Ivars Vasaraudzis uzvar rallijā «Latvija 2006» 10

 
2.oktobris 2006 18:25

Uzvarot visos 10 ātrumposmos, par LMT un Siemens Latvijas autorallija čempionāta pēdējā posma – rallija „Latvija 2006” uzvarētāju kļuvusi Ivara Vasaraudža/Valda Spredža ekipāža, kura startē ar Mitsubishi Lancer WRC automašīnu.





Lai gan sākotnēji tika gaidīta cīņa starp Vasaraudža Mitsubishi lancer WRC un Raimonda Kisiela/Gata Panava Ford Focus WRC, otrie jaunajai mašīnai adaptējās tikai pēdējos ātrumposmos un sacensības noslēdza sestajā vietā, piekāpjoties arī Jānim Vorobjovam/Guntim Ervaldam, Mārim Neikšānam/Mārim Jēkabsonam, Ivaram Caunem/Dainaram Dambergam un Slavam Popovam/Aivaram Jarvetam. Latvijas kausa izcīņas kopvērtējumā A Plus klasē jau pirms šīs sacīkstes uzvarētāja laurus bija nodrošinājuši Kisiels/Panavs, bet otro vietu izcīnīja Popovs/Jarvets. Finišējot ceturtie A Plus klasē un septītie absolūtajā vērtējumā, par bronzas medaļniekiem kļuva Matīss Mežaks/Miķelis Mežaks.





N4 klasē
risinājās intriģējoša cīņa sekunde sekundē starp Māri Neikšānu/Māri Jēkabsonu un Jāni Vorobjovu/Gunti Ervaldu. Pirmajos ātrumposmos ātrāks bija Neikšāns, taču Vorobjovs veica pretuzbrukumu un izšķirošo pārsvaru nodrošināja septītajā ātrumposmā, apsteidzot sīvāko sāncensi par desmit sekundēm un turpmākajā sacīkšu gaitā savu pārsvaru vēl vairāk nostiprinot. Finišā pirmais Vorobjovs, otrais (zaudējot 25 sekundes) Neikšāns, trešie Ivars Caune/Dainars Dambergs, ceturtie – Aldis Pīlēns/Jānis Beļakovs. Kopvērtējumā LMT un Siemens autorallija čempionātā jau pirms pēdējā posma titulu N4 klasē bija nodrošinājuši Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis, bet sudrabs un bronza attiecīgi Jānim Vorobjovam un Aldim Pīlēnam. Neikšānam līdz godalgai pietrūka viena punkta.



N3 klasē
dramatiski notikumi risinājās līdz sestajam ātrumposmam, pēc kura visus trīs medaļu pretendentus – Andi Neikšānu/Edgaru Utānu, Danu Lešču/Jāni Vīksnu un Arti Štrausu/Raimondu Tihonovu – šķīra nieka četras sekundes. Diemžēl septītajā ātrumposmā grāvī ieslīdēja Dana Lešča Honda Civic Type-R un līdz ar to Danam zuda visas cerības uz čempiontitulu. Pirmais trijnieks šajā rallijā – Štrauss, Neikšāns, Leščs.
Papildinājums: Pēc rallija „Latvija 2006” finiša par automašīnas neatbilstību tehniskajiem noteikumiem diskvalificēta otrās vietas ieguvēja N3 klasē – Anda Neikšāna/Edgara Utāna ekipāža. Līdz ar to par Siemens un LMT Latvijas autorallija čempionāta uzvarētājiem kļuvuši Dans Leščs/Jānis Vīksna.

Neikšāna/Utāna Renault Clio tiks diskvalificēts par automašīnas neatbilstību homologācijai, bet „Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” jau iesniegusi apelācijas pieteikumu. Tādējādi galējos Latvijas čempionāta rezultātus noskaidrosim tikai pēc apelācijas izskatīšanas.

Līdz ar to Siemens un LMT Latvijas autorallija čempionātā uzvaru izcīnījuši Dans Leščs/Jānis Vīksna, bet otrā vieta Artim Štrausam/Raimondam Tihonovam.



AR2000 klasē, startējot ar savu jauno auto Renault Clio, triumfēja Arvis Vecvagars/Ainārs Kalniņš, bet otrie palika Egils Īle/Māris Īle, trešajā vietā atstājot Raimondu Kronbergu/Gunti Citlavu. Latvijas kausa izcīņas kopvērtējumā pirmais Vecvagars, otrais Īle, trešie Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds.

Foto: Jānis Karašnieks (iauto.lv)

Rallija „Latvija 2006“ preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis
 
Visi komentāri
 
212715. viesis 2.oktobris 2006 19:14
0 0 Atbildēt

Informatiivs raksts, zinaams, bet toties bildes...bildes!!!

Biju , redzeeju, viedoklis ir ;)

N3 klases intriga interesanta, bet patiesa, domaju ka apelacija neko nedos... vispar N3 visforsak brauca Straus ar Tihanovu (Klusa Zvaigzne?)

212717. viesis 2.oktobris 2006 19:35
0 0 Atbildēt

Bils patiik bildes?

212718. viesis 2.oktobris 2006 19:54
0 0 Atbildēt

Bildes patiik, vismaz raksts ar bildeem, nevis tuksha reliize no Maartinja. Vai tad vinsh Tev taas suutiija, domaaju ka ne ;) Pashdarbiiiba! (apsveicama)

212719. viesis 2.oktobris 2006 19:59
0 0 Atbildēt

Prieks censties un bildeet, ja kaads noveertee...

212720. viesis 2.oktobris 2006 20:10
0 0 Atbildēt

Kaa tad, sorry, izlasot rakstu neiveeroju autoru ;)

Pec divam nedeljam gaidu fotoreportazju no Saaremaa ;)

212724. viesis 2.oktobris 2006 22:00
0 0 Atbildēt

Ceturtajā bildē izskatās, ka Vorobjovam bākugunis uz jumta! :D

212726. viesis 2.oktobris 2006 22:58
0 0 Atbildēt

Atceros laiku ,ka Vorobjovam bija gan bākuguns ,gan sirēna:)

212750. viesis 3.oktobris 2006 10:07
0 0 Atbildēt

to ibio

Diemzheel vinjsh to izdariija pirms liikuma... bet es staaveeju aiz... liidz ar to bildes diemzheel nav..

212864. viesis 3.oktobris 2006 22:02
0 0 Atbildēt

kas ir dops, ibio ?

213129. viesis 5.oktobris 2006 13:52
0 0 Atbildēt

:-) Dops ir tautā saukts ātrumposms.Ātrumposms ir slēgta trase kuru rallisti veic ar gāzi grīdā uz laiku.ātrumposma garums mēdz būt no 1 klilometra l;īdz pat 50 kilometriem pasaules čempionātos.30 kilometru dops skaitās ļoti garš.50 kilometru ļoti reti garš.Pārsvarā visi dopi mēdz būt ap 12 kilometriem.latvijas čempionmātā pārsvarā ir ap desmit dopiem.Pasaules čempionātā ap 20 dopiem.Dopu laiki summējas.Kuram summā vis mazākais laiks tas uzvarējis. :-)))

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti