(!) Autolīzings: pērkam lietotu auto 45

 
26.oktobris 2006 10:00

Ja pircējs izvēlas pirkt lietotu automašīnu, tad arī šajā gadījumā viņam nav jāraizējas, kur uzreiz ņemt vajadzīgo summu. Kopš gada sākuma Hansa Līzings dod iespēju iegādāties auto, kas ražoti pēc 1989. gada, turklāt atkarībā no izlaiduma gada līzinga termiņš lietotajiem spēkratiem ir pagarināts līdz pat sešiem gadiem.

Šoreiz dodamies uz Tukuma pusi, kur pilsētas pievārtē atrodas lietoto automašīnu tirdzniecības laukums NP auto. Artis dzirdējis labas atsauksmes par šo autoplaci, turklāt zina, ka tam ir sadarbības līgums ar Hansa Līzingu, tātad noformēšanas procedūra būs ātrāka nekā citviet. Tā arī ir, jo mašīnas iegāde Artim aizņem tikai četras stundas – ap plkst. 10 viņš ierodas laukumā un jau plkst. 14.00 izbrauc no tā ar nopirkto mašīnu.



Automašīnas izvēle

Autoplacis piedāvā plašu lietoto auto klāstu, un, saimniekam palīdzot, Artis drīz vien atrod 1992. gada izlaiduma Audi 100, kura cena ir 3 000 eiro.



Auto vērtējums un līzinga pieteikums - turpat uz vietas


Automašīnas vērtējumu var veikt pie Hansa Līzings akceptētiem vērtētājiem un auto marku pārstāvjiem, Ārrīgā auto vērtējumu var veikt Hansabankasfiliālēs, ja auto vērtība ir līdz Ls 7000.
Tā kā NP auto ir Hansa Līzings oficiāls sadarbības partneris, automašīna nav jāvērtē, jo summa jau ir savstarpēji saskaņota. Tas savukārt pamatīgi ieekonomē laiku – Artim nebūs jābrauc uz Hansabankas filiāli, jāfotografē tur automašīna, jāgaida vērtējums utt., jo viss tiek nokārtots turpat auto tirdzniecības vietā. Turpat tiek aizpildīta arī līzinga pieteikuma veidlapa, ko NP auto saimnieks pa faksu nosūta uz Hansabankas filiāli Tukumā.



Tagad - uz banku


Maksimālais līzinga periods lietotiem auto - 6 gadi, finansējamā summa - sākot no Ls 500, pirmā iemaksa - 10%.
Pēc apstiprinājuma zvana saņemšanas Artis ar tehniskās pases kopiju un pasi dodas uz Hansabankas Tukuma filiāli. Tā kā Artim ir algas konts Hansabankā, kurā tiek ieskaitīti ikmēneša ienākumi, darba devēja izziņa par algu nav vajadzīga.

Finanšu līzings nozīmē, ka līzinga periodā ar ikmēneša maksājumiem Jūs pamazām sedzat visu automašīnas vērtību un pēc tam kļūstat par tās īpašnieku.



Līguma parakstīšana


Nepieciešamie dokumenti - pase, darba vietas izziņa (nav jāiesniedz, ja ienākumi tiek pārskaitīti uz Hansabanku), auto vērtējums (nav nepieciešamas, ja auto pārdevējs ir Hansa Līzings sadarbības partneris).
Sagatavotais līzinga līgums tiek parakstīts, un klients veic pirmos maksājumus – maksu par dokumentu noformēšanu un pirmo iemaksu par automašīnu. Artim pirmā iemaksa par Audi ir Ls 150. Tā kā Arta mašīna ražota 1992. gadā, maksimālais līzinga termiņš ir četri gadi.




Pārreģistrācija CSDD

Tagad var doties uz Tukuma CSDD, kur nopirktā automašīna tiek pārreģistrēta uz Hansa Līzings vārda.



Atslēgu saņemšana

Un nu atpakaļ uz autoplaci, kur jau gaida saimnieka sarūpētais šampanietis un, protams, mašīnas atslēgas. Lai labi ripo!



Lietoto Auto TOP 5
1. Audi
2. VW
3. Opel
4. Toyota
5. BMW
TOP1: Audi 100, 1992 g.
Dzinēja tilpums (cm3): 2,3 benzīns/gāze
Pārnesuma kārba: manuālā
Finanšu līzings:
Iegādes cena – Ls 2108
Termiņš – 48 mēneši
Pirmā iemaksa – 7,12% jeb Ls 150 (Artis izvēlējās veikt pirmo iemaksu Ls 150 apmērā, kaut gan pirmajai iemaksai pietiek ar 5% no kopējās summas, jo Artis ir Hansabankas klients), + līguma atlīdzība 1,5%, min. Ls 50
Finansējamā summa – Ls 1958
Procentu likme – 13%
Ikmēneša maksājums: Ls 52,53

Tops veidots, pamatojoties uz Hansa Līzinga finansēto auto skaitu 2006. gada pirmajā pusgadā.

Apmaksāts reklāmraksts
 
45 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
215357. viesis 25.oktobris 2006 12:48
1 1 Atbildēt

1992. gada izlaiduma Audi 100, kura cena ir 3 000 eiro.

Artis ir iemaksājis jau 150 + 50 Ls = 280 EUR

ikmēneša 52Ls = 75EUR x 48mēn = 3600 EUR

Tātad Artis uz līzinga izmaksāšanas brīdi būs iegādājies īpašumā 18!! gadus vecu Audi par gandrīz 4000 EUR Lieliski! :D

Apskatamies reklāma - mēs jau šodien varam nopirkt 18 gadus vecu audi par 1000 eur, kāpēc maksāt 4000 eur?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti