«Balta» OCTA polišu cenas kopumā nepalielinās 7

 
15.septembris 2006 9:03

AAS „Balta” obligātās autovadītāju civiltiesiskās apdrošināšanas jeb OCTA polises cenas, sākot ar septembri, kopumā saglabāsies esošajā līmenī vai atsevišķās kategorijās – samazināsies.

OCTA cenas pieaugs tikai dažām noteiktām kategorijām, kas statistiski saistītas ar lielu risku.
„Līdz šim visām Latvijas apdrošināšanas kompānijām OCTA nav bijusi rentabla. Lai mazinātu zaudējumu lielumu šajā kategorijā, „Balta” ir segmentējusi apdrošināšanas portfeli. Tāpat kā līdz šim „Balta” OCTA apdrošināšanas prēmijas veidos gan no bāzes tarifa likmes, gan, ņemot vērā dažādus riska faktorus. Mēs esam rūpīgi izvērtējuši 40 dažādus Latvijā un citviet Eiropā sastopamos riska faktorus. No tiem 20 ir ņemti par pamatu turpmākai „Baltas” OCTA polišu prēmiju aprēķināšanai. Tie palīdz precīzi un kvalitatīvi noteikt un izvērtēt katra klienta iespējamo risku. Līdz ar to mēs varam autovadītājiem piedāvāt tādu polises cenu, kas ir maksimāli piemērota klienta situācijai. Kopumā lielākajai daļai klientu cenas saglabāsies esošajā līmenī vai samazināsies, bet nelielai daļai pieaugs,” teica „Baltas” valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Ļoti lielai daļai transportlīdzekļu īpašnieku „Baltas” prēmija ir samazinājusies - gan fiziskām, gan juridiskām personām - citiem samazinājums ir neliels, citiem ļoti nozīmīgs - pat par 20%. OCTA polišu cenas „Balta” samazinājusi lielākajai daļai privātpersonu un juridisko personu transportlīdzekļu īpašnieku Latvijas rajonos, mikroautobusu īpašniekiem, kas transporta līdzekli reģistrējuši ārpus Rīgas, kā arī kravas automobiļiem, kuru masa nepārsniedz 2 tonnas.

„Baltas” OCTA prēmijas galvenokārt ir palielinājušās tajās kategorijās, kas līdz šim bijušas statistiski saistītas ar lielu risku - gados jauniem transportlīdzekļu īpašniekiem, vecu transportlīdzekļu īpašniekiem un daļai kravas automobiļu. Kā līdz šim atsevišķi tiks izvērtēti autoparki, ņemot vērā to apdrošināšanas vēsturi.

„Samazināt OCTAS polises cenu autovadītāji var, neizraisot negadījumus un tādā veidā katru gadu nopelnot lielāku bonusu Vislatvijas Bonus-Malus sistēmā. Gribu atgādināt arī par Bonus-Malus klašu pārcelšanas iespējām. Visiem autoīpašniekiem ieteicams to izmantot, ja transportlīdzkļi ik pa brīdim ir mainīti (tas attiecas gan uz privātpersonām, gan komercsabiedrībām). Bonus - Malus klašu pārnešanu pirms polises izrakstīšanas veic pārdevējs, ja klients to pieprasa, uzrakstot rakstisku iesniegumu. Šī procedūra ir vienkārša un ātri īstenojama. Augstāks bonuss garantē vēl lielāku atlaidi,” teica „Baltas” OCTA risku parakstīšanas vecākā speciāliste Inga Bāliņa.

 
Visi komentāri
 
211291. viesis 15.septembris 2006 9:10
0 0 Atbildēt

Nav jau vairs kur kāpt, Baltai manuprāt jau tā ir lielākā cena, vismaz spriežot pēc kalkulatora...

211321. viesis 15.septembris 2006 10:04
0 0 Atbildēt

baltas interneta kalkulatoram bonus-malus ir galīgi pie kājas.

211359. viesis 15.septembris 2006 11:47
0 0 Atbildēt

Baltas OCTA kalkulators man sarēķīnāja 6 BM klasi, kaut gan faktiski man ir jau 14.

211399. viesis 15.septembris 2006 15:26
0 0 Atbildēt

Unikāls raksts

211406. viesis 15.septembris 2006 16:15
0 0 Atbildēt

BTA OCTA kalkulators man sarēķināja gandrīz 2x vairāk kā Baltas, nez kāpēc tā?

211457. viesis 18.septembris 2006 9:52
0 0 Atbildēt

BTA un Balta ir labi kantori. Sliktie ir Baltikums....

p.s. Baltikums paši ir slikti, bet nomelno labākās apdrošinātāju kompānijas, thats true!!

211489. viesis 18.septembris 2006 11:56
0 0 Atbildēt

balta ir tā kura sāka pukstūt ka jāceļ cenas ,ATPAKAĻGAITĀ

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti