Sodīs sniega netīrītājus 10

 
6.novembris 2006 0:12

Piektdien Rīgas Vidzemes priekšpilsētas Administratīvā inspekcija līdz ar pirmo sniega segu devās izvērtēt ielu stāvokli un jau sastādījusi 83 apsekošanas aktus par to, ka no gājēju ietvēm nav notīrīts sniegs.

Rīgas domes 14.12.1999. saistošie noteikumi Nr.54 “Rīgas teritorijas un tajā esošo ēku un būvju uzturēšanas un saglabāšanas noteikumi” paredz gājēju ietvju attīrīšanu no sniega katru dienu līdz pulksten 8, nepieciešamības gadījumā sniega tīrīšanu un smilšu kaisīšanu visas dienas garumā.
Vēl dienas vidū noteikumi netika ievēroti un pārkāpumi konstatēti galvenokārt privāto īpašnieku teritorijās. Tāpat sniegs nebija notīrīts piecās sabiedriskā transporta pieturās Brīvības gatvē pie Bajāru ielas, Dzērbenes ielas un citviet Teikā. Par pārkāpumiem Administratīvā inspekcija sastādīs administratīvā pārkāpuma protokolus.

Sētnieki bieži met sniegu uz brauktuves tā vietā, lai to samestu kaudzēs. Sētnieku pienākums ir notīrīt sniega segu un atstāt brīvu vietu uz brauktuves gar ietves malu, lai brīvi plūstu notekūdeņi un liekās smiltis un gruži nepiesārņotu ielas. Tā rezultātā gājējiem nav kur patverties no garām braucošajām mašīnām, kas ātrumā tos apšļāc ar dubļiem.

Vaina ir ne tikai sētniekos, bet arī māju īpašniekos, kuri netīra savu namu pagalmus, bieži nemaz nezinot, ka tas ir viņu pienākums. Gan namu īrniekiem, gan īpašniekiem ir pienākums uzkopt īpašumam piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas. Arī privātmājas īpašnieks vai īpašnieki individuāli vai vienojoties var izvēlēties, kādā veidā pildīt šo pienākumu, piemēram, var algot sētnieku.
 
Visi komentāri
 
216516. viesis 6.novembris 2006 7:14
0 0 Atbildēt

Debīlā, divkosīgā valsts! par sevi var pateikt oi pēķšņi, oi nav naudas un citus oi, oi, oi. Bet privātajiem čakarē prātu!

216520. viesis 6.novembris 2006 7:52
0 0 Atbildēt

aha, a kas pašiem sosus liks? Linčs? varbūt Bušs?

216523. viesis 6.novembris 2006 8:26
0 0 Atbildēt

kaads sviests!

paskatieties uz ielaam, cik dienas jau sniegs, ka netiira taa netiira. piem, mikrorajonos ielas ir tikai cik ar auto izbrauktas... centraa jau 99% tikai autini izbraukaa del intens. satiksmes un VISS. kur ir muusu iemaksaata nauda??? celu nodoklis???!!! man katru gadu vismaz ap 60 sanaak, nu zb shitie krapnieki!!!

pashiem vajadzeja uzlikt sodus par taam 200 ar kapeikam avarijas pa iepr 2-3dienaam... :(

216530. viesis 6.novembris 2006 9:07
0 0 Atbildēt

Ha ! Braucu te vienu vakaru pa Ganību Dambi. Gar malu smuka, notīrīta ietve. Nāk pretī sniega tīrāmā mašīna normālā hodā un samet no ielas visu figņu uz asfalta... Sniega mašīnu jau neviens neaiztiks, bet ietvei pieguļošās teritorijas apsaimniekotāju var vēsi paņemt priekšā... Tādā valstī dzīvojam....

216531. viesis 6.novembris 2006 9:15
0 0 Atbildēt

[...] Kāds sētnieks uz Alauksta ielas sunīja nama pārvaldnieku, kurš, nedaudz cenzējot un latviskojot viņa teikto, neesot atstājis "ne smiltis, ne sāli, ne dzimumlocekli". [...]

www.nra.lv/index.php?rid=34006&tips=1

216534. viesis 6.novembris 2006 9:26
0 0 Atbildēt

Jaa nu muldet par privaatiipashniekiem visi gudri, bet kad pie muusu daudzstaavu maajas arii tas pats seetnieks ne velna neizdara tad protams nekas. Un IMO lielaakaa dalja Hospitaalju ielas 5dien arii bija samera netiiriita - diez cik protokolus tur sastaadija jo iemesls bija vismaz 10 gadiijumos.

216543. viesis 6.novembris 2006 10:19
0 0 Atbildēt

Jāpieņem likums, kas nosaka arī gājējiem ziemas sezonā apavus ar šipiem.tad ietves varēs netīrīt tāpat kā ceļus ārpus pilsētām un galvenajām maģistrālēm.Un savukārt sodiņus par ziemas apavu nelietošanu. ...un visiem būs labi!!!!!

216551. viesis 6.novembris 2006 11:04
0 0 Atbildēt

Dzirnavu iela, Latvijas Avīzes redakcija. Sētniekam ir nenormāls riebums pret auto kas stāv ielas malā. Ja auto vēl nav sabraukuši tad sniegs tiek no trotuāra sagāzts tur kur mašīnām jāstāv - pamatīgi apgrūtinot parkošanos. Ja mašīnas jau ir sapraukušas tad tiek veidotas sniega kaudzes uz trotuāra tieši priekšā mašīnas durvīm - tā lai nevarētu tikt mašīnā iekšā.

Vai ar šādiem sētniekiem ir iespējams cīnīties?

Strēlnieku iela, Lattelekom ēka. Neskatoties uz to ka ir pietiekoši liela zaļā zona kur mest sniegu no trotuāra - viss sniegs tiek mests uz Strēlnieku ielas braucamās daļas. Neesmu manījis ka kāds būtu sodīts. Un protams kā lai pieķer pārkāpējus ja kontrolējošo amatpersonu darbs sākas pēc plkst 8:00? ;)

216553. viesis 6.novembris 2006 11:37
0 0 Atbildēt

Ha hahahahahaaha, un kurš sodīs pilsētas ielu neiztīrītājus, sesdien no rīta braucu pa Krasta ielu, kura nebija tīrīta vispār, laikam jau Krasta iela RD plānprātiņu izteiksmē ir maza un nenozīmīga ieliņa.

216569. viesis 6.novembris 2006 12:33
0 0 Atbildēt

Storms [?] 06.11.2006 11:04

Un tie nelieshi setnieki tavu mashinu no sniega ari nenotira ne, durvis neatver, paklaju neizripina... Toch nelieshi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti