Satiksmes drošības akcija «Drošs paliek Drošs»! 15

 
6.oktobris 2006 10:29

Jau no 2.oktobra sākusies šajā rudens/ziemas sezonā pirmā satiksmes drošības akcija. Akcijas ietvaros divas nedēļas līdz pat 14. oktobrim Statoil degvielas uzpildes stacijās (DUS) visā Latvijā autovadītāji bez maksas varēs pārbaudīt un noregulēt savu auto gaismas, kļūt par drošas braukšanas skolas audzēkņiem un apgūt degvielas taupīšanas noslēpumus.

Akciju organizē SIA “Latvija Statoil” un Autoklubs “LAMB” sadarbībā ar SIA “Drošas braukšanas skolu”.

Diennakts gaišajam laikam kļūstot īsākam, bet tumšajam – garākam, satiksmes negadījumos cietušo skaits atkal pieaug. Visvairāk auto avārijās bojā gājušo katru gadu ir tieši krēslas un tumsas laikā. Ar mērķi mazināt negadījumu skaitu rudens un ziemas tumšajā diennakts laikā, un balstoties uz iepriekšējos sešos gados uzkrātās pieredzes bāzes drošības akcijās “Redzi. Esi redzams.” un “Autogaismas-Kārtībā!”, veicot bezmaksas gaismu pārbaudi un regulēšanu gandrīz 25 tūkstošiem automašīnu, izstrādāta un sākas drošības akcija “Drošs paliek Drošs”.



Kamēr pieredzējuši auto palīdzības meistari veiks bezmaksas auto tuvo un tālo gaismu, bremžu, pagriezienu un atpakaļgaitas signāluguņu pārbaudi un regulēšanu, SIA “Drošas braukšanas skola” instruktori pašiem auto vadītājiem sniegs vērtīgus padomus, kā samazināt iespēju iekļūt ceļu satiksmes negadījumos un izvairīties no kritiskām situācijām. Tāpat apmācību programmas Statoil Eko Ceļš ietvaros katrs autovadītājs saņems instruktoru ieteikumus, kā braucot ieekonomēt līdz pat 40% degvielas.

“Drošas braukšanas skolas” apmācību direktors Artūrs Priednieks atgādina: “Lielākā daļa ceļu satiksmes negadījumu notiek, jo auto vadītājs pieļāvis kļūdu vai neprecīzi novērtējis situāciju. Tāpēc pirmais solis uz ceļu satiksmes negadījumu skaita samazināšanu pēc auto tehniskās sagatavošanas ir drošas braukšana pamatprincipu apguve.”

Gada tumšā sezona ir arī “aukstā sezona”, kas prasa noteiktu sagatavošanos. Tāpēc akcijas rīkotāji autovadītājiem iesaka 5 zelta principus:

1. Pārbaudi un noregulē gaismas!
2. Savlaicīgi nomaini riepas!
3. Ievēro drošas braukšanas pamatprincipus! Vēro, laikus paredzi notikumus un rīkojies!
4. Nomaini auto tehniskos šķidrumus!
5. Pārliecinies, ka Tavs degvielas tirgotājs pārdod sezonai atbilstošu degvielu, sāc lietot to savlaicīgi un dari to regulāri!

Izmantot akcijas “Drošs paliek Drošs” piedāvāto auto vadītāji varēs 15 Statoil DUS Rīgā un 10 Statoil DUS citās Latvijas pilsētās – Daugavpilī, Madonā, Jēkabpilī, Valmierā, Jelgavā, Tukumā, Ventspilī, Saldū, Liepājā un Talsos. Sīkāka informācija būs pieejama Statoil DUS.

 
Visi komentāri
 
213197. viesis 6.oktobris 2006 10:38
0 0 Atbildēt

«Drošs paliek Drošs» - tipa visiem jalieto gandonus:)

213211. viesis 6.oktobris 2006 14:44
0 0 Atbildēt

Visekonomiskākā braukšana ir tad, kad nebrauc un nepildās Statoilā! :0 Es tā daru jau 5 gadus un esmu ieekonomejies ne vienu tūkstoti Ls vien. Un oponentiem, kuri saka, ka kas tad nu tur -pāris santīmu dārgak, bet jūs parēķiniet cik litrus jūs neielejat un cik par tiem neuzpilditajiem litriem butu varējuši vēl nobraukt! Tad ir mute ciet uzreiz! :0

213212. viesis 6.oktobris 2006 14:57
0 0 Atbildēt

Statoil tomēr ir un būs vienmēr pa ceļam:)

213214. viesis 6.oktobris 2006 15:13
0 0 Atbildēt

213211. viesi

Par kādiem tūkstošiem Tu runā? Tāds kapeikupisējs kā Tu var tikai par santīmiem runāt, maksimums par latiem.

Ja runā nopietni, tad ar Statoil degvielu var nobraukt vairāk nekā ar Nestes. Esmu vairākas reizes par to pārliecinājies. Tā kā rezultātā tas pats vien sanāk.

213216. viesis 6.oktobris 2006 15:24
0 0 Atbildēt

213211 viesim ir taisnība. 213214. viesis - parēķini pats, cik pildot pilnu bāku (60L) Tu zaudē litrus pildoties Statoilā par piem. 0.6Ls/l vai citur, piemēram Trestā par 0.57Ls/l ! Izrēķināji?Citreiz starpība ir pat līdz 5 santikiem par litru! Un tagad paskaiti, cik km tu varēji vēl nobraukt, bet nenobrauci!

Ja mans autiņs vidēji ēd 10L/100km, tad es ar 1L varu vēl nobraukt vismaz 10-12 km. Un nav runa par santīmpišanu-normāli cilvēki visur pasaulē ekonomē. Būtu mazāk tādu kā Tu, bet vairāk kā es, tāds monstrs kā Statoils varētu tirgot tikai savus burgerus no Lvijas varētu aizvākties vai būtu spiests nolaist cenas. kaut cik normalas firmas, kurām ir darba autiņi jau sen ir atteikusies no Statoila pakalpojumiem, jo ar visām viņu atlaidēm, tas ir dārgi! Un kamēr to tupā Rubeza nesapratīs, tikmēr klientu skaits viņas tankiem samazināsies!

213217. viesis 6.oktobris 2006 15:35
0 0 Atbildēt

213216. viesi

Skaidrs ka ir jāekonomē, un es to arī daru. Neesmu tik bagāts, lai maksātu dubultīgi. Un cik bieži Tu remontē savu dzinēju lejot bākā visādus sūdus no Tresta?

Es jau rakstīju, ka ar tāda paša daudzuma Nestes degvielu var nobraukt mazāk kilometru, jo tā nav tik kvalitatīva un tiek vairāk patērēta. Tāpēc tas pats vien sanāk - vai Statoil vai Neste. Bet par trestu nemaz dzirdēt negribu!

213218. viesis 6.oktobris 2006 15:43
0 0 Atbildēt

Gan jau ka ij statoils, ij neste peerk no mazeikjiem vai novopolockas;) katrs kaut ko pielej klaat, un reklamee kaa dizhi savu...:D:D:D

P.S lielaakaa dalja LV DUS barojas no nosauktajaam 2 fabrikaam.Lukoils kaut ko savu tirgoja.Statoils 98 laikam ka origjinaalo tikai...

213219. viesis 6.oktobris 2006 15:54
0 0 Atbildēt

Nu vechi ņemas te.

Es ar parasti lejos bez izņēmumiem praktiski visos Latvijas tankos. Un jau tā vismaz gadus 10.

Tiesa gan, mašīnas ir dažādas pa šo laiku bijušas.

Bet nekad nav bijušas problēmas dēļ degvielas.

Ko lai saka?

Vismaz reizi gadā ir jānomaina degvielas filtrs.

Tas butu viss.

Par patēriņu dažādību varu pateikt vienīgi to, ka tas reizēm ir lielāks gan no DUS Liepiņa bendžas, reizēm arī no Tresta un arī no Statoila.

Viss atkarīgs no tā, kāda partija ir patrāpijusies.

Tam pašam statoilam sūdi ir bijuši un ne reizi vien, kad ziemā aizsalst "neaizsalstošais" arktiskais dīzelis vai 95e tvertnē ir piegāzta soļarka.

213221. viesis 6.oktobris 2006 17:00
0 0 Atbildēt

NESTEI un STATOIL viens naftas terminaals,par kaadiem DAZAADIEM benziiniem runaajam :D:D:D

ir braukts ar vienu un otru,pateerinjaa NEKAADAS STARPIIBAS !

oponents drosji ka ar nesti ir vilcis pa pilseetu un statoil pa soseju... un RE NESTE ir SLIKTAA :D:D:D

213222. viesis 6.oktobris 2006 17:10
0 0 Atbildēt

profesors aķīts ar būs?

213229. viesis 6.oktobris 2006 17:33
0 0 Atbildēt

213219. viesis 06.10.2006 15:54

Bet nekad nav bijušas problēmas dēļ degvielas.

Tam pašam statoilam sūdi ir bijuši un ne reizi vien, kad ziemā aizsalst "neaizsalstošais" arktiskais dīzelis vai 95e tvertnē ir piegāzta soļarka.

Un tās nav problēmas?

213235. viesis 6.oktobris 2006 21:38
0 0 Atbildēt

Vispār nepatīk man tas statoils, bet jāatzīst ka liet tajā pašā trestā nav jēgas.

Rēķinam: Statoilā degviela dārgāka par 2 sant/l

paterins videjais man ir 7,5l/100km

tātad 15 sant. uz 100km jeb 15Ls uz Ellas mainu,jeb 45Ls gadaa.

Es katru reizi pildot degvielu meeru pateerinu(ar baakas metodi).Un taa kā braukāju visu laiku pa tiem pašiem celiem ar vienaadu brauksanas stilu- var izvilkt secinaajumus.

Ekonomiskums degvielai

1.Statoil

2.Dinaz

3.Lukoil

4.trest-visneekonomiskakais.

Jāsaka gan kia atšķirība patērinā nav liela, tacu fakts paliek fakts-vislabaakie ekonomiskuma raditaji ir Staoil degvielai-vissliktaakie trestam

213236. viesis 6.oktobris 2006 21:54
0 0 Atbildēt

Pagaashruden biju piebraucis mola pazemes stavieta, kur LAMB bija uzstadijis lukturu augstuma paarbaudes ieriici.

Man skita ka bija pa augstu. Meistars pajautaja vai man ir no salona augstuma regulesanas sledzis, ha xenonam???? Paraadiet mankaut vienu modeli!

Shis paluureeja un nonjurdeeja viss ir OK. taa arii visu ziemu nobraucu, lai gan tiktiesham man pasham skita pa augstu....

Maijaa, TA mani izcakareeja, lukturi par augstu. nu pashi tie nepaceelas pa pusgadu :D

P.S. Iespeejams ka meistaram bija bail kjimereetioes, jo zem haubes, pie lukturiu regulaatoriem dailjojas briidinaajuma uzliimes par augstspriegumu :)

213237. viesis 6.oktobris 2006 21:55
0 0 Atbildēt

Sorry, biju t/c MOla DAUDZSTAVU stavietaa... ;)

213238. viesis 6.oktobris 2006 22:16
0 0 Atbildēt

Pagaišo vasaru autiņam noregulēja uguņus Talsu Statoilā,tie bija itkā par zemu šmējie pagrieza uz aukšu, nākošaja dienā aizpraucu uz TA .Viss bija oK izņemot tuvie uguņijo tie bija pa agstu, ta jautājums ko tad viņi tur ragulē?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti