Rallijreida sezonas izskaņā karuseļrallijs Luksti 2006

 
6.oktobris 2006 10:33

Sestdien, 7. augustā Alūksnes rajona Trapenē tiks aizvadīts 2006. gada sezonas pēdējais, astotais Latvijas rallijreidu čempionāta posms „Luksti 2006”.

Uzvarētāji absolūtajā vērtējumā un T1 ieskaites grupā noskaidrojās jau iepriekšējā posmā „Sēlija Super”, taču atklāts ir jautājums, kas čempionu titulus izcīnīs sportiskās spriedzes ziņā interesantākajā N1 grupā.

Iepriekšējos septiņos čempionāta posmos lielāko punktu summu ir sakrājis alūksnietis Raivis Zeltiņš (Venta Kross), kurš šogad startējis ar vairākiem stūrmaņiem. Par sešiem punktiem no līdera atpaliek Guntars Laugalis/Māris Deklaus (Liepājas rallija komanda), bet vēl par diviem punktiem mazāk ir Jānim Auziņam/Jānim Ļūmanim (RE Autoklubs). Maz ticams, ka cīņā par čempionu titulu spēs iesaistīties vēl kāda ekipāža. Savukārt par vietu sezonas medaļnieku trijniekā vēl var pacīnīties Andris Feldmanis/Rolands Slavinskis un veiksmes gadījumā arī šīs sezonas rallijreidu debitanti Aldis Vilcāns/Māris Masteiko. Jāpiebilst, ka faktiski visi N1 grupas dalībnieki startē ar „Mitsubishi Pajero” automobiļiem.

Līdzšinējos posmos Raivja Zeltiņa kontā ir trīs uzvaras, Guntars Laugalis/Māris Deklaus ir triumfējuši divreiz, bet pa vienai uzvarai izcīnīt ir izdevies Jānim Auziņam/ Jānim Ļūmanim un Aldim Vilcānam/Mārim Masteiko. Par uzvaru karuseļrallija posmā uzvarētāji saņems 10 punktus, bet otrās un trešās vietas ieguvēji attiecīgi 8 un 6 punktus. Tas nozīmē, ka drošu čempiona titulu Raivis Zeltiņš var nodrošināt tikai apsteidzot tuvāko konkurentu Laugaļa/Deklausa ekipāžu, bet Auziņa/Ļūmaņa izredzes uz galveno balvu vairāk ir tīri teorētiskas, nekā reālas.

Patīkami, ka sacensībās piedalīties nav atteicies jau absolūtā čempiona titulu nodrošinājušie T1 grupas braucēji Jānis Naglis/Agris Pētersons (RE Autoklubs), kā arī Igors Skoks/Agris Piķis (Venta Kross), kuriem izšķiras vienīgi vieta absolūtajā vērtējumā. Uz otro un trešo vietu pretendē virkne gan T1, gan N1 ekipāžas. Pirms pēdējā posma vienu punktu priekšā konkurentiem ir Raivis Zeltiņš, aiz kura seko Skoks/Piķis, bet uz vietu trijniekā pretendē arī Laugalis/Deklaus (-2,5 punkti no Zeltiņa) un arī Auziņš/Ļūmanis (-5,5 punkti). Pilnīgi viss vēl nav pateikts arī komandu cīņa. Pašlaik pirmajā vietā ar 120 punktiem ir „RE Autoklubs”, kam seko „Venta Kross” ar 104,5 punktiem un „Liepājas rallija komanda” ar 95 punktiem.

Karuseļralliju „Luksti” interesantāku padarīs baltkrievu pilota Sergeja Škeļa (Rally Raid Team Belarus) līdzdalība. Atgādināšu, ka Škeļs vasarā iegādājās „OSCar” automobili un izcīnīja otro vietu starptautiskajā rallijreidā „Belarus Baja”. Interesanti, ka baltkrievu sportistam asistēs iepriekšējais Jāņa Nagļa stūrmanis Aleksandrs Innus. Pēdējā Latvijas čempionāta posmā startēs arī Krievijas kausa izcīņas un čempionāta dalībnieks Arnis Punka ar stūrmani Raimondu Rumbu (Punkcar Racing).

Sacensību svinīgā atklāšana atpūtas bāzē „Luksti” (Vidzemes šosejas 162. kilometrā pagrieziens Līzespasts – Trapene 12 km un tālāk sekot norādēm) notiks pulksten 11.00, bet pirmā brauciena starts nolikts uz pulksten 11.30. Kopumā automobiļu grupā tiks aizvadīti trīs braucieni, kuru summā arī noskaidrosies uzvarētāji. Pirms dažiem gadiem vēl aktīvas sporta gaitas piekopušais Austris Gailis, kurš pērn „Lukstos” izveidoja interesantu apvidus autotrasi un pievērsās sacensību rīkošanai, ir centies, lai papildus džipiem piesaistītu arī kvadrociklu (ATV) braucējus. Ja šī iniciatīva būs devusi rezultātus, pārtraukumos starp automobiļiem notiks sacensības ATV dalībniekiem. ATV grupā par karuseļrallija „Luksti” dalībnieku var kļūt jebkura fiziska persona, kuras rīcībā ir kvadrocikls un braucēja ekipējums, kā arī veselības apdrošināšanas polise.

Ainārs Zariņš,
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti