Atjauno satiksmi pār Zunda kanāla estakādi 2

 
19.septembris 2006 0:06

Jau kopš piektdienas, 15. septembra, ir pilnībā atjaunota satiksme pār Zunda kanāla estakādi. Lai uzlabotu estakādes pār Zunda kanālu tehnisko stāvokli un paaugstinātu satiksmes drošību, kopš aprīļa tika veikta estakādes renovācija.

„Šobrīd ir pabeigti visi rekonstrukcijas darbi estakādes augšpusē, tāpēc autovadītāji turpmāk varēs šķērsot estakādi tāpat kā līdz tās renovācijas sākumam. Renovācijas darbi līdz oktobra vidum turpināsies tikai estakādes apakšpusē, kur turpināsies bojāto betona virsmu remontdarbi. Man ir prieks, ka satiksmi pār estakādi varam atjaunot pilnā apmērā jau šobrīd, jo remontdarbi ir veikti ātrāk nekā sākotnēji bija plānots,” norāda Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora vietnieks transporta būvju jautājumos Andris Binde.

Estakādes pār Zunda kanālu renovācijas darbu ietvaros ir atjaunoti estakādes balsti un citas bojātās dzelzsbetona konstrukcijas, ieklāts jauns brauktuves asfaltbetona segums, kā arī ierīkota jauna hidroizolācija, lai ūdens nepiekļūtu estakādes nesošajām konstrukcijām un tās nebojātu. Tāpat ir izbūvētas arī jaunas, ūdens necaurlaidīgas deformācijas šuves, atjaunots apgaismojums, atjaunotas metāla drošības barjeras, margas, ietvju konstrukcijas u.c.

Jau ziņots, ka estakāde pār Zunda kanālu bija sliktā tehniskā stāvoklī, un tās renovāciju bija nepieciešams veikt jau pirms vairākiem gadiem. Iepriekš līdzekļi renovācijas darbu veikšanai netika piešķirti. Tika veikta tikai brauktuves asfaltbetona seguma periodiskā atjaunošana. Šā gada pašvaldības budžetā tika piešķirts nepieciešamais finansējums Ls 1,8 miljonu apmērā renovācijas darbu veikšanai.

Pēc remontdarbu pabeigšanas šāda apjoma renovācija estakādei pār Zunda kanālu nebūs nepieciešama aptuveni divdesmit gadus, un autovadītāji turpmāk estakādi varēs šķērsot droši.
 
Visi komentāri
 
211579. viesis 19.septembris 2006 9:22
0 0 Atbildēt

Man tikai interesē, kad novāks "apstāties aizliegts" zīmes uz Balasta dambja..

211656. viesis 19.septembris 2006 18:24
0 0 Atbildēt

Salaiduma vietas ir ļoti slikti sataisītas, pārejot no jaunā uz veco asfalta segumu ir palēciens... Otra puse bija daudz labāk nostrādāta. Vienā vārdā - sasteigts remonts :(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti