Lidostās jauna bagāžas pārvadāšanas kārtība 10

 
3.novembris 2006 10:23

Sākot no 6. novembra, visās Eiropas Savienības lidostās stāsies spēkā jauna bagāžas pārvadāšanas regula, kas noteiks vienādus noteikumus šķidrumu, želeju un pastu pārvadāšanai rokas bagāžā visās Eiropas Savienības lidostās.

Lai unificētu valstu atšķirīgos noteikumus attiecībā uz šķidrumu, želeju un pastu pārvadāšanu, turpmāk ierobežojumi tiks attiecināti uz visām Eiropas lidostām vienādi. Savā rokas bagāžā pasažieri turpmāk drīkstēs ievietot:

· Vienu caurspīdīgu, atveramu plastikāta maisiņu, kurā iepakoti visi līdzi paņemtie šķidrumi, želejas un pastas, kas kopsummā nepārsniegs 1 l tilpumu. Maisiņš nedrīkst pārsniegt 20 x 20 cm izmērus.
· Katrs šķidruma, želejas vai pastas iepakojums nedrīkst pārsniegt 100 ml (3,5fl.oz) tilpumu.
· Plastikāta maisiņš jānodod pārbaude atsevišķi, izņemts no rokas bagāžas

Šobrīd lidmašīnas salonā ir atļauts ienest vienu rokas bagāžas vienību, kas nepārsniedz 56cm x 45cm x 25cm izmērus.

Visu aktuālāko informāciju par bagāžas pārvadāšanas noteikumiem pasažieri var saņemt BA mājas lapā ba.com pirms izlidošanas, piemēram, veicot pašreģistrāciju vai pārbaudot savu rezervāciju un ceļojuma maršrutu.

British Airways Rīgas lidostā informēs savus pasažierus arī tieši pirms izlidošanas, atgādinot atļauto šķidrumu, gēlu un citu aizliegto vai ierobežoto priekšmetu vai vielu pārvadāšanas noteikumus pie lidojuma reģistrācijas. Turpat pasažieri arī varēs saņemt caurspīdīgus atveramus plastikāta maisiņus, kuros atļautie priekšmeti jāievieto.

British Airways iesaka pasažieriem pirms katra lidojuma pārbaudīt aktuālo informāciju par pārvadājamās bagāžas noteikumiem ba.com mājas lapā, kā arī savlaicīgi rūpīgi pārdomāt līdzi ņemamās bagāžas saturu un apjomu, iepakojot visus šķidrumus, želejas un pastas atsevišķā maisiņā, lai atvieglotu un paātrinātu bagāžas nodošanas un drošības kontroles procedūras pirms izlidošanas. Drošības pārbaudes procedūras lidostā prasa arī atsevišķu datora un citu elektronisko ierīču skanēšanu, kā arī aku, mēteļu, jostu un kabatu satura atsevišķu skenēšanu.

 
Visi komentāri
 
216384. viesis 3.novembris 2006 11:27
0 0 Atbildēt

un kaa ar iegaadaato 0.7l whiskiju lidostas "tax free" veikalaa??? arii nevar uz klaaja ienest???

216395. viesis 3.novembris 2006 12:15
0 0 Atbildēt

nu ta ka mantas parbauda pirms tax free zonas, tad jau laikam tur iepirktais bus ok.

216401. viesis 3.novembris 2006 12:30
0 0 Atbildēt

Paranoiskie BA izvazaajushi savas stulbiibas jau pa visu ESSR. Driiz lidosim kaili, ar roku/kaaju dzelzhiem fixeeti kreeslaa visu lidojuma laiku. Atvainojamies par sagaadaatajaam neertiibaam - muusu security peec Amsterdamas reisa nosapnjoja, ka no zobu pastas un miizaliem var uztaisiit BOOOM!!

216412. viesis 3.novembris 2006 12:51
0 0 Atbildēt

Nu ko,jūtat,kā amerikāņi pārņem kontroli?

216415. viesis 3.novembris 2006 13:03
0 0 Atbildēt

SuperZigi - no kuras mucas tu esi izlidis? Ryan un Easy taisas sudzet tiesa britu valdibu par raditajiem zaudejumiem. Protams, ka BA, kas nav aviokompanija, bet britu valdibas naudas atmazgasanas organizacija ir savadakas domas.

216416. viesis 3.novembris 2006 13:12
0 0 Atbildēt

Uz USA ir (bija) dubultā kontrole. Agrāk bija tikai džekiem, tagad laikam visiem. Un lidostās UK Stansted (kur lido Ryan) ir paziņojumi par to ka pēc kontroles / tax free zonā var stiep visu uz ļoteni. Bet tas bija pagājušo nedēļ, taga varbūt mainīsies.

Un tas security check tāds diezgan nosacīts. Kādu tur izkrata līdz apenēm, izčamda šlipsi vai nav sapildījis tur visus explosives, kamēr man piem vienu mugureni pat neapskatīja. Tāpat bērna dzeramo ūdeni vajadzēja pagaršot (smieklīgs process - kā var zināt vai norij, un vai vispār iestrebj kaut ko?) bet šampūnu ko biju nejauši iebāzis hand baggage gan neprasīja ņammāt...

216435. viesis 3.novembris 2006 14:43
0 0 Atbildēt

tik nezkaapeec cilveeki kas reali saprot kautko no shiim security lietaam, sliecas domaat ka ar shiem "pasakumiem" ir tikai radita lielaka paranoja un neertibas publikai.

par tiem acetaatu atvasinajumiem, vai kas nu tur par shkjidro drz bija domaata, paaris kjiimikji izteicaas. pat ja tu ienes tur tos n litrus ar trim komponenteem, buutu paris stundas jaatup wc, uuber leeni miksejot komponentes pareizaa seciibaa un zveeriigaa temperaturas rezhiimaa (dzesejot vai tml) .. ja nokljudies, tad max ko iegusti ir zilinaata frizuura no serijas "spraadziens makaronu fabrikaa"+apdegumi.. un pat ja izdari visu pareizi un tevi neiztraucee(!), tad lielakais vareja noraut podam vaaku.. taas energjijas principaa nepietika lai kaadu nopietnu skaadi nodaritu.

prasts sapsihojies rednecks-pjanjica krietni lielaaku pagromu tur sariikotu ;)

so rezultaataa: uz liidzenas vietas tiek uztaisita neiedomajamakaa pakazuha un cirks, un tai pat laikaa.. tie kas ljoti to gribeetu, joprojaam vareetu sariikot diezgan nepatiikamus 5uuu.

216438. viesis 3.novembris 2006 14:59
0 0 Atbildēt

Par BA informacijas avoti ir tikai tie, kas visiem pieejami un mazliet logika. Ta ir vieniga (vai vismaz viena no retajam) aviokompanijam, kas pec 11.09 nereorganizeja savu biznesu un taja pat laika nebankroteja. Un par 5ls par parkosanos - justos tiesi ta ka sobrid jutos. Tiesi to musu valdiba kopa ar ES realize visas dzives jomas.

Un piebilstot par realajam briesmam - man loti patika, ko teica viens britu opozicijas politikis. Atcerieties, ko jus darijat berniba. Ja tik viegli, ka apgalvo "drosibas eksperti", butu iespejams izveidot spridzeklus, visas skolas jau sen butu uzspridzinatas.

216517. viesis 6.novembris 2006 7:26
0 0 Atbildēt

Superzigis:

ko tad tie Easy un Ryan ala Shleser piezemesies, kad ES konkurences padome pateiks, ka nav pareizas tas atlaides un privilegjijas, ko vinji bauda pagaidam pie mums? Salidzinajumam, ka tu justos, ja tev par auto staveshanu butu jamaksa 5 ls, kamer cits svilopdams pa velti parkotos? un tas viss it ka legali ?

Jo vairāk ved jo mazāk maksā, un tas ir tikai normāli

216540. viesis 6.novembris 2006 10:05
0 0 Atbildēt

mjaa, lai jau ta butu...tikai ko vinji te ved, kads valstij no ta labums? atved tikai UK un DE melnstradniekus, kuri bez jebkadam aizturem plijas meitenem uz ielam un atstaj naudu iestades, kuras tapat nemaksa nodokljus.....

vasara bij gadijums, kad pie Operas pabiedejam ar apsardzes puikam paris kurdus vai kaut ko lidzigu, bija piesejushies 2 normala paskata ( nejaukt ar mini svarku izskatu) studentem, kas tur sedeja un runajas......jebitit matos, vinji pat angliski neko nevareja pateikt, tikai kaut ko burkshkeja sava pretigaja nevalodaa :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilnīgi jaunais C3 Aircross sola pievilcīgas cenas (+ FOTO) 2

Citroën ir atklājis pirmos pilnīgi jaunā C3 Aircross attēlus. C3 Aircross un C3 hečbeku vieno dizaina identitāte, solījums par salona telpu un komfortu, kā arī ambīcijas satricināt tirgu ar ārkārtīgi konkurētspējīgām cenām. Abi modeļi ir balstīti uz Smart Car platformas, kas nodrošina daudzpusīgu dzinēju pieejamību un efektivitāti izmaksu ziņā. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 13

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti