Rallijreida čempioni Zeltiņš un Deklaus 1

 
9.oktobris 2006 9:44

7. augustā tika aizvadīts 2006. gada sezonas pēdējais, astotais Latvijas rallijreidu čempionāta posms „Luksti”, kas Alūksnes rajona Trapenē notika ar Baltkrievijas komandas Rally Raid Team Belarus līdzdalību.



Čempionāta izskaņa N1 ieskaites grupā izvērtās visnotaļ dramatiska, jo kopvērtējuma līderi Raivi Zeltiņu pāri ar stūrmani Daini Zeltiņu piemeklēja tehniskas problēmas un tik ļoti nepieciešamo uzvaru guva tuvākie sāncenši Guntars Laugalis un Māris Deklaus.

Alūksniešus Raivi Zeltiņu/Daini Zeltiņu (Venta Kross) auto stūres pirksta lūzums no cīņas par uzvaru posmā izsita jau pirmajā braucienā. Neatbildēts palika vien jautājums, kā sacensību turpinājumā veiksies sīvākajiem konkurentiem Guntaram Laugalim/Mārim Deklausam (Liepājas rallija komanda), kuri iepriekšējo posmu summā atpalika par sešiem punktiem.

Pirmo braucienu savā labā noslēdza T1 grupas ekipāžas Igors Skoks/Agris Piķis (Venta Kross) un Jānis Naglis/Jānis Naglis-juniors (RE Autoklubs), bet trešo vietu ieņēma ātrākie N1 braucēji Jānis Auziņš/Jānis Ļūmanis (RE Autoklubs). Laugalis/Deklaus palika tikai ceturtie, taču noteicošais karuseļrallijā ir katrā braucienā nobraukto apļu skaits. Līderu četrinieks un vēl piecas ekipāžas veica sešus apļus.

Otrajā braucienā lietus dēļ trase bija kļuvusi smagāka. Igora Skoka OSCar sākās problēmas ar sajūgu, un viņš nebija konkurents ne Jāņa Nagļa vadītajam Mitsubishi Pajero, ne ātrākajiem N1 grupas pilotiem. Otro rezultātu sasniedza Jānis Auziņš, atkal atstājot aiz muguras Guntaru Laugali. Raivis Zeltiņš, startējot no neizdevīgas pozīcijas, spēja sasniegt ceturto laiku, taču veica par vien apli mazāk, nekā līderu trio. Tikmēr Valērijs Lukašenoks/Agris Jansons un Andris Gailis/Nikolajs Maestrovičs attiecīgi otrajā un trešajā aplī piedzīvoja avārijas. Raivim un Dainim Zeltiņiem bija izdevīgi, ja N1 grupā uzvaru nosargātu Jānis Ļūmanis/Jānis Auziņš.

Taču jau izšķirošā trešā brauciena sākumā Jāņa Auziņa Pajero tika pārsista riepa. Ātrākais sākumā bija Igors Skoks, bet nākamajos apļos tomēr izpaudās Jāņa Nagļa pārsvars. Raivis Zeltiņš šoreiz izrādījās ātrākais no N1 grupas, bet aiz viņa ierindojās Andris Gailis un tikai tad sekoja Guntars Laugalis un Jānis Auziņš. Turklāt hronometrāža fiksēja, ka Auziņam pietrūka mazāk nekā sekunde, lai iebrauktu vēl vienā aplī, un viņš zaudēja cīņā par otro uzvaru sezonā N1 grupā.

Trīs braucienu summā karuseļrallijā „Luksti 2006” uzvarēja Jānis Naglis/Jānis Naglis-juniors (T1), otro vietu ieguva Guntars Laugulis/Māris Deklaus (N1), bet trešo Igors Skoks/Agris Piķis (T1).
Tālākajās vietās ierindojās Jānis Auziņš/Jānis Ļūmanis (N1) un Ivans Bergmanis/Vladislavs Bergmanis (N1). Trešo vietu T1 grupā ieņēma Romans Jermolajevs/Dmitrijs Aņikins.
Rezultātā N1 grupā (vērtēšana ir atsevišķa pilotu un stūrmaņu ieskaitē) Raivim Zeltiņam un Guntaram Laugalim bija vienāda punktu summa. Čempiona noskaidrošanai svaru kausos nācās likt uzvaras un nākamās čempionāta gaitā ieņemtās vietas. Abiem pilotiem bija pa trim uzvarām un čempiona titulu par labu Raivim Zeltiņam izšķīra viena otrā vieta, bet Guntaram Laugalim otro vietu tā arī nebija paveicies izcīnīt ne reizi. Čempionāta bronzas medaļa tiks pasniegta Jānim Auziņam. Stūrmaņu ieskaitē par čempionu kļuva Māris Deklaus, bet sudraba un bronzas godalgas saņems attiecīgi Jānis Ļūmanis un Dainis Zeltiņš.

Latvijas čempiona tituli apvienotajā T1, R un N grupā šogad netiks piešķirti, jo vairākos čempionāta posmos šinī grupā nestartēja Nolikumā paredzētais dalībnieku skaits. Par čempionāta uzvarētāju absolūtajā vērtējumā pilotiem kļuva Jānis Naglis, bet stūrmaņu ieskaitē Agris Piķis. Komandu vērtējumā pārliecinošu uzvaru svinēja RE Autoklubs.

Ainārs Zariņš,
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs

 
Visi komentāri
 
213450. viesis 9.oktobris 2006 19:24
0 0 Atbildēt

Intervija ar Māri Neikšānu - www.spotnet.lv/index.php?opt...&id=69&count=0

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti