Atskats uz Nacionālās klases sezonu 2

 
9.novembris 2006 9:44

Šī gada Nacionālās klases sacīkstes bija ļoti spraigas un intrigām bagātas. Gan Latvijas čempions, gan „SABI” kausa ieguvējs izšķīrās tikai pēdējās sacensībās.

2006. gada sezonā tika noskaidrots pirmais Latvijas čempions Nacionālajā klasē – uzvarēja Normunds Šubeckis. Viņš kļuva arī par „SABI” kausa ieguvēju. Tikpat punktus (100) Latvijas čempionātā izcīnīja Edgars Vītols, tomēr viņu klasificēja kā otro, jo Šubeckis bija izcīnījis divas uzvaras braucienos, kamēr Vītols nevienu. Bronzu Latvijas čempionātā ieguva Kristaps Blušs. „SABI” kausā, kurā bija par divām sacensībām vairāk kā Latvijas čempionāta ieskaitē, otro vietu izcīnīja Kristaps Blušs, trešais – Uldis Timaks.



1. Rīga – moto aplis. Latvijas čempionāta un „SABI” kausa izcīņas 1. posms.
Nacionālās klases otrās sezonas atklāšanas posms, kas notika kopā ar NEZ pirmo sezonas sacīksti, pulcē 19 mašīnas uz starta. Pirmā posma intrigu noslāpē Normunds Šubeckis – viņš pārliecinoši uzvar abos braucienos, liekot pirmos pamatus čempiona titulam. Lieliski sacīkstēs debitē Kristaps Blušs – otrā un ceturtā vieta attiecīgi pirmajā un otrajā braucienā.

2. Rīga – „ovāls”. LČ un „SABI” kausa 2. posms.
Pašiem braucējiem ne sevišķi tīkamajā „ovālā” uz starta stājas jau 22 spēkrati. Šajā posmā dominē „HGK Motorsports” komanda – Gvido Elksnis uzvar pirmajā braucienā, Kristaps Blušs otrajā. Šubeckis pirmo braucienu pabeidz kā otrais, bet otrajā braucienā tehniskas problēmas un izstāšanās. Lieliski sacīksti veic Artūrs Zantmans – trešā un otrā vieta braucienos.



3. Rīga – auto trase. „SABI” kausa 3. posms.
„SABI” kausa posms bez Latvijas čempionāta ieskaites pulcē 18 dalībniekus. Nekādas cerības konkurentiem neatstāj Normunds Šubeckis – divas uzvaras divos braucienos. Labi brauc arī pārējie favorīti: Blušam divas trešās vietas, Zantmanam: otrā un ceturtā. Pie pirmajiem punktiem „SABI” kausā tiek Armands Keišs, bet pērnā gada čempions Jānis Kārkliņš paliek vispār bez punktiem – treniņos „nolūzt” mašīna.

4. Pērnava. LČ 3. posms; „SABI” kausa 4. posms.
Vairumam braucēju svešā trase ļāva cerēt uz kādu pārsteigumu sācīkstē. Tomēr pirmajā braucienā bez sensācijām – Keišu beidzot nepieviļ tehnika un uzvara pirmajā braucienā, vērtīgus 20 punktus iegūst Šubeckis par otro vietu. Viņš uzstāda arī ātrāko apļa laiku sacīkstē 1:08.101 par pussekundi apsteidzot otro ātrāko apļa laiku. Zantmans pirmajā braucienā finišē trešais. Neliels pārsteigums notiek otrajā braucienā, kad startā vadībā izraujas Mārtiņš Kalniņš ar „Opel Astra” un vadību arī saglabā līdz finišam – pirmā uzvara arī „Opel Astra” mašīnai Nacionālajā klasē. Otrais finišē Blušs, trešais Petrovskis. Jānis Kārkliņš uzrāda ātrāko apļa laiku 1:07:879.



5. Rīga – auto trase. LČ 4. posms; „SABI” kausa 5. posms.
Pirmais „slapjais” Nacionālās klases posms izvērtās dažādiem notikumiem bagāts. Dažnedažādas izstāšanās, no kurām skatītājiem visspilgtāk palikušas atmiņā Normunda Šubecka pāris apļi ar atvērušos motora pārsegu, kā arī Raimonda Cabuļa mašīnas riteņa nolūšana skatītāju priekšā „elkonī”. Pirmajā braucienā uzvar Armands Keišs, bet otrajā savu pirmo uzvaru Nacionālajā klasē izcīna Uldis Timaks. Šubeckis divos braucienos iegūst desmit punktus, kas ļauj Edgaram Vītolam, pateicoties izcīnītiem 28 punktiem, kopvērtējumā sakrāt tikpat daudz punktus. Tomēr par čempionu kronē Šubecki.



6. Rīga – „ovāls”. „SABI” kausa 6. posms.
Pirms pēdējā „SABI” kausa posma Šubeckim bija 22 punktu pārsvars pār Blušu. Pēc pēdējā posma pārsvars bija vairs tikai divi punkti, un Šubeckis kļūst arī par „SABI” kausa ieguvēju. Pirmajā braucienā uzvar Uldis Timaks, kas izmanto to, ka sadursmē izstājās Šubeckis un Keišs, bet Kārkliņš tikmēr zaudēja laiku. Kārkliņš otrais pirmajā braucienā. Raimondam Cabulim pirmais pjedestāls šosezon – trešā vieta. Otrajā braucienā smagi avarē Cabulis, un sacīkste tiek pārtraukta. Atkārtotajā otrajā braucienā par uzvaru lieliski cīnās Keišs un Kārkliņš – uzvar tomēr Keišs. Trešo vietu ieņem Uldis Timaks.
 
2006. gada Nacionālās klases sezona faktos:

•    Visvairāk uzvaru izcīnīja Normunds Šubeckis – 4, tālāk seko Keišs - 3, Timaks – 2, Kalniņam, Blušam, Elksnim pa vienai uzvarai.
•    Automašīnu vērtējumā visvairāk uzvaru VW Golf – 7 uzvaras; BMW – 4; Opel – 1.
•    Visvairāk reižu uz goda pjedestāla kāpis Normunds Šubeckis – 6 reizes; Kristaps Blušs – 5 reizes; Zantmans un Kārkliņš pa četrām reizēm
•    Komanda „AJA” (Keišs, Šubeckis) ir izcīnījusi septiņas uzvaras no divpadsmit iespējamām.
•    Sezonas laikā „SABI” kausa ieskaitē bija 29 braucēji; Latvija čempionātā – 27.
•    Vislabāk autošosejā debitējis ir Kristaps Blušs – otrā vieta „SABI” kausā un trešā Latvijas čempionātā (1 uzvara, 2 otrās vietas un 2 trešās vietas).
•    Visbiežāk no sacīkstēm izstājies Kārlis Ņikiforovs – izstāšanās 5 no 9 braucieniem, kuros startēts, jeb 56% startu.
•    Astoņi braucēji ir piedalījušies visos sešos Nacionālās klases posmos.
•    Divi braucēji ir startējuši tikai vienā posmā.

Par 2007. gada sezonu zināms, ka tajā no līdzšinējiem braucējiem nestartēs ne Raimonds Cabulis, ne Andrejs Gubarevs. Uz lielas jautājuma zīmes ir arī Normunds Šubeckis. Tikmēr no Nacionālās klases idejiskā autora Anda Meilanda uzzinām, ka nākošajā sezonā Nacionālās klases braucēju rindas kuplinās vairāki jaunie braucēji. Patīkama vēsts ir arī tā, ka nākošgad gaidāmi posmi gan Pērnavā, gan Kauņā. Jau tagad zināms, ka pirmais posms Nacionālajai klasei 2007. gadā būs no 5. – 6. maijam, kad sacensības moto aplī norisināsies kopā ar „NEZ” čempionāta dalībniekiem.
 
Visi komentāri
 
217371. viesis 9.novembris 2006 15:48
0 0 Atbildēt

tīri interesanti

217628. viesis 13.novembris 2006 0:26
0 0 Atbildēt

Nākamgad būs reāli interesanti, būs klāt vēl jauni dalībnieki.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti