta Dānijā).

Latvijas sportistiem neveiksmīgs izrādījās Eiropas autokrosa čempionāta priekšpēdējais posms Čehijā, Pžērovas trasē. Aldis Zēbergs finālbraucienā izrāvās vadībā, taču jau pirmajā aplī piedzīvoja auto tehnisku defektu, kā rezultātā viņa auto ietriecās trasi norobežojošajās barjerās un ventspilnieks bija spiests izstāties. Tehnika ir nopietni bojāta un ir apdraudēta arī Alda dalība Eiropas čempionāta pēdējā posmā Itālijā. Čempionāta kopvērtējumā ventspilnieks ir sestais ar tikai teorētiskām cerībām pacelties kādu vietu augstāk.

Divīzija 3A klasē septītais finālam kvalificējās Jānis Boks, tomēr jau trešajā aplī izstājās un tika klasificēts desmitais. Čempionāta kopvērtējumā Boks ir septītais, taču pēdējā posmā Itālijā nestartēs un, visticamāk, čempionātu beigs astotajā vai devītajā vietā. Otrs Latvijas sportists, kurš startēja Čehijā – Guntis Kļaviņš – izcīnīja 14. vietu un kopvērtējumā ir 19.

Latvijas Automobiļu federācijas
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti