(!) Vai mācību auto (ne)traucē pārējiem braucējiem? 165

 
9.novembris 2006 10:17

Šorīt raidījumā 900 sekundes tika aizskārta tēma par to, vai mācību automobiļi, kas "mācās" arī sastrēgumstundās, netraucē pārējiem satiksmes dalībniekiem?

Arī iAuto laiku pa laikam ienāk prātā doma ierosināt aizliegt vai kaut kā ierobežot "mācībnieku" kustību Rīgas stratēģiskākajās vietās sastrēgumstundu laikā. Ja jau mēs spējām aizliegt kravas auto kustību pār tiltiem no rītiem, tad domāju, ka līdzīgu lēmumu vajadzētu pieņemt arī attiecībā pret mācību automobiļiem.



Protams, visi instruktori un autoskolu vadītāji kliegs, ka citādi nevar iemācīties braukt reālos apstākļos. Tomēr pilnīgu neprašu ielaišana "piespiedu kārtā" Rīgas sastrēgumos, iespējams, nodara lielāku ļaunumu. Parastie vadītāji grib ātrāk nokļūt no viena pilsētas punkta līdz citam. Viņus neinteresē, ka kāds instruktors ir izdomājis kustības uzsākšanu un bremzēšanu sākt mācīt uzreiz reālos apstākļos. Dārgie instruktori - iemāciet saviem skolniekiem vispirms uzsākt braukt  (kur tas nevienam netraucē) un tikai tad lieciet viņiem to darīt sastrēgumu laikā!



Šodien 900 sekunžu iespaidā, braucot pa Pārdaugavu ap plkst 8, novēroju vairākas vietas, kur tieši mācībnieks bija radījis sastrēgumu. Piemēram, no Jelgavas ielas viens ilgi nevarēja izčammāties uz Vienības gatvi un aiz viņa jau bija sastājusies pamatīga rinda. Kāpēc mums jācieš dēļ tādiem, kas vēl nav iemācīti elementāri braukt?



Ko par to domājat jūs?

Mūsu ieteikums situācijas risināšanai: visām autoskolām vienoties par kādu konkrētu priekšpilsētas rajonu, kur nevienam netraucētu, un tur arī sastrēgumus un visas reālās situācijas varētu veidot paši mācībnieki. Lai viņi traucē tur paši sev!

iAuto
 
165 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
217205. viesis 9.novembris 2006 10:32
1 0 Atbildēt

Es problēmu vairāk saskatu nevis "mācībniekos", bet instruktoros, kas sēž blakus jaunajam autovadītājam. Sēž tāds ērglis blakus vecā īstas imitācijas ādas jakā atgāzies krēslā, bieži vien pīpē... nu jopcik, kam tu sēdi blakus, ja tu jauno autovadītāju nevari iemācīt laicīgi rādīt pagriezienus, pamācīt, ka pa 3-šo joslu nav jābrauc, ja nemāki braukt utt utjp?!?! Esmu ievērojis arī dažas M mašīnas, kas joprojām brauc (velkas) ar vasaras ripuļiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti