Mazmotošoseja – pirmās sezonas izskaņa Jelgavā 5

 
14.novembris 2006 10:02

Dalībnieku vecuma ziņā visjaunākā motošosejas disciplīna – mazmotošoseja, sezonu beidz ar uzvarētāju sveikšanu 30.novembrī, plkst 19.00., Jelgavas pilsētas viesnīcā.



LaMSF kausa izcīņa mazmotošosejā, kas radās no pēdējos gadus organizētajām motodaudzcīņas sacensībām, kā atsevišķa disciplīna aizvada pirmo sezonu. Ne viss gāja gludi, bet galvenais bija pierādīts – mazmoto ir dzīvotspējīgs pasākums. Tas ļauj spert pirmos drošos soļus motošosejā jaunajai paaudzei, un ir lieliska alternatīva neprofesionāliem ielas braucējiem, kuri vēlas izbaudīt īstu sacīkšu gaisotni ar saviem ceļa motocikliem.

Skuteru klasē līdz 50 ccm risinājās sīvas cīņas starp sevi labi zināmiem braucējiem no pērnās motodaudzcīņas sezonas. Visā sezonas garumā neradās šaubas par Armanda Leitāna uzvaru un rezultātā godam nosargāts pirmais starta numurs arī nākošajam gadam. Par otro un trešo vietu spēkojās braucēji, kuri jau izbaudījuši sacīkšu garšu lielajā motošosejā – Garijs Rožkalns un Renārs Lucavs. Veiksme teicamā finiša spurtā uzsmaidīja Rossi starta numura īpašniekam Rožkalnam. Tehnikas kļūme pēdējā posmā ārpus godalgoto trijnieka atstāja Rendiju Dronku. Nelielais dalībnieku skaits lielākas kubatūras skuteru klasē ļāva saņemt vienādu punktu skaitu Nikolajam Steškam un Aleksandram Bekeram. Nestartējot pēdējā Bekers uzvaru viegli atdod Steškam. Trešā vieta pateicoties Valadislava Truskovska pūlēm aizceļo uz Daugavpili .

Motociklu konkurencē, klasē līdz 350 ccm, ātrākās tehnikas īpašnieks Kaspars Brigzne sezonas vidū guva traumu un palika tikai otrais. Demonstrējot stabilu sniegumu sezonas garumā par uzvarētāju kļūst  Andis Vītoliņš. Patīkami, ka laureātu vidū iekļūst arī Antra Bārbale, kas šogad skuteri nomainījusi pret motociklu. Lielajā motociklu klasē bija visvairāk dalībnieku, un tas ļāva kopvērtējuma uzvarētājam Andrim Bulānam izcīnīt pirmo čempiona titulu mazmotošosejā. Tuvākie sekotāji Kārlis Purgailis un Egīls Balodis izlaida dažus posmus, kopvērtējumā palikdami otrajā un trešajā vietā.

Nākošajā sezonā galvenais, ir nezaudēt uzņemtos apgriezienus, rast iespēju sarīkot vairāk sacensību un piesaistīt jaunus organizatorus ikvienam pieejamajā mazmotošejā.

Tāls Meļķis
LaMSF motošosejas komisijas vadītājs
 
Visi komentāri
 
217904. viesis 14.novembris 2006 10:32
0 0 Atbildēt

redzēju pilsētā uz ielas lielu tēvaini braucam ar to mazo aparātiņu. skats kā no šausmenes. maziem puikiem, gan, karogs rokās.

217905. viesis 14.novembris 2006 11:06
0 0 Atbildēt

next year sezonā būs regulāras sacenes ar pocket bikiem, steidziet iepirkt:) Neuztvert to kā reklāmu:)))

217906. viesis 14.novembris 2006 11:15
0 0 Atbildēt

cooliigi aparaati. Kaada maksimalka?

217911. viesis 14.novembris 2006 11:52
0 0 Atbildēt

es nesapratu - tur jebkurs var piedalities ar ielas moci?

217921. viesis 14.novembris 2006 14:15
0 0 Atbildēt

Pilnīgi pareizi. Lielākā daļa jau arī brauc ar ielas močiem. Ja ir interese paseko jaunumiem latviešu motolapās un - velkom:)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti