Horeliks ātrākais Lietuvā, Sprūde kopvērtējumā

 
19.septembris 2006 9:07

Pagājušās nedēļas nogalē, Lietuvā, Kačerginas trasē notika NEZ autošosejas čempionāta 7. Posms.



B2000 klasē abos braucienos ātrākais bija Jānis Horeliks (JH Motorsports). Tas Horelikam ļāva izcīnīt trešo vietu NEZ autošosejas čempionātā (220 p.) un otro vietu Latvijas čempionātā (154 p.). Pirmo vietu NEZ čempionātā izcīnīja Igaunijas braucējs Raimo Kulli (234 p.), bet otrais sezonas kopvērtējumā Juris Sprūde (SRT) (223 p.), kurš šogad arī tika pie Latvijas čempiona titula (158 p.).

Sacensības Kačerginas viltīgajā trasē bija interesantas un ar asiem momentiem bagātas. Jau pirmajā braucienā atrs bija Horeliks, pērējiem pat nedodams iespēju apdraudēt viņa uzvaru. Ilgu laiku otrais bija Arnis Jurševskis, taču tehniska kļūme un Arnis pašā finišā bija spiests atdot otro vietu Jurim Sprūdem. Jāsaka, ka Jurševskim viņa mīļākā Baltijas trase tieši izrtādījās visneveiksmīgākā, jo pirms sacīkstes Arnim bija reālas iespējas uz NEZ čempiona titulu, taču tehniskās vainas dēļ izstāšanās un ceturtā vieta NEZ čempionāta kopvērtējumā. Otrā brauciena laikā igauņu braucējs Margus Pihlaks izraisīja lielu avāriju, kā dēļ braucienu pat pārtrauca... Atkal ātrākais bija Jānis Horeliks, otrais Kulli , trešais Sprūde.

J. Horeliks : “Patīkami, ka šajās sacīkstēs atkal dabuju izjust sacīkšu garšu un beidzot uzvarēt. Bijām uzlabojuši tehniku un “vecmāmiņa” bija ļoti ātra, kas deva iespēju uzvarēt abos braucienos. Un intriga par sezonas kopvērtējumu bija līdz part brauciena beigām. Žēl, ka neizdevās kopvērtējumā pakāpties vēl nedaudz augstāk! Te arī palika tie daži neiegūtie punktiņi sezonas garumā... Tagad gatavosimies uz Eiropas čempionātu, kurā varētu izmēģināt spēkus jau daudz nopietnākā konkurencē!”

1600 klasē abos braucienos uzvarēja lietuvietis Edvīns Filipavičus. Atis Veismanis izcīnīja otro vietu šajā posmā bet Lauris Vidžis piekto vietu 2 braucienu summā. Sezonas kopvērtējumā NEZ čempionātā pirmie lietuvieši – Mindaugs Nelibšis (194 p.), otrais Filipavičus, bet trešais mūsu Vidžis (186 p.), ceturtais Veismanis (104 p.)

Sezona vēl nav beigusies - Nacionālās klases braucējus vēl varēs vērot Biķernieku trasē 23. Septembrī, kad notiks SABI kausa izcīņas pēdējais posms.

B2000 klases braucējiem beidzamie starti būs Oktobra beigās, kad Portugālē, Ēštorilas trasē notiks Eiropas čempionāta sacensības un tajā plāno piedalīties varāki mūsu spēcīgākie braucēji.

www.srt.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti