Treks: Māris Trofimovičs uzvar Daugavpilī!

 
18.septembris 2006 10:32

Ar jēkabpilieša Māra Trofimoviča (Auto Līga) uzvaru beidzies Latvijas autotreka čempionāta piektais posms, kurš risinājās „Spīdveja Centra” stadionā Daugavpilī. Tādējādi Māris atjaunojis cerības uz 2006. gada Latvijas čempiona titulu.

Lai gan pirms sacīkstes šķita, ka šī gada Latvijas čempiona tituls izšķirsies Alda Kasparoviča (Optimus Racing Team) un Aivara Laipnieka (Latgale) divcīņā, abi sportisti sevi no uzvaras pretendentu loka izslēdza jau pirmajos braucienos. Sacensību pašā pirmajā braucienā sētu taranēja un smagi savu VW Golf sabojāja čempionāta līderis Aldis Kasparovičs. Lai gan sacīkšu turpinājumā Aldis vēl nopelnīja sešus ieskaites punktus, augstāk par astoto vietu kopvērtējumā viņš netika.



Vēl sliktāk klājās Aivaram Laipniekam. Lai gan savu pirmo braucienu viņš uzvarēja, otrajā, saduroties ar Kristapu Kasparoviču (Optimus Racing Team), Laipnieka VW Golf taranēja ar ūdeni pilnu mucu. Auto tika pamatīgi bojāts un pirmajā braucienā iegūtie trīs punkti izrādījās Aivaram vienīgie šajā sacīkstē. Rezultāts – 17. vieta sacīkšu beigās un zudušas cerības uz 2006. gada Latvijas čempiona titulu.

Finālam kvalificējās daugavpilietis Vladimirs Ribņikovs (autosporta klubs „Daugavpils”), cēsnieks Gints Bujāns (Intrac Latvija) un jēkabpilieši Māris Trofimovičs (Auto Līga) un Kaspars Skrūzmans (Intrac Latvija). Pirms izšķirošajiem braucieniem Ribņikovam un Bujānam bija pa 11, bet Trofimovičam un Skrūzmanam – pa 10 punktiem.

Pirmajā finālā, startējis no neizdevīgākās pozīcijas treka ārmalā, jau no pirmajiem metriem vadībā izrāvās Gints Bujāns, savu pozīciju neatdodot līdz pat finišam. Otrais ātrākais bija Māris Trofimovičs, bet trešais – Kaspars Skrūzmans. Otrajā finālbraucienā drāma risinājās jau pašā startā, kad starta sadursmē tika pamatīgi bojātas Vladimira Ribņikova un Ginta Bujāna automašīnas. Uz atkārtotu startu Ribņikovs nemaz nedevās, bet Bujāna Seat Ibiza bija pamatīgi bojāta stūres iekārta un reāli viņš vairs necīnījās par uzvaru. Uzvaru svinēja Māris Trofimovičs, kas nodrošināja jēkabpilietim triumfu arī Latvijas čempionāta 5. posma summā. Aiz braucienā palika Kaspars Skrūzmans, nodrošinot trešo vietu summā. Pat neskatoties uz izstāšanos pēdējā finālā, otrā labākā punktu summa palika Gintam Bujānam. Vladimirs Ribņikovam – ceturtā vieta.

Trofimoviča otrā uzvara šosezon (viņš uzvarējis abas sacīkstes Daugavpilī!) ļāvusi Mārim pacelties uz otro pozīciju čempionāta kopvērtējumā un pretendēt uz šī gada Latvijas čempiona titulu. Tas gan būs ļoti grūti paveicams uzdevums, jo pat pie nosacījuma, ka Trofimovičs pēdējā posmā uzvar, Kasparovičam pietiek ar sesto vietu, lai nodrošinātu savu otro čempiona titulu.

Arī komandu vērtējumā situācija kļuvusi interesantāka. Alda un Kristapa Kasaproviču „Optimus Racing Team” joprojām ir vadībā, tomēr otrā tagad ir Ginta Bujāna un Kaspara Skrūzmana „Intrac Latvija”, kas atjaunojusi cerības uz Latvijas čempiona titulu komandu vērtējumā. Uz trešo vietu nokritusi Leonarda Teņa un Aivara Laipnieka pārstāvētā „Latgale”.

Latvijas čempionāta 5. posma rezultāti

1. Māris Trofimovičs (Auto Līga, Jēkabpils, VW Golf) 15 punkti
2. Gints Bujāns (Intrac Latvija, Cēsis, VW Golf) 14 punkti
3. Kaspars Skrūzmans (Intrac Latvija, Jēkabpils, VW Golf) 13 punkti
4. Vladimirs Ribņikovs (Autosporta klubs Daugavpils, Daugavpils, VW Golf) 11 p.
5. Jolands Dišlers (Jēkabpils, VW Golf) 9 punkti
6. Kaspars Ģirģens (Krustpils, Jēkabpils, VW Golf) 8 punkti
7. Kristaps Kasparovičs (Optimus Racing, Jēkabpils, VW Golf) 7 punkti
8. Aldis Kasparovičs (Optimus Racing, Jēkabpils, VW Golf) 6 punkti
9. Vladimirs Calko (Weis Motorsport, Daugavpils, Opel Kadett) 6 punkti
10. Andris Lielais (Skrīveri, VW Golf) 6 punkti
11. Aigars Zadināns (Auto Līga, Jēkabpils, VW Golf) 5 punkti
12. Aldis Zadiņš (Jumprava, VW Golf) 5 punkti

Latvijas čempionāta kopvērtējums pēc piektā posma
1. Aldis Kasparovičs (Optimus Racing, Jēkabpils, VW Golf) 61 punkts
2. Māris Trofimovičs (Jēkabpils, VW Golf) 50 punkti
3. Aivars Laipnieks (Latgale, Rīga, VW Golf) 41 punkts
4. Gints Bujāns (Intrac Latvija, Cēsis, VW Golf/Seat Ibiza) 39 punkti
5. Kaspars Ģirģens (Krustpils, Jēkabpils, VW Golf) 31 punkts
6. Kaspars Skrūzmans (Intrac Latvija, Jēkabpils, VW Golf) 28 punkti
6. Vladimirs Ribņikovs (Autosporta klubs Daugavpils, Daugavpils, VW Golf) 28 p.
8. Aigars Zadināns (Jēkabpils, VW Golf) 27 punkti
9. Jolands Dišlers (Jēkabpils, VW Golf) 22 punkti
10. Kristaps Kasparovičs (Optimus Racing, Jēkabpils, VW Golf) 21 punkts
11. Jānis Ikers (Kuldīga, VW Scirocco) 18 punkti
12. Guntis Rupeiks (Saulkrasti, VW Golf) 15 punkti

Latvijas čempionāta kopvērtējums komandām
pēc piektā posma
1. Optimus Racing (Aldis Kasparovičs, Kristaps Kasparovičs) 82 punkti
2. Intrac Latvija (Kaspars Skrūzmans, Gints Bujāns) 67 punkti
3. Latgale (Leonards Tenis, Aivars Laipnieks) 49 punkti
4. Auto Līga (Māris Trofimovičs, Aigars Zadināns) 34 punkti
5. Krustpils (Kaspars Ģirģens, Aivars Ģirģens) 33 punkti
6. Autosporta klubs “Daugavpils” (Vladimirs Ribņikovs, Sergejs Blažēvičs) 28 punkti
7. Weis Motorsport (Vladimirs Calko, Stepans Calko) 26 punkti

Latvijas Automobiļu federācijas
treka komisijas preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti