LMT komandas sezonas noslēgums «Latvija 2006» 4

 
27.septembris 2006 23:45

Ar sacensībām „Latvija 2006” sezonu noslēgs viena no vadošajām mūsu valsts autorallija vienībām – „Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda”.

Uz sacīkšu startu izies jau tradicionālie komandas pamatsastāva dalībnieki Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons ar Mitsubishi Lancer Evo IX un Andis Neikšāns/Edgars Utāns ar Renault Clio, bet komandas trešā ekipāža šajās sacensībās būs Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs ar Renault Clio.

„Šī bija piespiedu maiņa, jo Artūra Priednieka/Jāņa Kirkovalda, kas parasti pilda komandas trešās ekipāžas pienākumus, automašīna Citroen Xsara Kit-Car pirms mēneša pārāk smagi cieta avārijā rallijā Lietuvā. Diemžēl līdz „Latvija 2006” laikam automobili savest kārtībā nebija iespējams. Tā kā mēs cīnāmies par uzvaru komandu vērtējumā, trešais braucējs ir ļoti nepieciešams un liels paldies Artim Štrausam, kurš piekrita mums palīdzēt!,” stāsta „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” treneris un menedžeris Pēteris Neikšāns.



Komandas pirmajai ekipāžai – Mārim Neikšānam/Mārim Jēkabsonam – šogad ir iespējas LMT un Siemens Latvijas rallija čempionātā izcīnīt arī otro vietu, lai gan pagaidām kopvērtējumā viņi ir ceturtie. No sīvākajiem sāncenšiem – Jāņa Vorobjova/Gunta Ervalda un Alda Pīlēna/Jāņa Beļakova – „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” duets atpaliek par četriem punktiem. „Sudraba medaļu izcīnīt būs ļoti grūti, bet tas nenozīmē, ka necentīsimies,” stāsta Māris Neikšāns. „Par bronzu gan gribētos pacīnīties. Tomēr jāņem vērā, ka ne tikai Vorobjovs un Pīlēns būs ļoti spēcīgi. Būs jāpacīnās, lai aiz sevis noturētu arī Aivja Egles, Viktora Ļebedeva un Ivara Caunes ekipāžas!”



Anda Neikšāna/Edgara Utāna ekipāžas mērķis ir skaidrs – viņiem šogad jākļūst par Latvijas čempioniem N3 klasē! Lai to izdarītu, Andim pietiks arī ar otro vietu, tomēr konkurence būs ļoti sīva – Dans Leščs/Jānis Vīksna un Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs joprojām var izcīnīt Latvijas čempionāta zelta godalgas, bet Kaspars Šimkus/Armands Šimkus noteikti vēlēsies atriebties konkurentiem par šogad piedzīvotajām neveiksmēm. Lai cik arī tas neticami izklausās, Andis Neikšāns vēl nekad nav kļuvis par Latvijas čempionu, lai gan divreiz (reizi autokrosā un šogad rallijā) bijis Baltijas kausa ieguvējs. „Ļoti vēlos izcīnīt savu pirmo čempiontitulu. Tas būs galvenais, nevis uzvara rallijā „Latvija 2006”,” stāsta Andis Neikšāns.

Arī komandu vērtējumā „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandai” ir iespējas izcīnīt zelta medaļas. Pagaidām oranžajiem ir nieka trīs punktu pārsvars pār „Skandi Auto rallija komandu”. Čempiona tituls pienāksies tieši kādai no minētajām divām vienībām.

Kopumā sportistiem būs jāveic 10 ātrumposmi 125,79 kilometru garumā. Pirmā ātrumposma sākums paredzēts sestdien pl. 20:03, finišs svētdien – pl. 18:15.

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis

 
Visi komentāri
 
212562. viesis 28.septembris 2006 13:01
0 0 Atbildēt

Kur var atrast rallija kartes, pa kuriem ceļiem tad īti brauks? AutoBild žurnālā nav.

212579. viesis 28.septembris 2006 18:29
0 0 Atbildēt

Santā skatījies?

212584. viesis 28.septembris 2006 20:07
0 0 Atbildēt

Nopērc žurnālu RALLY LV. Viņš 1,25Ls maksā

212603. viesis 29.septembris 2006 10:01
0 0 Atbildēt

to 212579. viesis

a tu muti nomazgāji?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti